Kansikuva

Majoitu historiallisissa puitteissa Suomen maaseudulla

Maalaisromantiikan ystävät voivat hemmotella itseään hostelliverkostomme historiallisissa kohteissa. Näillä jokaisella hostellilla on oma ainutlaatuinen tarinansa, joka odottaa kuulijaansa saapuvaksi.

Esittelemme nyt kaksi hostellia, joiden tarina vie yli sadan, jopa useamman sadan, vuoden päähän. Nämä Savossa ja Satakunnassa sijaitsevat hostellit sopivat sekä matkailijoiden majoitukseen että esimerkiksi juhlien viettopaikaksi.

Hostel WillaNuttu, Savonlinna

Hostel WillaNuttu, Savonlinna

 

Piha, Willa Nuttu

Erämaan kainalossa, kauniissa savolaisessa maalaismaisemassa sijaitseva Hostel WillaNutulla on hostellille hivenen epätyypillinen historia. 1900-luvun alussa entisen itäsavolaisen emäpitäjä Säämingin päättäjien aloitteesta vaivaistaloksi rakennettu rakennus on kokenut muodonmuutoksen vanhainkodin kautta lämminhenkiseksi hostelliksi. Majoitustoiminnan aloitus pelasti historialliset rakennukset varmalta purku-uhalta. Nykyään matkaajat voivat tunnelmoida laajalla piha-alueella Hostel WillaNutun persoonallista historiaa.

 

WillaNutun huoneet ovat pääosin kahdelle hengelle, mutta myös 3-6 hengen perhehuoneita on saatavilla. Suihkut, vessat ja itsepalvelukeittiö sijaitsevat huoneiden välittömässä läheisyydessä. Yhteistiloissa on oleskeluhuone. Pihapiiristä löytyy monenlaista aktiviteettimahdollisuutta, kuten jalkapallo- ja rantalentopallokentät, mini- ja frisbeegolfradat, luontopolku, valaistu kuntoura sekä pienen matkan päässä näkö- ja seikkailutorni.

Kahden hengen huone Hostel WillaNutussa.

 

Kartano Hostel, Kokemäki

Kartano Hostel, Kokemäki

 

Kartano Hostel sijaitsee Vekaran kartanossa, jonka historia ulottuu 1550-luvulle saakka. Tila oli yksi Sonnilan kylän kantataloista Kokemäellä. Vuonna 1790 rakennettu päärakennus on siirretty ryhmäkylästä nykyiselle paikalleen vuonna 1830. Tilan historiaan kannattaakin tutustua aittarakennukseen sijoitetusta kotimuseossa, jossa voi nähdä tilan esineitä jopa 270 vuoden ajalta.

Kodikas kahden hengen huone Kartano Hostelissa henkii kartanon historiaa.
Oleskelutila, Kartano Hostellissa.

Hostellin lähettyviltä löytyy myös pyhiinvaelluskohteena tunnettu Suomen vanhin puurakennus, jossa perimätiedon mukaan Piispa Henrik piti vuonna 1156 viimeisen saarnansa ennen kuolemaansa. Nykyisten tilan omistajien esi-isistä löytyy historiallisia henkilöitä 1500-luvulla eläneestä Suomen Ylikäskynhaltijasta 1350-luvulla vaikuttaneeseen Turun Linnavuotiin.

 

Nykypäivänä Anttilan tilan päätuotantosuuntana on puutarhatalous ja voit nauttia tilan limonadi- ja mehutehtaan sekä tilamyymälän herkullisista tuotteista. Majoitustilat sijaitsevat maalaiskartanon päärakennuksessa sekä pihapiirin muissa rakennuksissa. Hostellissa huoneita on 1-7 hengen huoneita sekä paljon yhteisiä oleskelutiloja. Majoitushintaan sisältyy aamiainen, liinavaatteet, pyyhkeet ja sauna. Toki voit majoittua myös omilla liinavaatteilla ja ilman talon aamiaista.

P.S. Ei tässä vielä kaikki. Lisää kertomuksia hostellien menneisyydestä artikkelissa ”Majoituspaikka jolla on tarina”.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *