Kansikuva

Uusi hostelli Kotkassa: Gasthaus Vanha-Merivartioasema

Gasthaus Vanha-Merivartioasema sijaitsee ainutlaatuisella ja kauniilla luontoalueella Kotkan Pookinmäellä. Hostelli on toiminut nimensä mukaisesti aikaisemmin Rajavartiolaitoksen merivartioasemana.

Hostellin ylemmistä kerroksista avautuu upea näköala merelle, josta joka päivä ohi kulkee useita pieniä sekä isoja laivoja, purjeveneitä ja muita erilaisia veneitä. Kiikareilla voi katsoa ja tutkia tarkemmin lähimpänä olevia saaria ja ohimeneviä laivoja.

Gasthaus-Vanha-Merivartiosema

Kotkan merivartioasema ehti toimia Pookinmäellä 70 vuotta ennen muuttoaan uusiin tiloihin. Vanha merivartioasema koki muodonmuutoksen hostelliksi, kun majoitusalan yrittäjä Petri Silvennoinen osti tilat ja remontoi ne hostellikäyttöön sopiviksi.

Kun Petri näki ensimmäistä kertaa Merivartioaseman valvomosta avautuvan näkymän, hän päätti heti, että paikka tulee olemaan hänen. Kaupat tehtiin tammikuussa 2021, jonka jälkeen alkoi remontointi. Ensimmäisenä majoittujille avattiin pihatalo ja remontin edistymisen myötä avattiin pikkuhiljaa muut tilat.

”Jo heti ensimmäiset vieraat ihastuivat paikkaan ja jättivät niin hyvät palautteet, että tajusimme ettei kauppa ollut todellakaan turha. Meidän paikassa yhdistyy historia, luonto, puhdas ilma sekä upeat maisemat merelle”, kertoo Petrin puoliso ja hostellin operatiivisesta toiminnasta vastaava Tanja Zamyslova.

Gasthaus Vanha-Merivartiosema, pihatalo
Pihatalo avattiin majoituskäyttöön tiloista ensimmäisenä kesällä 2021.

Gasthausista löytyy majoitustilaa 49 henkilölle. Päärakennuksessa on 1-4 hengen huoneita omalla tai jaetulla kylpyhuoneella sekä kaksio ja studio omilla sisäänkäynneillä. Studio soveltuu myös liikuntaesteisille. Pihatalossa on kaksi makuuhuonetta omalla kylpyhuoneella, olohuone ja keittiö. Pihatalosta on mahdollista vuokrata vain yksi huone tai vaikka koko talo isommalle ryhmälle. Liinavaatteet ja pyyhkeet sisältyvät majoitushintoihin.

Gasthaus Vanha-Merivartiosema
Päärakennuksen kahden hengen huone omalla kylpyhuoneella.
Gasthaus Vanha-Merivartiosema
Päärakennuksen 4h huone jaetulla kylpyhuoneella.
Gasthaus Vanha-Merivartiosema
Kaksio omalla sisäänkäynnillä.

Lisämaksusta on saatavilla aamiaiskori ja ryhmille voidaan järjestää myös erillinen aamupalatarjoilu. Lisäksi hostellissa on tilava ruokailutila ja täysin varusteltu asiakaskeittiö, jossa on mahdollista itse keittää talon tarjoamaa kahvia ja teetä.

Gasthaus Vanha-Merivartioseman ruokailu- ja keittiötila
Ruokailutilaan mahtuu 25 henkilöä ja tilavassa yleiskeittiössä onnistuu myös ruuanvalmistus.
Gasthaus Vanha-Merivartioseman lounge
Päärakennuksen lounge.

Viihtyisässä loungessa voi viettää aikaa ja katsella televisiota. Siellä ovat merivartijatkin aikoinaan tehneet töitä, opiskelleet, syöneet ja viettäneet arkipäivänsä. Erikseen varattavissa ovat myös koulutustila 20 henkilölle sekä kokoustila 20 henkilölle. Isoon merivartion saunaan mahtuu kerrallaan saunomaan jopa 10 ihmistä ja pihalla on käytettävissä grillipaikka. Pihalta on myös portti tähystystornille, josta avautuu ainutlaatuinen näköala merelle ja Kotkan maisemiin.

Gasthaus Vanha-Merivartioseman piha-alue ja portaan meren rantaan
Pihalla voi istuskella ja grillailla. Portaita pitkin pääsee suoraan meren rantaan.

Kotka on Suomen puistopääkaupunki, ja Kotkansaaren puistoreitti on mitaltaan viisi kilometriä. Joukosta voi poimia mieleisensä puistot tai käydä läpi koko reitin reippaillen tai pyöräillen. Gasthaus Vanha-Merivartioasema sijaitsee Pookinmäellä, mikä avaa lähes rajattomat mahdollisuudet kävelijöille ja polkupyöräilijöille.
Gasthausin pihalta pääsee portaita pitkin suoraan meren rantaan, josta on Mansikkalahden uimarannalle vain viiden minuutin kävelymatka. Katariinanpuisto alkaa melkein heti Mansikkalahden uimarannan jälkeen ja Sapokan puisto ja kivipuisto ovat myös vain muutaman minuutin kävelymatkan päässä. Vierasvenesatama sijaitsee noin 300 metrin päässä hostellista ja Kotkan ydinkeskustaankin on vain 10 minuutin kävelymatka.

Kotkassa voi lähteä lukuisille saaristo- ja kalastusretkille ja vierailla Merikeskus Vellamossa ja Akvaariotalo Maretariumissa. Kotkan Meripäivien aikaan heinäkuussa ja Aaltoja! Valoa ja ääntä Kotkassa -kaupunkifestivaalin aikaan loppusyksystä kaupunki täyttyy konserteista, markkinoista, nautiskelusta ja viihtymisestä.

Tutustu Gasthaus Vanha-Merivartioasemaan

Julkaistu 16.3.2023

One thought on “Uusi hostelli Kotkassa: Gasthaus Vanha-Merivartioasema

  1. Upea paikka,harvoin löytyy tämän kaltaista hotellia Suomesta,merinäköalalla. Kannattaa taatusti vierailla.👍👌☀️🚢🛳️

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *