Kansikuva

Koe meren läheisyys Merihostelleissa

Vietätkö lomasi mieluummin meren vai järven rannalla? Rannikolta löydät myös merihenkistä hostellimajoitusta. Tutustu Suomen Merihostelleihin ja varaa merellinen majoituksesi hostellit.fi:stä!

Helsinki

Hostel Suomenlinna sijaitsee UNESCOn maailmanperintökohde Suomenlinnassa. Hostel Suomenlinnaan pääset vesiteitse ja hostelli sijaitsee kivenheiton päässä Suomenlinnan lauttaliikenteen pysäkiltä. Lautta liikennöi Kauppatorilta Suomenlinnaan ympäri vuoden. 15–20 minuuttia kestävän merimatkan aikana sinulla on hyvä tilaisuus ihailla Helsinkiä mereltä ja nauttia maisemista. Kesäkaudella Suomenlinnaan pääsee myös vesibussilla tai omalla veneellä.

Käyntikohteita: Suomenlinnan museopäivää vietetään vuosittain 6.6., niin myös tänäkin vuonna. Tuolloin kaikkiin Suomenlinnan museoihin on vapaa pääsy.

Merihostellit-Suomenlinna

Kokkola

Voit tutustua aitoon ja alkuperäiseen saaristolaiselämään yöpymällä Kokkolan ulkosaaristossa Tankarin majakkasaarella Hostel Tankar Innissä. Hostelli on avoinna kesäaikaan ja sinne liikennöi Kokkolasta matkustaja-alus m/s Jenny. Tankar on monipuolinen matkailukohde, joka tarjoaa kiireettömälle katsojalle unohtumattomia luontokokemuksia. Saaren sijainti antaa sen luonnolle erityisen, merellisen leiman, jota värittävät monipuolinen kasvilajisto sekä lukuisat saarella asuvat tai sen kautta muuttavat lintulajit. Café Tankar palvelee kesäisin tarjoten kahvilatuotteita ja lohikeittolounaan. Keittolounas on hyvä varata jo etukäteen laivalippujen yhteydessä.

Käyntikohteita: Satamassa on puusauna, jota voi varata kahvilasta. Hostellin asiakkaiden käytössä on sähkösauna.

Merihostellit-TankarInn

Kalajoki

Talonpoikaishenkinen Tapion Tupa sijaitsee Kalajoen Hiekkasärkillä 8-tien varrella. Kalajoen upea meriluonto tarjoaa monipuolisen ulkoilu- ja retkeilyreitistön. Hiekkasärkkien alueella on kymmeniä kilometrejä puupolkuja ja puuhakepinnoitteisia kuntoilureittejä, jotka ovat käytössäsi ympäri vuoden.

Käyntikohteita: Hiekkasärkillä sijaitsevassa Kalajoen Meriluontokeskuksessa saat vinkkejä Perämeren parhaista retkikohteista. Luontokeskukseen on vapaa sisäänpääsy.

Merihostellit-Tapion-Tupa

Turku

Laivahostel S/S Bore on uniikki museolaivassa sijaitseva hostelli, jossa voit aistia nostalgisen tunnelman 60-luvun Ruotsin-risteilyiltä. Alun perin höyrylaivaksi rakennettu Laivahostel on ankkuroitu pysyvästi Aurajoen rantaan Merikeskus Forum Marinumin viereen. Turun satama sijaitsee kävelymatkan päässä hostellista. Merellisestä Turusta voit nauttia vaikkapa saaristoristeilyllä tai seikkailemalla Saariston Rengastiellä.

Käyntikohteita: Turun Kakolanmäestä on muotoutunut kiinnostava käyntikohde. Entisen vankilan alueella on ravintoloita, panimo, leipomo ja myymälä, josta voi ostaa mukaan vankien tekemiä tuotteita.

Merihostellit-Laivahostel-Borea


Artikkelin pääkuvassa on Suomenlinnan lautta.

Julkaistu 6.7.2016, päivitetty 2.2.2021

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *