Kansikuva

Uusi hostelli Jyväskylässä: persoonallinen ja uniikki Time Hostel

Design-hostelli Time Hostel avattiin Jyväskylän yläkaupungilla keväällä 2019 ja on nyt myös osa Hostellijärjestön verkostoa. Hostelli toimii vanhassa rakennuksessa aivan yliopiston naapurissa. Vuodesta 1953 tiloissa toimi hoitokoti, sittemmin kampushostelli eli asuntola 90-luvulle asti. Sen jälkeen tilat olivat toimistokäytössä, kunnes jyväskyläläinen pitkän linjan yrittäjä Margo Saxberg osti tilat yhdessä toisen jyväskyläläisen Tuomas Vuorisen kanssa ja tilat peruskorjattiin hostellikäyttöön.

Hostellin operatiivisesta toiminnasta vastaa Margo vaimonsa Maritan kanssa. Ennen hostelliyrittäjyyttä Margo on ollut mukana mm. ravintola- ja kiinteistöbisneksessä ja isännöinyt Toivolan vanhaa käsityöläispihaa. Hostellin lisäksi Time Hostel & Apartments vuokraa kalustettuja asuntoja eri osoitteissa Jyväskylän keskustassa.

Time Hostel, Jyväskylä

Seinämaalaukset ovat hostellin sielu

Margo suunnitteli uuden hostellin sisustuksen itse ja stailauksesta vastasi hänen vaimonsa Marita. Hostelli onkin varsin omaperäisesti sisustettu ja kaikki huoneet ovat erilaisia. Seiniä ja kattoja koristavat tarinalliset seinämaalaukset ovat hostellin sielu. Maalaukset on tehnyt jyväskyläläinen Huonosti maalatut seinät (Iikka Hackman). Käytävän päätyä koristaa muistokuva taiteilijan edesmenneestä hyvästä ystävästä ja aulaa kartta, johon vieraat voivat merkitä kotipaikkansa. Myös jokaisessa majoitushuoneessa on seinälle maalattua taidetta. Sana ”Time” esiintyy eri lausahduksissa useimmissa maalauksissa. Erityisleiman ilmeelle antavat myös mustan värin ja tammiparketin käyttö seinäpinnoilla. Sisustuksessa on käytetty paljon kierrätysmateriaaleja: niin valaisimia ja sohvia kuin tuoleja ja pöytiä on hankittu esimerkiksi entisten Cumulus-hotellien ylijäämistä.

Time Hostel, Jyväskylä

Hostellissa on kahdeksan huonetta 2-4 henkilölle sekä yksi yhteismajoitushuone kahdeksalle henkilölle, joka remontoitiin ja otettiin käyttöön keväällä 2020. Jokaisen yhteismajoitushuoneen sängyn eteen saa vedettyä verhon lisäämään yksityisyyttä. Yhteensä majoitustilaa on 25 henkilölle, lisävuoteiden kanssa yöpymään mahtuu 33 henkilöä. Huoneissa on oma jääkaappi sekä Netflixillä ja Chromecastilla varustettu televisio. Kylpyhuoneet ja wc:t sekä erillinen iltapesupiste sijaitsevat käytävällä.

Time Hostel, Jyväskylä

Time Hostel, Jyväskylä

Time Hostel, Jyväskylä

Hostellissa on viihtyisä täysin varusteltu yhteiskeittiö, jossa voi keittää mm. hostellin tarjoamaa paikallista luomukahvia ja –teetä. Keittiön vieressä on mukava oleskelutila ruokailuun ja ajanviettoon. Kirjastonurkkauksessa voi rentoutua pelaamalla pleikkaria tai lautapelejä. Kirjoille on oma ota-jätä kirjapiste. Alakerrasta löytyy pesukone sekä tilaa pyykkien kuivattamiseen. Liinavaatteet ja pyyhkeet sisältyvät majoitushintaan. Aamiainen on mahdollista tilata suuremmille ryhmille etukäteen sopimalla. Ryhmän varatessa koko hostellin, järjestetään heille tarvittaessa myös muita aterioita tilauksesta. Hostelli onkin hyvä vaihtoehto muun muassa urheiluseuroille, jotka haluavat varata koko hostellin omaan käyttöönsä.

Time Hostel, Jyväskylä

Avaimeton hostelli

Hostelli toimii ovikoodiperiaatteella eli on avaimeton. Hostellissa ei ole erillistä vastaanottoa, ja sisään- ja uloskirjautumiset tapahtuvat omatoimisesti koodien avulla, kuten muukin liikkuminen hostellissa. Henkilökunta työskentelee hostellissa päivittäin ja heiltä saa helposti apua tarvittaessa.

Jyväskylän keskustan palvelut ovat kävelyetäisyydellä, ja halutessaan voi vaikkapa vuokrata polkupyörän viereisestä pyörävuokraamosta. Alvar Aalto –museoonkin on matkaa alle kilometri, ja sinne pääsee hostellikortilla alennettuun hintaan.

Tutustu hostelliin

Julkaistu 9.6.2020

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *