Kansikuva

Uusi hostelli Nurmeksessa: mummolamajoitusta ja aktiviteetteja Majatalo Pihlajapuussa

Hostellijärjestön verkoston uusin hostelli Majatalo Pihlajapuu tarjoaa luonnonläheisiä elämyksiä Pohjois-Karjalassa. Nurmeksen Salmenkylässä sijaitseva Majatalo Pihlajapuu on entinen kyläkoulu. Majatalo Pihlajapuuta on kutsuttu mummolaksikin, sillä yksilöllisesti sisustetut huoneet ja ilmapiiri talossa ovat kodikkaat.

Rakennus valmistui 1930-luvulla ja koulutoimintaa siinä oli vuoteen 1998 saakka. Vuodesta 2000 asti rakennuksen on omistanut Äksyt Ämmät Oy. Minna Murtosen ja Kirsi Partasen luotsaama yritys on ympäristöä kunnioittava, vastuullisen matkailun matkatoimisto ja matkanjärjestäjä sekä ohjelmapalvelujen tuottaja. Yritys tarjoaa luonnonläheisiä ja liikunnallisia lomia mahdollisimman ympäristöystävällisesti. Talvisia päätuotteita ovat hiihtovaellukset ja lumikenkäily. Majatalosta majataloon -retket tuotesarja on Äksyjen Ämmien oma rekisteröity tuotemerkki.

Majatalo Pihlajapuu, Nurmes

Majatalo Pihlajapuussa on 10 kpl 1-2 hengen huoneita, vuodepaikkoja on yhteensä 16 henkilölle. Huoneet on sisustettu eri värein ja nimetty luonnonmukaisin nimin. Nukkua voit mm. kedonvihreässä tai villiruusun punaisessa huoneessa. Aamiainen sisältyy majoituksen hintaan. Suihku- ja wc-tilat ovat jaetut muiden asukkaiden kanssa.

Majatalo Pihlajapuu, Villiruusu-huone
Villiruusu
Majatalo Pihlajapuu, Keto
Keto
Majatalo Pihlajapuu, Rentukka
Rentukka

Pihlajapuu on tunnelmallinen paikka järjestää juhlia tai tapahtumia niin isoille kuin pienillekin ryhmille. Majatalossa on pidetty mm. hääjuhlia, sukukokouksia, syntymäpäiviä, koulutustilaisuuksia, saunailtoja ja pikkujouluja. Majatalon pihapiirissä on tilava liikuntasali, jota voi vuokrata urheilutapahtumia varten tai järjestää siellä vaikkapa päivätanssit. Sali muuntautuu myös sopivaksi tilaksi esim. erilaisia kursseja ja teemapäiviä varten.

Pihlajapuussa pääset nauttimaan puulämmitteisen saunan löylyistä. Viemenjärven toisella puolella, noin kilometrin päässä Pihlajapuusta, on savusauna. Savusaunaan kuljetaan kesällä vaikkapa kanooteilla ja talvella lumikengillä järven poikki. Savusaunan vieressä olevassa kodassa järjestyvät tilauksesta erilaiset nuotioruokailut.

Pihlajapuussa on noudatettu alusta alkaen myös kestävän kehityksen periaatteita. Toiminnasta syntyneet jätteet kierrätetään. Ruokapöydässä tarjotaan itse tehtyjä hilloja, sämpylöitä, kaurakeksejä ja siemennäkkäriä sekä tietysti ruokaa, joka on valmistettu alusta loppuun majatalon kotikeittiössä. Luomutuotteita ja lähiruokaa suositaan muutenkin sekä tehdään yhteistyötä pienten paikallisten yritysten kanssa.

Majatalo Pihlajapuu, ruoka

Lihasvoimin liikutaan niin pitkälle kuin Pohjois-Karjalan pitkillä välimatkoilla on mahdollista. Majatalosta majataloon tuoteperhe aktivoi vieraat hiihtämään, pyöräilemään ja melomaan majatalosta toiseen. Vieraat haetaan yhteiskuljetuksilla lähimmiltä lentokentiltä tai rautatie- ja linja-autoasemilta. Pihlajapuuta lähimmät linja-auto- ja rautatieasemat sijaitsevat 20 km:n päässä Nurmeksessa. Siellä sijaitsee myös lähimmät kaupat ja muut palvelut sekä yksi Nurmeksen mielenkiintoisimmista tutustumiskohteista, hirsinen Bomban talo.

Hiihtoa Majatalo Pihlajapuussa Nurmeksessa

Äksyt Ämmät on vuosien varrella saanut useita vastuullisen matkailun tunnustuksia ja palkintoja. Viimeisimpänä Sustainable Travel Finland -merkin vuonna 2020. Pieni nurmeslainen yritys on saanut näkyvyyttä jopa Iso-Britanniassa, kun arvostettu The Guardian -lehti listasi Äksyt Ämmät top 20-listalle kuumista vaihtoehtomatkakohteista, joissa kestävä kehitys ja vastuullinen matkailu on otettu huomioon.

Tutustu Majatalo Pihlajapuuhun ja varaa

Julkaistu 12.1.2021

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *