Kansikuva

Uusi hostelli Hämeenlinnassa: Hostelli Naurava Kulkuri on ekologinen iloisen mielen hostelli

Naurava Kulkuri on uusi hostelli Hämeenlinnassa. Persoonallinen ja lämminhenkinen hostelli vaalii toiminnassaan kestävää kehitystä ja ekologisuutta aina huoneiden sisustamisesta lähtien.

Hostellin perustaja ja emäntä Merja Hallenberg sai idean hostellistaan parin vuoden takaisella Indonesian matkallaan, jossa hän reissasi miehensä Jannen kanssa. He tutustuivat reissullaan paikallisiin veljeksiin, jotka kehittivät luovaa uusiokäyttöä muovi- ja lasijätteelle, jota oli niin meressä kuin maalla. Silloin Merja sai ajatuksen perustaa hostelli, jonka toiminta nojautuu kestävään kehitykseen ja ekologisuuteen. Siihen, että voisi reissata puhtaammalla omallatunnolla.

Viime keväänä Merjan suunnitelmat omasta hostellista pääsivät vauhtiin, kun Hämeenlinnan Myllymäessä sijaitseva hostelli lopetti toimintansa ja tiloihin etsittiin jatkajaa. Hallenbergit vuokrasivat tilan, ja Merja vaihtoi hoitoalan työnsä hostelliyrittäjyyteen. Hostelli sijaitsee hissittömän 80-luvun talon 3. kerroksessa, joka on kokonaan hostellin käytössä. Tiloissa toimi ennen hostellia opiskelija-asuntola. Hostelli koki syksyn aikana täydellisen muodonmuutoksen remontoinnin ja sisustuksen myötä ja avautui 1.1.2021.

Hostelli Naurava Kulkuri - tervetuloa
Tervetuloa!

Hostellin nimi juontaa juurensa samaiselta Indonesian reissulta. Merja nimesi paikallisen muusikon nauravaksi kulkuriksi hänen positiivisuutensa ja iloisuutensa vuoksi. Myöhemmin hän päätti ottaa nämäkin piirteet toimintaansa ohjaaviksi arvoiksi ja hostelli sai nimeksi Naurava Kulkuri. Merjalle tärkeitä arvoja, joita hän noudattaa Kulkurin toiminnassa, ovat myös tasa-arvoisuus, välittäminen ja kunnioittaminen.

Vaikka hostelli avautui keskellä koronakaaosta, suhtautuu Merja luottavaisin mielin tulevaan. Hiljaisen alkuvuoden jälkeen on varausten määrä alkanut jo lisääntyä kevään edetessä. Päävastuu hostellin pyörittämisestä on Merjalla, taustatukea ja apua hän saa Jannelta.

Hostelli Naurava Kulkuri, huone
2 hengen ”Vuorentaka” huone
Hostelli Naurava Kulkuri, huone
4 hengen ”Myllymäki” huone
Naurava Kulkuri, sviitti
”Aulanko” sviitti

Huoneiden materiaaleissa on hyödynnetty mahdollisimman paljon luonnonpuuta ja sisustuksessa käytetty kierrätettyjä ja entisöityjä kalusteita. Jotkut sisustuselementit ovat heidän itsensä tekemiä kierrätysmateriaaleista. Hostellin lattiatkin on valmistettu kestävän kehityksen mukaisesti kasvatetusta puusta ja niiden ydin on keraamista mineraalimateriaalia. Hostellissa käytetään ainoastaan ympäristöystävällisiä Joutsen-merkillä varustettuja tuotteita ja luonnollisesti huolehditaan jätteiden lajittelusta asianmukaisesti.

Nauravan Kulkurin jokainen huone on sisustukseltaan uniikki ja nimetty Hämeenlinnan kaupunginosien mukaan. Voit yöpyä esimerkiksi ”Ahvenisto”, ”Papinniitty” tai ”Myllymäki” nimisissä huoneissa. Nimien lisäksi huoneissa näkyy kuvien ja tarinoiden kautta kaupunginosien historiaa. Hostellissa on yhteensä 26 vuodepaikkaa 1-4 henkilön huoneissa. Huoneet on jaettu 3-4 huoneen soluihin, joissa jokaisessa on yhteiset suihku- ja WC-tilat. Solutyyppinen huonejako on perua asuntola-ajalta. Hostellissa on myös ”Aulanko” sviitti, joka on varustettu omalla suihkulla ja WC:llä.

Hostelli Naurava Kulkuri, olohuone
Olohuone

Hostelli Naurava Kulkuri, keittiö

Jokaisen solun varustukseen kuuluu astiat ja ruokailuvälineet, kahvin- ja vedenkeitin, leivänpaahdin ja mikroaaltouuni. Vieraiden käytössä on myös yhteiskeittiö, jossa onnistuu ruoan valmistus. Yhteisissä tiloissa on olohuone, jossa aikaa voi viettää mm. television, lautapelien ja kirjojen parissa. Myös kaikissa huoneissa on oma televisio. Hostellin alakerrassa oleva sauna on majoittujien käytettävissä ilman eri maksua. Naurava Kulkuri on mainio tukikohta myös matkapyöräilijöille, sillä pyörää voi säilyttää turvallisesti sekä huoltaa alakerrassa sijaitsevassa lukitussa tilassa.

Hostelli Naurava Kulkuri, sauna

Kulkurilta on alle kilometri Hämeenlinnan keskustaan. Matka taittuu kätevästi jalan tai polkupyörällä. Naurava Kulkuri tarjoaa kesällä myös vieraiden käyttöön polkupyöriä. Rautatieasemallekin matkaa on vain alle kolme kilometriä.

Hämeenlinna on kaupunki, jossa voit kokea niin kulttuuri- kuin luontoelämyksiä. Suosittu vierailukohde on Linnaniemen alue lähellä keskustaa. Siellä sijaitsee keskiaikainen Hämeen linna ja sen välittömässä läheisyydessä Museo Militaria sekä Suomen ainoa ja Euroopan laajin vankilamuseo. Museo Militariassa pääset tutustumaan Suomen sotahistoriaan ja sotilaselämään. Hämeenlinnan lääninvankilana toiminut Vankila kertoo puolestaan vankeinhoidon ja vankilaelämän historiasta.

Hämeen linna
©reijotelaranta

Hämeenlinnassa on erinomaiset mahdollisuudet luonnossa liikkumiseen. Aulangon luonnonsuojelualue nähtävyyksineen tarjoaa ainutlaatuisia luontoelämyksiä ja mahdollisuuksia aktiiviseen vapaa-ajan viettoon. Kauniissa harjumaisemassa sijaitsevalla Ahveniston luonnonsuojelualueella on myös luontopolkuja ja retkeilyreittejä sekä talviseen aikaan hiihtolatuja.

Tutustu Hostelli Nauravaan Kulkuriin ja varaa

Julkaistu 24.3.2021

3 thoughts on “Uusi hostelli Hämeenlinnassa: Hostelli Naurava Kulkuri on ekologinen iloisen mielen hostelli

  1. Onpa vaikea löytää paikkaa, josta varata huonetta. Hintatietoja en löytänyt kotisivuiltanne lainkaan. Hostellin esittely oli sen sijaan mainiosti hoidettu.

    1. Hei Liisa! Valitettavasti kaikista hostelleista ei ole sivuillamme varaustietoja ja/tai hintatietoja. Näin on myös Nauravan Kulkurin kohdalla. Tästä syystä sivuilta löytyy erillinen varaustiedustelu, jota kautta voi lähettää varauskyselyn hostelliin. Pääset varaustiedustelu-lomakkeelle suoraan tästä linkistä: https://hostellijarjesto-lv.creamailer.fi/survey/answer/vrzxhjsjvptxe. Toivottavasti saamme pian Nauravasta Kulkuristakin varaustietoja sivuillemme!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *