Kansikuva

Uusi hostelli Helsingissä: esteetöntä majoitusta Hostel Iiriksessä

Helsingin Itäkeskuksessa sijaitsevassa Iiris-keskuksessa toimii nyt myös hostelli. Iiris-keskus on Näkövammaisten liiton hallinnoima näkövammaisten palvelu- ja toimintakeskus. Majoittumalla Hostel Iiriksessä tuet myös vammaisten hyväksi tehtävää työtä.

Iirikseen on koottu saman katon alle kaikki näkövammaisten keskeisimmät palvelut. Keskus tarjoaa kuntoutuspalveluita näköongelmaisille sekä myy näkemisen apuvälineitä. Kuntoutujille ja heidän omaisilleen on tarjolla majoitustilaa, jota myös muut kävijät voivat varata kuntoutusjaksojen ulkopuolella. Tänä kesänä majoitustilat liitettiin osaksi Hostellijärjestön verkostoa ja hostelli sai nimekseen Hostel Iiris. Hostelli on toiminnassa ympäri vuoden.

Hostel Iiris, Helsinki

Hostel Iiris, Helsinki

Iiris-keskus ja sen majoitustilat on suunniteltu kauttaaltaan esteettömäksi aisti- ja liikuntavammaisia ajatellen. Hostel Iiriksessä on 87 vuodepaikkaa tilavissa 1-3 hengen huoneissa, joissa on oma kylpyhuone sekä jääkaappi. Monet huoneista on yhdistettävissä toisiinsa väliovella perhehuoneeksi. Viihtyisissä oleskelutiloissa on televisioiden lisäksi kahvinkeitto- ja ruuan lämmitysmahdollisuus.

Hostel Iiris, Helsinki

Hostel Iiris, Helsinki

Iiris-keskus tarjoaa myös erinomaiset tilat ja palvelut erilaisten tilaisuuksien järjestämiseen. Ryhmille voidaan myös esimerkiksi järjestää kahvihetki pimeässä Pimé Caféssa, jossa pääsee kokeilemaan toimimista ja kommunikointia kahvipöydässä ilman näköaistia. Silloin tällöin kahvilassa järjestetään myös kaikille avoimia kahvihetkiä. Uima-allasosasto on myös mahdollista varata ryhmien käyttöön.

Hostel Iiris

Hostel Iiris, Helsinki

Iiris-keskuksessa sijaitsevasta Annansilmät –Aitasta voi ostaa näkövammaisten valmistamia tuotteita. Valikoimassa on muun muassa rottinkihuonekaluja, harjoja, koreja ja sisustustuotteita. Iiriksestä löytyy myös näkövammaismuseo.

Hostel Iiris sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien päässä, ja sinne pääsee helposti sekä omalla autolla että julkisilla liikennevälineillä. Esimerkiksi metro vie keskustaan vain 15 minuutissa ja Itäkeskuksen metroasemalle on 300 metrin kävelymatka. Bussit kulkevat vierestä ja omilla autoilla tuleville on asiakasparkkipaikat.

Läheinen ostoskeskus Itis tarjoaa monipuoliset palvelut ja ostosmahdollisuudet. Iiriksen ympäristöstä löytyvät myös hyvät ulkoilumahdollisuudet. Marjaniemen siirtolapuutarha sijaitsee Iiriksen vieressä ja uimarannallekin on matkaa vain 1,2 km.

Majoitushinnat alkaen 82€/2 hengen huone/vrk. Jäsenille -10%.

Varaa majoitus

Julkaistu 16.7.2019

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *