Kansikuva

Kesäreissut mielessä? Hostellikortilla säästöä majoituksesta!

Hostellikortilla säästät majoituksista, kun yövyt Hostelling International (HI) hostelleissa Suomessa tai ulkomailla. Mutta tiedätkö mikä tarjolla olevista hostellikorttivaihtoehdoista olisi sinulle sopivin valinta ja miten ne eroavat toisistaan?

Pariskunta tutkii karttaaEnsiksikin riippuen siitä, matkustatko ainoastaan Suomessa vai myös ulkomailla, voit valita Kotimaan hostellikortin tai Kansainvälisen hostellikortin.

Molemmilla korteilla saat 10% majoitusalennuksen verkostomme hostelleissa Suomessa, ajankohtaisia reissuvinkkejä ja tietoa yksilöllisistä majoitusvaihtoehdoista sekä useita matkailullisia hostellikorttietuja Suomessa.

Kansainvälisellä hostellikortilla saat näiden etujen lisäksi majoitusedun myös ulkomailla yli 3000 Hostelling International (HI) hostellissa sekä paljon muita kansainvälisiä hostellikorttietuja.

Hostellikortit ovat voimassa hankintavuotta seuraavan kalenterivuoden loppuun, jonka jälkeen voimassaolo päättyy automaattisesti.

Tutustu tässä tarkemmin eri korttivaihtoehtoihin:

Kotimaan hostellikortti (5€/0€)

Mikäli matkustat ainoastaan Suomessa, on Kotimaan hostellikortti sinulle paras valinta. Kotimaan hostellikortti oikeuttaa 10 % majoitusalennukseen Hostellijärjestön verkoston hostelleissa, joita on yli 40 eri puolilla Suomea. Verkoston hostellit ovat osa maailmanlaajuista Hostelling International (HI) -hostellien verkostoa. Saat myös kuukausittain ajankohtaisen uutiskirjeen sekä useita muita hostellikorttietuja Suomessa.

Majoitusalennuksen saat, kun varaat sivuston hostellit.fi kautta tai suoraan hostelliin.

Hostellijärjestön jäsenjärjestöjen jäsenille Kotimaan hostellikortti on maksuton ja muut voivat ostaa kortin edulliseen 5 euron hintaan. Kotimaan hostellikortti toimitetaan sähköpostitse.

Kotimaan hostellikortti sähköpostitse 5€ >
Kotimaan hostellikortti järjestöjäsenelle 0€ >

Kansainvälinen hostellikortti

Mikäli reissaat sekä Suomessa että ulkomailla, suosittelemme sinulle Kansainvälistä hostellikorttia. Kansainvälisellä hostellikortilla saat vähintään 10 % majoitusalennuksen Hostelling International (HI) verkoston hostelleissa Suomessa ja ulkomailla. HI verkosto kattaa yli 3 000 hostellia noin 60 maassa. Lisäksi saat kuukausittain ajankohtaisen uutiskirjeen sekä useita muita hostellikorttietuja sekä Suomessa että ulkomailla.

Majoitusalennuksen saa, kun varaa suoraan hostellista. Joissakin maissa, esim. Saksassa, Kansainvälinen hostellikortti on edellytys yöpymiselle HI hostelleissa.

Henkilökohtaisen Kansainvälisen hostellikortin voi ostaa joko mobiiliversiona tai fyysisenä korttina. Perhe voi ostaa Kansainväliset hostellikortit edulliseen pakettihintaan ja ryhmille on puolestaan saatavilla edullinen ryhmäkortti.

Hostellijärjestön jäsenjärjestöjen jäsenet, henkilöjäsenet, Kotimaan hostellikortin haltijat sekä ISIC-kortin ja Eurooppalaisen nuorisokortin haltijat voivat ostaa Kansainvälisen hostellikortin alennettuun jäsenhintaan (=järjestöjäsenhinta).

Kansainvälinen mobiilihostellikortti matkapuhelimeen (20€/15€)

MobiilihostellikorttiMobiilihostellikortti kulkee aina mukana matkassasi puhelimesi mobiililompakossa. Sovelluksesta löydät näppärästi linkit Suomen ja ulkomaiden hostelleihin, hostellikorttietuihin sekä muihin hyödyllisiin linkkeihin.

Mobiilihostellikortti toimitetaan tekstiviestitse älypuhelimiin, joissa on kotimainen liittymä. Kortti vaatii Android-puhelimissa Google Wallet -sovelluksen sekä iPhoneissa Wallet-sovelluksen. Sovellukset voi ladata ennakkoon tai kortin latauksen yhteydessä. Jos sinulla on jo aiemmin Hostellijärjestön mobiilihostellikortti, vanha kortti tulee poistaa ennen uuden kortin lataamista.

Google ja Apple tukevat wallet-sovelluksiaan seuraaviin laitteisiin:
Androideissa käyttöjärjestelmän versiosta 5.0 alkaen
iPhoneissa käyttöjärjestelmän versiosta iOS 6.0 alkaen
Osta mobiilihostellikortti ollessasi vielä kotimaassa, kortin toimittaminen ulkomaille ei aina onnistu. Mobiilihostellikortti on puhelinkohtainen, samalle numerolle ei voi ladata useamman henkilön kortteja.

Kortinhaltijan mukana matkustavat alle 18-vuotiaat perheenjäsenet ovat oikeutettuja samoihin etuihin ja alennuksiin.

Kansainvälinen mobiilihostellikortti matkapuhelimeen 20€
Kansainvälinen mobiilihostellikortti matkapuhelimeen 15€ (järjestöjäsenhinta)

Kansainvälinen fyysinen hostellikorttiKansainvälinen hostellikortti fyysisenä hostellikorttina (20€/15€)

Kansainvälinen hostellikortti fyysisenä hostellikorttina toimitetaan postitse.

Kortinhaltijan mukana matkustavat alle 18-vuotiaat perheenjäsenet ovat oikeutettuja samoihin etuihin ja alennuksiin.

Kansainvälinen hostellikortti fyysisenä hostellikorttina 20€ >
Kansainvälinen fyysisenä hostellikorttina 15€ (järjestöjäsenhinta) >

Kansainväliset hostellikortit perheelle (34€/29€)

Samassa taloudessa asuvat voivat ostaa Kansainväliset hostellikortit edulliseen pakettihintaan 34€ (järjestöjäsenhinta 29€).
Jokainen perheenjäsen saa tällöin oman henkilökohtaisen kansainvälisen hostellikortin fyysisenä korttina. Kortinhaltijan mukana matkustavat alle 18-vuotiaat perheenjäsenet ovat oikeutettuja samoihin etuihin ja alennuksiin.

Perhehintaisena ei ole mahdollista tilata hostellikortteja mobiiliversioina.

Mikäli perheessä on vähintään kaksi täysi-ikäistä perheenjäsentä, on tämä edullisempi valinta kuin kansainväliset hostellikortit erikseen ostettuna.

Mikäli perheessä on vain yksi täysi-ikäinen perheenjäsen ja muut jäsenet ovat alle 18-vuotiaita, eikä lapsille haluta omia hostellikortteja, kannattaa ennemmin tilata henkilökohtainen Kansainvälinen hostellikortti vain aikuiselle perheenjäsenelle.

Mutta mikäli alle 18-vuotiaille perheenjäsenille halutaan kaikille omat kortit, on Kansainväliset hostellikortit perheelle oikea valinta.

Kansainväliset hostellikortit perheelle 34€ >
Kansainväliset hostellikortit perheelle 29€ (järjestöjäsenhinta) >

RyhmäKansainvälinen hostellikortti ryhmälle (34€/29€)

Vähintään 10 hengen ryhmille on saatavana edullisesti kansainvälinen ryhmähostellikortti.

Ryhmäkortti maksaa 34€ (järjestöjäsenhinta 29€) ja oikeuttaa kaikki ryhmän jäsenet jäsenhintaiseen yöpymiseen Hostelling International (HI) hostelleissa kaikkialla maailmassa. Ryhmäkortti voidaan tehdä henkilön (ryhmänjohtajan), organisaation, yhteisön tai yrityksen nimelle.

Kansainvälinen hostellikortti ryhmälle 34€ >
Kansainvälinen hostellikortti ryhmälle (järjestöjäsenhinta) 29€ >

Julkaistu 2.5.2023

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *