Kansikuva

Majoituspaikka jolla on tarina

Kummituksia ja taidetta kartanoympäristössä Savossa sekä vanha synnytyslaitos itäuusmaalaisessa pikkukaupungissa. Näissäkin puitteissa voi majoittua hostelleissa.

Aiemmin esittelimme Suomen maaseudulta kaksi hostellia, joilla on historiallista taustaa takanaan. Seuraavien esittelyssä olevien hostellien kotipaikkoina ovat Porvoo ja Rautalampi.

Porvoo Hostel, Porvoo

Porvoo Hostel

 

Kahden hengen huone

Yli 35 vuotta hostellina toiminut Porvoo Hostel sijaitsee kauniissa puurakennuksessa, joka on aikoinaan toiminut Porvoon ensimmäisenä synnytyslaitoksena.

 

Kesäterassi

Porvoon unohdetuksi suurnaiseksi tituleerattu Alva Forsius rakennutti talon vuonna 1903 saadakseen porvoolaisille naisille paremmat tilat synnytykseen. Alva Forsiuksen poikkeuksellisen moderni ajattelutapa tarjosi mahdollisuuden tukea epätoivoisessa tilanteessa olleita naisia.

 

Porvoo Hostel peruskorjattiin vuonna 1977 nykyiseen majoituskäyttöönsä. Ympäri vuoden palveleva hostelli sijaitsee lähellä Porvoon keskustaa ja vanhaa kaupunkia. Vierestä löytyy uima- ja urheiluhalli, leikkipuisto ja valaistut kuntoradat. Hostellissa on 1-6 hengen huoneita ja yhteensä 33 vuodepaikkaa.

 

Korholan Kartano, Rautalampi

Korholan Kartano

 

Kartanoistaan tunnetussa Rautalammin kunnassa sijaitsee historiallinen, tarinan mukaan kummituksenkin asuttama, Hostelli Korholan Kartano. Tilalla voit kuljeskella joen rantaan ylettyvässä pihapiirissä ja nauttia jopa 15 kartanoajan rakennuksesta.

Taideateljee

Nykyinen päärakennus rakennettiin jo vuonna 1867 ja menneiden omistajien jäljiltä on säilynyt muun muassa alkuperäisiä aikakauden käsityöharvinaisuuksia. Nykypäivänä kartanoa emännöivän, taidemaalari Oili Marskin taideteokset kantavat oman kortensa kekoon kartanohostellin valloittavaan tunnelmaan.

Majoitushuone

 

Kahden hengen huone

Hostellissa on yksilöllisesti kartanon tyyliin sisustettuja huoneita. Yhteisissä tiloissa on oleskelutilat, keittomahdollisuus, suihku- ja vessatilat sekä pyykinpesumahdollisuus.

 

Ihanasta rantapaviljongista pääsee pulahtamaan uimaan viereiseen järveen ja saunan yhteydessä voi grillata kodassa. Tutustua kannattaa myös Rautalammin museoon, joka sai aikoinaan alkunsa Korholan kartanossa.

 

One thought on “Majoituspaikka jolla on tarina

  1. Olimme kaksi yötä Korholan upeassa kartanossa.Uskomattoman hieno paikka vanhoine rakennuksineen ja puutarhoineen. Ateljee oli varsinainen elämys,ikivanha väentupa, hirsiseinät,vanha uuni ja vanhat kalusteet sekä seinät täynnä toinen toistaan upeampia maalauksia. Kartanossa on kivasti eri aikakausien kerrostumia ja siellä voi nähdä kuinka herrasväki on asunut 1800-luvulla. Kartanomaisuudesta huolimatta paikassa on rento ja mukava tunnelma ,taiteilija Oili Marski ottaa vieraat vastaan sydämellisesti ja kertoo elävästi paikan historiasta ja esittelee upeaa taidettaan. Puutarhassa on hieno omenatarha jonka antimia oli tarjolla aamupalalla.Mahtava paikka,kannattaa käydä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *