Kansikuva

Ukonlinnan tanssilavalla pitkät perinteet

Ukonlinnassa tanssitaan kesäisin hostellin yhteydessä olevalla tanssilavalla. Ukonlinna ja sen tanssilava sijaitsevat Imatralla kirkasvetisen järven rannalla.

Hanne Löppönen hostelli Ukonlinnasta kertoo, että Ukonlinnassa on järjestetty tansseja melkein siitä lähtien, kun paikallinen urheiluseura Tainionkosken Tähti on Ukonlinnan omistanut. ”Voisi sanoa, että 50-luvulta saakka on tansseja järjestetty. Nykyinen tanssilava oli ennen avolava, jossa järjestettiin myös kesäpaineja. 80-90 luvun vaihteessa lavasta tehtiin umpinainen paviljonki”, Hanne kertoo.

Hanne Löppösen mukaan heille soitellaan jo keväällä ja tiedustellaan kesän tanssikalenteria.
Paviljongin sisällä on tilaa pyörähdellä.

”Meille soitellaan jo huhti-toukokuussa, että milloin alkaa tanssit ja mikä orkesteri soittaa milloinkin.” Tansseja järjestetään aina kesäisin, kesäkuusta noin elokuun puoleen väliin. Tansseja on tänä vuonna ollut joka toinen viikko. Kesän viimeiset tanssit tanssitaan 29. elokuuta. Pääasiassa tanssit houkuttelevat paikallista väkeä, mutta Juhannustansseihin ihmisiä tulee kauempaakin.

”Juhannuksen jälkeen yksi rouva soitti ja kehui miten kaikki oli järjestetty hyvin, kokko oli kaunis ja bändi oli loistava, henkilökunta ystävällistä ja kokonaisuutena hyvin järjestetty tapahtuma.”

Tanssilava ja hostelli sijaitsevat Saimaan rannalla.
Ukonlinnan hostelli toimii suojellussa puurakennuksessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *