Kansikuva

Kotimaan kaupunkiloma kutsuu – majoitukset edullisesti hostellissa

Kevätauringon alkaessa lämmittää ja lähestyvää kesää odottaessa mieli vaeltaa jo lomareissuille. Miksi odottaisit kesään, kun voit tehdä irtioton arjesta ja lähteä parin päivän kotimaan lomareissulle jo nyt? Suomessa on paljon hienoja matkailukaupunkeja, joista tarjoamme sinulle nyt kolme vaihtoehtoa kaupunkilomaan ja edullisiin majoituksiin. Älä maksa majoituksestasi välikäsille vaan ota jäsenalennus itsellesi ja varaa majoitukset suoraan osoitteessa hostellit.fi.

Kansainvälinen Helsinki tarjoaa elämyksiä kaikille

Maamme pääkaupungissa on runsaasti museoita, nähtävyyksiä ja tapahtumia mistä valita. Helsinki-päivänä 12. kesäkuuta voit osallistua pääkaupungin syntymäpäivän juhlintaan, jolloin eri puolilla kaupunkia on yli sata maksutonta tapahtumaa tarjolla. Helsinki-päivänä muun muassa Musiikkitalossa järjestetään Suomi 100 –kaikki laulavat yhteislaulukonsertti, jonne on niinikään vapaa pääsy.

Oletko muuten kokeillut jo SkyWheel Helsinkiä, Katajanokalla sijaitsevaa Suomen korkeinta maailmanpyörää? Korkeuksista avautuu huikeat näkymät Helsingin ylle ja näkymää voit ihailla jopa myös maailmanpyörän SkySaunan lauteilta.

SkyWheel Helsingistä voit ihailla kaupunkia korkeuksista. © John Carkeet

Helsingin reissullasi säästät majoituskuluissa yöpymällä Eurohostelissa. Kansainvälisen tunnelman omaava hostelli sijaitsee Helsingin Katajanokan historiallisten nähtävyyksien kuten Uspenskin katedraalin ja Helsingin Tuomiokirkon naapurissa, vain kävelymatkan päässä keskustasta. Myös raitiovaunulla pääset vaivattomasti suoraan hostellille. Lauttamatkustajille hostellin sijainti on mitä mainion: Viking Linen terminaali on vain muutaman sadan metrin päässä. Lähellä sijaitsevasta Kauppatorin lauttarannasta voit lähteä viettämään keväisen päivän Suomenlinnaan tai viime kesänä yleisölle avattuun Vallisaareen.

Majoitus Eurohostelissa alkaen 20,88 €/hlö/vrk, ei-jäsenet 23,20 €/hlö/vrk.
Varaa majoitus >>

Eurohostelin vastaanoton avulias henkilökunta myy Helsinki-kortteja ja auttaa sinua matkailuun liittyvissä asioissa.

Historiallinen Turku hellii kulttuurimatkaajaa

Suomen vanhimmassa ja historiallisimmassa kaupungissa Turussa riittää näkemistä Aurajoen molemmin puolin. ’Täl puol jokke’, eli kaupungin itäisellä puolella sijaitsee Turun tuomiokirkko, historian ja nykytaiteen museo Aboa Vetus & Ars Nova, Wäinö Aaltosen museo ja Samppalinna. Toiselta puolelta jokea puolestaan löydät muun muassa kauppatorin, Suomen Joutsenen ja Turun linnan.

Turun seudulta Kaarinasta lähtöisin olevan Tom of Finland –brändin luojan Touko Laaksosen elämä ja taide ovat Suomi 100 -juhlavuonna näkyvästi esillä Turussa. Turun Kaupunginteatterissa voit käydä katsomassa Tom of Finland –musikaalia toukokuun alkupuolelle asti. Tom of Finland -elokuvan tekemisen vaiheista ja taustoista kertova näyttely Behind the Scenes: Tom of Finland Movie on puolestaan nähtävillä Turun Logomossa elokuulle asti.

Aurajoen varteen ankkuroiduissa ravintolalaivoissa voit nauttia aurinkoisesta päivästä. ©Visit Turku

Kesäisenä päivänä voit lähteä vaikkapa elämykselliselle risteilylle Saaristomeren viimeisellä aidolla matkustajahöyrylaiva s/s Ukkopekalla. Voit myös aistia vanhan höyrylaivan tunnelmaa yöpymällä Aurajoen rantaan ankkuroidussa Laivahostel Boreassa. Hostellilaivassa pääset kokemaan nostalgisen tunnelman 60-luvun Ruotsin-risteilyiltä. Kannattaa tutustua myös laivan komentosillalla olevaan Bore-laivan historiaa esittelevään museonäyttelyyn. Forum Marinum merikeskus sijaitsee aivan Laivahostelin vieressä ja Turun satama ja Turun linna ovat kävelymatkan päässä.

Majoitus Laivahostel Boreassa alkaen 24,30 €/hlö/vrk, ei-jäsenet 27 €/hlö/vrk.
Varaa majoitus >>

Laivahostel Borea sijaitsee aivan Forum Marinumin vieressä, jonka pysäköintialueelle hostellin asiakkaat voivat jättää autonsa maksutta.

Tampere on monipuolinen sisämaan matkailukaupunki

Tammerkosken kansallismaisemassa sijaitseva Tampere on kaunis ja monipuolinen matkailukohde. Tampellan tehtaan entisessä verstaassa toimivassa Museokeskus Vapriikissa on monia mielenkiintoisia näyttelyitä ja useita museoita. Kaikenikäisille sopiva kohde on myös Poliisimuseo, joka on ilmainen sekä ainoa laatuaan. Haluatko vierailla ensimmäisten joukossa Muumimuseossa? Muumimuseo avautuu Tampere-talossa kesäkuussa 2017 maailman ainoana ja ensimmäisenä Muumimuseona.

Finlaysonin alueella on myös paljon nähtävää, esimerkiksi Tallipihalla järjestetään idyllisiä käsityö- ja teematapahtumia ympäri vuoden. Älä myöskään unohda maistella paikallista herkkua, mustaamakkaraa tai Pyynikin Näkötornin kahvilan vastapaistettuja munkkeja.

Tampereen nähtävyydet on lyhyiden välimatkojen vuoksi helppo ottaa haltuun kävellen. ©Krista Keltanen/Visit Finland

Majoitu Tampereen reissullasi edullisesti palkitussa Dream Hostel & Hotelissa. Vuoden 2017 hostelli Dream Hostel on tyylikkäästi sisustettu kansainvälinen design-hostelli Tampereen keskustassa, kävelymatkan päässä Tampereen rautatie- ja linja-autoasemasta. Tampereen nähtävyydet ovat hyvien kulkuyhteyksien päässä ja hostellin naapurustossa on paljon kahviloita, ravintoloita, baareja ja kauppoja.

Majoitus Dream Hostel & Hotelissa alkaen 22,50 €/hlö/vrk, ei-jäsenet 25 €/hlö/vrk.
Varaa majoitus >>

Dream Hostel & Hotel, Tampere
Dream hostelin kodikkaassa oleskelutilassa voit nauttia leppoisasta ilmapiiristä. Lautapelit, kirjat, lehdet ja hostellin moderni keittiö on asiakkaiden vapaassa käytössä.

 

Artikkelin pääkuva: Lauri Rotko/Helsinki City Media Bank

Mikä on sinun suosikkisi kotimaan kaupunkikohteista? Jaa vinkkisi muillekin kommentoimalla alle.

Julkaistu 20.3.2017, muokattu 18.1.2021

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *