Kansikuva

Uusi hostelli Jämsässä: Kompakti ja monipuolinen Majatalo Villanen Isojärven kansallispuiston kupeessa

Jämsän maaseutumaisemassa Länkipohjan kylässä sijaitseva Majatalo Villanen on nyt myös osa Hostellijärjestön verkostoa. Majataloa ylläpitää pariskunta Erkki Lehto ja Riitta Häkkinen.

Jokaisella rakennuksella on historiansa, niin myös Majatalo Villasella. Talo rakennettiin vuonna 1968 lääkäritaloksi, vastaanottotilat sijaitsivat talon alakerrassa ja lääkärin asuintilat yläkerrassa. Parikymmentä vuotta myöhemmin talo sai lisäsiiven neuvolakäyttöä varten.

Kunnan laitettua rakennuksen myyntiin kymmenisen vuotta sitten, osti pariskunta sen Erkille toimistotilaksi. Tilaa oli kuitenkin reilusti, joten Erkki ja Riitta päättivät perustaa muihin tiloihin majatalon. Olihan heillä jo aiempaa kokemusta ”Peti ja puuro” toiminnasta. Entiset neuvolahuoneet soveltuvat mainiosti majoituskäyttöön; huoneissa on lavuaarit ja hyvä äänieristys. Yhteisissä tiloissa oli valmiina myös suihkut sekä invavessoja.

Majatalo Villanen, Jämsä

Majatalo Villanen tarjoaa hyvät puitteet niin rauhallista yöunta kaipaaville kuin aktiivisesta luonnossa liikkumisesta nauttiville. Palveluissa korostuu mutkattomuus, joustavuus ja ekologiset arvot.

Majatalon läheisyydessä on kaunis Isojärven kansallispuisto, matkaa Heretyn portille on vain n. 13 km. Villasen oman taksipalvelun avulla tavoitat upean Isojärven kansallispuiston ilman omaa ajoneuvoa. Puistossa on hyvät reitit, joilla koko perhe voi retkeillä ja nauttia luonnonkauniista ympäristöstä. Majatalosta voit vuokrata myös retkeilyvälineitä, kuten polkupyöriä, lumikenkiä ja retkisukset. Pyöränvuokrauksesta saa nyt Hostellikortilla 10 %:n alennuksen.

Majatalo Villanen, Jämsä
Majatalo Villanen, Jämsä

Majatalossa on 7 kpl 1-4 hengen huoneita, osassa niistä on myös oma kylpyhuone. Yhteensä majoitustilaa löytyy 14 henkilölle. Kaikki huoneet ovat omannäköisiänsä. Yläkerran huoneissa on sisustuksellisesti ”menty metsään”, jokaisella huoneella on oma puunsa nimessään ja ilmeessään. Voit yöpyä esim. Koivu- tai Omppu -huoneessa. Kaikissa huoneissa on tv, jääkaappi sekä kahvin- ja vedenkeitin. Asiakkaiden yhteiskäytössä on myös täysin varusteltu keittiö sekä oleskelutila. Aamupalan voit tilata erikseen ja korona-aikana se tarjoillaan huoneiden jääkaappeihin.

Majatalon emäntä Riitta huolehtii siivouksesta ja liinavaatehuollosta. Ulkopuolista työvoimaa tarvitaan lähinnä, jos majatalossa järjestetään perhejuhlia tai muita tilaisuuksia. Majatalo soveltuukin hyvin pienten, enintään 20 henkilön tapahtumiin. Pienimuotoisia kahvitilaisuuksia on mahdollista järjestää neuvottelutilassa.

Majatalo Villanen, Jämsä

Majatalo Villanen

Länkipohjan kylä sijaitsee aivan Tampereen ja Jyväskylän välillä kulkevan valtatie 9:n varrella, Jämsän ja Oriveden puolessa välissä. Kylä on pieni ja rauhallinen, tarjoten kuitenkin matkailijalle hyvät palvelut. Kylässä on ruokakauppa postipalveluineen, apteekki, otto-automaatti, kukkakauppa, kirjasto, liikenneasema sekä juhlatalo Maivian Pidot ja kahvila Symppis/Näpsäkkä Puoti. Majatalo Villanen on kylän ainoa majoitusliike ja sijaitsee alle kilometrin päässä Länkipohjan keskustasta.

Majatalon vieressä on jäähalli, jossa on yleisölle vapaita vuoroja sekä mahdollista myös varata yksityisvuoroja. Hallilta saa vuokrattua luistimetkin. Esimerkiksi useat yritykset hyödyntävät hallia omissa puulaakiotteluissaan ja majoitus järjestyy mutkattomasti Villasessa. Hallin vieressä on urheilukenttä ja valaistu kuntorata, josta talvella muotoutuu konelatu. Latua on hiihdettävissä noin 20 km. Majatalosta saat vuokrattua murtomaasukset, jos omia suksia ei ole mukana.

Kylän alueella on lisäksi lapsiystävällinen uimaranta, pienpalloilukenttä ja vierasvenesatama. Kylä sijaitsee Längelmäveden rannalla ja kesällä monet saapuvatkin kylään vesiteitse. Vesistö houkuttaa myös kalastamiseen ja vesiretkeilyyn, ja Villasesta saat vuokrattua myös soutuveneen tai kanootin. Kylään pääsee ilman omaa autoa linja-autolla, bussipysäkiltä on hostellille matkaa kilometrin verran. Junalla pääsee 25 km:n päähän Orivedelle, josta voit tilata Villasen taksin noutamaan.

Majatalon pihalla on asiakkaiden käytössä maksuton sähköautojen latauspiste ja 10 lämmitystolpallista autopaikkaa. Pysäköintitilaa on muutoinkin runsaasti ja tilavalle parkkipaikalle mahtuu myös pysäköimään bussilla. Esimerkiksi partioryhmien bussikuskit yöpyvät Villasessa, kun ryhmä on lähtenyt yöretkelle kansallispuistoon.

Tutustu Majatalo Villaseen ja varaa majoitus

Julkaistu 22.12.2020

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *