Kansikuva

Vuoden Hostellireissaaja 2023 on Sirkku Tuomisto

Hostellireissutarina Sodankylän Visatuvalta toi Sirkku Tuomistolle voiton Vuoden Hostellireissaajaksi 2023

Suomen Hostellijärjestön järjestämän Vuoden Hostellireissaaja 2023 -äänestyksen voitti jyväskyläläinen Sirkku Tuomisto tarinallaan ”Lepopaikka luonnon keskellä”. Yleisö valitsi voittajan kahdeksan Hostellireissaaja -ehdokkaan joukosta heidän viime vuoden hostellireissuistaan tekemiensä matkatarinoiden perusteella. Ääniä annettiin yli 500 ja Sirkun osuus äänimäärästä oli 20%.

Sirkun matkakohteena oli Sodankylän Raudanjoella sijaitseva maatilamatkailuyritys ja hostelli Visatupa. Visatupa on toimiva lypsykarjatila, joka on majoittanut matkailijoita vuodesta 1980 alkaen. Sirkku matkusti yksin omalla autollaan Jyväskylästä Visatuvalle ja vieraili sieltä käsin myös Pyhä-Luoston kansallispuistossa.

Hostel Visatupa

Hostel Visatuvan lehmiä ja vasikka navetassa

Hostellireissaaja Sirkku Pyhä-Luoston kansallispuistossa

Sirkun valintaa Vuoden Hostellireissaajaksi 2023 perusteltiin yleisöäänestyksessä mm. seuraavasti:

– ”Sirkku kirjoitti niin onnellisesti ja aidosti retkestään.”
– ”Hän on muuttanut käsitystäni siitä, kuinka Suomessa voi matkailla ja yöpyä edullisestikin.”
– ”Tarina on täynnä hostellimatkailun hyvyyksiä, luontoa lähietäisyydellä, hostellinpitäjän huomaavaisuutta ja tietenkin Lappi!”
– ”Mahtavaa kuinka paljon hostellien läheltä löytyy mahdollisuuksia tutkia luontoa itsenäisesti ja voi löytää myös hostellien omat palvelut osana kokemusta niin, että retkien jälkeen tuntee olonsa kotoisaksi palatessaan.”

”Olen seikkaillut kesäisin ympäri Suomea jo monta vuotta ja olen ehtinyt kokea ja nähdä monia hienoja asioita meidän kauniista Suomestamme. Vuonna 2022 tein kuudennen kesäreissuni omalla autolla ja sain matkaani lisäpuhtia, kun pääsin yhdeksi hostellireissaajaksi. Olin innostunut vierailustani Hostel Visatuvassa ja omistaja oli erittäin vieraanvarainen. Vierailuni Visatuvassa oli ihana ja rentouttava”, kertoo Sirkku reissustaan.

”Olin jo tyytyväinen siihen, että sain kokea hostellireissaajana olemisen, joten voitto tuli iloisena yllätyksenä. Olin tosi innoissani, kun luin tiedon voitostani ja aloin heti suunnitella seuraavaa hostelliretkeäni. Sirkun seikkailut siis jatkuvat tulevaisuudessa!”, iloitsee Sirkku.

Vuoden Hostellireissaaja valittiin nyt kuudetta kertaa. Vuoden Hostellireissaaja 2023 -valintaa varten Hostellijärjestö valitsi hakemusten perusteella hostellireissaajat, jotka tekivät vuoden 2022 aikana kotimaan matkan ja yöpyivät reissullaan verkoston hostelleissa. Hostellijärjestö ja hostellit tukivat reissaajia matka- ja majoituskuluissa. Jokainen ehdokas teki reissustaan matkatarinan, jolla he osallistuivat Vuoden Hostellireissaaja 2023 -yleisöäänestykseen.

Vuoden Hostellireissaaja sai tittelin lisäksi Hostellijärjestön 200 €:n majoituslahjakortin verkoston kotimaan hostelleihin.

Julkaistu 15.2.2023

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *