Kansikuva

Hostelliesittelyt: Huhtikuu

Jokaisessa verkostomme hostellissa on jotain erityistä ja uniikkia.
Esittelemme joka kuukausi verkostomme hostellien erikoisuuksia somessa. Tässä saat koosteen huhtikuussa esitellyistä hostelleista:

Vko 14:  Majatalo Pihlajapuu, Nurmes
Kuvakollaasi Majatalo Pihlajapuusta
Nurmeksessa sijaitseva Majatalo Pihlajapuu tarjoaa luonnonläheisiä pohjoiskarjalaisia elämyksiä ja retkiä.

Pihlajapuun yrittäjä Minna Murtosen jakama asiakaspalaute kertoo osuvasti mikä on parasta heidän hostellissaan:

”Pihlajapuu on itsessään niin loistava ja persoonallinen! Emäntä pitää aina huippuhyvää huolta vieraistaan. Lisäksi luonto on lähellä ja siellä pääsee harrastamaan vaikka mitä aktiviteetteja! Ruuassa suositaan lähiruokaa ja se tehdään lämmöllä omassa keittiössä. Aktiviteeteissa käytetään lihasvoimaa sekä liikutaan paikallisissa maisemissa. Pihlajapuu tekee todella hienoa yhteistyötä monien paikallisten yritysten kanssa.”

Tutustu Majatalo Pihlajapuuhun

Vko 15: Porvoo Hostel
Kuvakollaasi Porvoo Hostelista
Yli 100-vuotias Porvoo Hostel Porvoo Hostel on kätilö Alva Forsiuksen perustama vanha synnytyslaitos.

Tutustu Porvoo Hosteliin

Vko 16: Hotelli ja hostelli Marja, Mikkeli
Kuvakollaasi Hotelli ja hostelli Marjasta
Hotelli ja hostelli Marja on uniikki hostelli, joka sijaitsee tsaarinajan vanhoilla kasarmeilla Mikkelin Tykkipuistossa.

Päivi kertoo mikä hänen mielestään Hostelli Marjassa on parasta:

”Olen Päivi ja toimin Mikkelissä Hostelli Marjassa vastaanottovirkailijana. Työhön kuuluu erittäin monipuolisesti kaikki hostellin työt huoneiden siivouksesta asiakkaiden vastaanottamiseen, aamiaisesta taustatöihin ja järjestelmien ylläpitoon. Kesällä kastellaan puutarhan kukat ja talvella hiekoitetaan pihat, kahta samanlaista päivää ei ole! Hostellissa persoonallisia huoneita on 6 kpl ja hotellin puolella 10 varusteltua huoneistoa. Yhteensä 43 vuodepaikkaa.

Hostelli sijaitsee hyvien yhteyksien äärellä rauhallisella vanhalla kasarmialueella, aivan Jalkaväkimuseon vieressä. Mikkelin keskustan tori, museot, kaupat ja ravintolat löytyvät kävelymatkan päässä. Vaikka ollaan kaupungissa, niin lyhyen matkan päässä hostellista sijaitsee Urpolanlammen ympäri menevät maastopolut, joista ulkoilija voi valita mäkisen tai loivemman lenkkipolun. Retkikohdevinkkinä Urpolassa on myös luontokeskus, jossa on vaihtuvia näyttelyitä. Sinne on mukava mennä yksin tai perheen kanssa ja luontokeskuksen pihassa voi nauttia myös omia eväitä. Uimaranta on myös lähellä. Nämä kaikki löytyvät hostellista kilometrin säteellä.

Kaikki hostellihuoneet ovat erilaisia teemaltaan ja kooltaan. Yksin matkustaville ja perheille löytyvät sopivan kokoiset huoneet. Yhteiskeittiössä on jokaiselle huoneelle omat merkityt hyllyt jääkaapissa. Kahvit ja teet saa nauttia talon antimista itse keittäen ja vieraiden käytössä on ruoanlaittovälineitä mikrot, uuni ja liesi. Kesällä vuokraamme polkupyöriä ja ensi kesälle on tulossa myös telttasauna puukiukaalla asiakkaiden käyttöön !
Kaikista parasta hostellissa on leppoisa tunnelma ja vanhan talon kiireettömyys.

Tervetuloa Mikkeliin!”

Tutustu Hotelli ja hostelli Marjaan

Vko 17: Hostel Suomenlinna, Helsinki
Kuvakollaasi Hostel Suomenlinnasta
Hostel Suomenlinna sijaitsee UNESCOn maailmanperintökohteessa Suomenlinnan merilinnoituksessa.

Iisak kertoo mikä hänen mielestään Hostelli Suomenlinnassa on parasta:

”Hei, mie olen Iisak, aloitin työt Hostel Suomenlinnassa viime marraskuussa. Olen Hostel Suomenlinnassa töissä respassa, aamupalakeittiössä ja siivoan. Lisäksi perustin hostellimme TikTok -tilin @hostelsuomenlinna! Työssäni onkin parasta sen monipuolisuus. Päivien monipuolisuudesta on kiittäminen myös meidän vieraita, meillä käy leirikouluja, perheitä ja yksittäismatkailijoita kaikkialta maailmasta. Unohtamatta omia lemppareitani eli vieraiden lemmikkejä.

Sijainti on Suomenlinnan linnoituksen saarella, aloitettuani marraskuussa on ollut upeaa huomata vuodenaikojen vaihtuminen kulkiessani lautalla töihin. Tässä huomasin, kuinka upea Suomenlinna on talvella, aiemmin olin käynyt kesäisin. Tänne todellakin kannattaa tulla minä vuodenaikana vaan!

Meillä on nyt keväällä lähtenyt sesonki käyntiin, kiireisiä päiviä varmasti tulossa. Mutta meillä on mahtava työporukka, kaikki osallistuvat kaikkeen ja yhdessä tekemisen meininki.

Tervetuloa Hostel Suomenlinnaan!”

Tutustu Hostel Suomenlinnaan

Julkaistu 25.4.2023

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *