Kansikuva

Uusia hostelleja verkostoon Pohjois-Suomessa

Matkailijoille on nyt entistä enemmän hostellitarjontaa pohjoisessa Suomessa, kun Majatalo Haltinmaan Mallatupa Kilpisjärveltä ja Vieraanvara Kajaanista liittyivät hostelliverkostoomme. Tutustu hostelleihin ja varaa yöpymisesi Lappiin ja Kainuuseen!

Majatalo Haltinmaan Mallatupa kolmen valtakunnan äärellä

Majatalo Haltinmaa sijaitsee Käsivarren Lapissa Kilpisjärven kylän keskellä. Sijainti kolmen valtakunnan risteyspaikassa ja arktisen Jäämeren läheisyydessä on vaikuttava. Kylää reunustaa Kilpisjärvi ja toisella puolen saamelaisten pyhä tunturi Saana. Upeita maisemia hallitsevat yli tuhatmetriset lumihuippuiset tunturit.

Majatalo Haltinmaa

Majatalo Haltinmaassa hostellikäytössä ovat Mallatupa-retkihuoneet. Mallatuvassa on neljä 1-2-hengen huonetta ja keittiö ja pesutilat ovat asiakkaiden yhteisessä käytössä. Majatalo Haltinmaassa on hostellin lisäksi kodikkaita 4 ja 6 henkilön parimökkejä. Pihapiirissä asiakkaiden käytössä on grillikota, laavu, nuotiopaikka sekä lasten leikkikenttä.

Majatalo Haltinmaan Mallatupa

Majatalon sydän on hyvästä ruoastaan tunnettu Ravintola Lapintyttö. Ruokalistalta löytyy paikallisia erikoisuuksia ja perinteisiä koko kansan lempiruokia. Ravintolan runsas buffetpöytä on tarjolla päivittäin kevättalvesta ruskasesongin loppuun ja muina aikoina viikonloppuisin ja tilauksesta ryhmille. Halti Pubissa puolestaan voit viettää iltaa ja tutustua niin paikallisiin asukkaisiin kuin muihin matkailijoihinkin.

Majatalo Haltinmaan ravintola Lapin Tyttö

Kilpisjärvi on retkeilijän paratiisi ympäri vuoden. Voit mm. huiputtaa Saanatunturin ja Pikku-Mallan sekä ihailla maisemia Salmivaaran näköalapaikalla. Retkeillä voit vuodenajasta riippumatta Mallan luonnonpuistossa, jonka liepeillä myös sijaitsee Suomen, Ruotsin ja Norjan yhteinen rajapiste. Kolmen valtakunnan rajapyykki onkin suosittu käyntikohde ja se sijaitsee keinotekoisella saarella Koltapahtajärvessä. Rajapyykille pääsee kesäisin myös Malla-laivalla.

Majatalo Haltinmaa on myös oivallinen tukikohta Norjaan suuntautuville päiväretkille, rajalle on matkaa vain 10 km. Jos haluat pulahtaa Jäämeressä, on meren ranta alle tunnin ajomatkan päässä.

Tutustu Majatalo Haltinmaan Mallatupaan

 

Vieraanvara palvelee funkkis -kerrostalossa Kajaanissa

Vieraanvara aloittaa hostellitoiminnan Kajaanin keskustassa maaliskuussa 2022. Hostelli toimii suojellussa funkkis -kerrostalossa, jonka on suunnitellut arkkitehti Eino Pitkänen vuonna 1948. Rakennuksessa on toiminut aiemmin muun muassa Osuuskassa, Meijerin Baari ja Terveystalo.

Vieraanvara, Kajaani

Hostellissa on kahdeksan 1-4 hengen huonetta, vuodepaikkoja on yhteensä noin 20 henkilölle. Yhteisessä käytössä ovat keittiö, lounge, suihku- ja wc-tilat sekä pyykinpesukone. Aamiaisen voi tilata lisämaksusta. Sisäänkirjautuminen on verkossa mahdollista ympäri vuorokauden. Asiakas saa avainkoodin, jolla hän pääsee sisälle rakennukseen ja huoneeseen.

Vieraanvara huone

Perheyrityksen toiminnan punaisena lankana on vieraanvaraisuus ja asiakkaita kohdellaan kuin omia vieraita. Myös taide on Vieraanvarassa tärkeässä roolissa. Yhteisiin tiloihin ja majoitushuoneisiin hankitaan teoksia suomalaisilta nykytaiteilijoilta. Vieraanvaran suunnitelmissa on käynnistää talossa myös kansainvälisen taiteilijaresidenssi ja taidekahvila. Saunaosasto ja kokoustila valmistuvat vuoden 2022 aikana. Välinevuokrausta ja muita oheispalveluja kehitetään asiakkaiden toiveita kuunnellen. Vieraanvaran rakennuksessa toimii myös kolmen yrittäjän yhteinen hoitola, jossa on tarjolla monenlaisia hyvinvointipalveluja, kuten hierontaa ja äänimaljahoitoa.

Vieraanvara oleskelutila

Vieraanvaran majoitustarjonta laajenee vähitellen edullisesta ja yhteisöllisestä hostellimajoituksesta boutique tyyppisiin hotellihuoneisiin sekä pidempiaikaiseen majoitukseen sopiviin huoneistoihin.

Kajaani tarjoaa monipuolisesti nähtävää ja koettavaa erityisesti luonto- ja kulttuurimatkailijalle. Kajaani sijaitsee keskellä Suomea toimivien liikenneyhteyksien, upeiden vaaramaisemien ja vesistöjen ympäröimänä. Myös Vuokatin tarjoamat aktiviteetit ovat vain puolen tunnin ajomatkan päässä.

Tutustu Vieraanvaraan

 

Artikkelikuva: Visit Finland / Hannu Huovila, Vastavalo

Julkaistu 4.1.2021

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *