Kansikuva

Rantaloma Suomessa

Haluatko viettää kesäloman varpaat lämpimässä hiekassa? Rantalomalla? Suomessa? Sehän onnistuu varsin hyvin tuhansien järvien ja pitkän meriviivan maassa. Tässä eri puolilta Suomea viisi hostellia, jotka tekevät rantalomastasi kotimaassa onnistuneen.

Huhtiniemen leirintäalueen yhteydessä: Finnhostel Lappeenranta

Saimaan rannalla oleva Matkailukeskus Huhtiniemi pitää sisällään sekä leirintäalueen että Finnhostel Lappeenrannan. Huhtiniemen oma uimaranta on rauhallisessa poukamassa.

Matkailukeskus Huhtiniemen oma ranta.

Hostellilta voi myös vuokrata polkupyöriä tai soutuveneen, jos tekee mieli päästä tutkimaan Lappeenrantaa asfaltti- tai vesiteitse. Minigolfaamaankin pääsee ihan naapuriin. Hostellin ravintolassa voi rentoutua lasillisen äärellä auringon paisteessa vietetyn päivän jälkeen.

Finnhostel Lappeenrannan yhteisissä tiloissa sisällä voi pelata biljardia tai rentoutua telkan ääressä.

Finnhostel Lappeenrannassa majoitutaan 1-2 hengen huoneissa. Kaikissa huoneissa on oma kylpyhuone.

 

Kodikkaasti Saimaan rannalla: Hostel Mannila Punkaharjulla

Hostel Mannilassa voi pulahtaa aamu-uinnille suoraan sängystä. Ranta on nimittäin hostellin kanssa samassa pihapiirissä. Tosin Mannilassa on niin paljon tekemistä, että malttaako sitä vedessä kauan viettää?

Mannila on mitä mainioin juhannuksen viettopaikka.
Rannassa loimuaa iso kokko.

Jos rannalla löhöily hyvän kirjan parissa ei ole sinun juttusi tai perheen nuorempi väki kaipaa äksöniä, voitte lähteä vaeltamaan kyläraitille tai luontopolulle. Naapurissa on skeittiramppi, jalkapallo- ja lentopallokenttä ja ratsutalli. Eteenpäin pääsee suht’ nopeasti myös vedessä: hostellilta voi vuokrata soutu- tai polkuveneen.

Hostel Mannilan valoisa kahden hengen huone.

Hostel Mannilassa majoitutaan 2-4 hengen huoneissa.

 

 

Hostellihuoneesta suoraan rannalle: Ukonlinna Imatralla

Hostel Ukonlinnan hiekkaranta suorastaan houkuttelee viettämään rentoa kesäpäivää. Ranta on aivan hostellin edessä ja se on myös paikallisten suosiossa.

Hostel Ukonlinnan oma ranta on myös paikallisten suosiossa.

Rannassa lämpiää myös sauna. Hostellin yhteydessä toimii myös kahvilakioski, josta saa kahvihetkeen mitä maukkaimman, vastapaistetun munkin.

Hostel Ukonlinnan rakennus on suojeltu.

Ukonlinnassa majoitutaan kodikkaissa 1-6 hengen huoneissa.

 

Talonpoikaishostelli Kalajoen Hiekkasärkillä: Tapion Tupa

Onko Kalajoen Hiekkasärkät Suomen Riviera? Ainakin siellä matkailijaa odottaa kilometrikaupalla valkeaa hiekkarantaa. Ja tekemisen puolesta pitkänkin loman viettoon! Auringonpalvonnan ja uinnin lisäksi Hiekkasärkillä ohjataan kävijää sauvakävelyn, rantalentiksen, purjelautailun ja melonnan pariin.

Tapion Tuvalla pääsee tutustumaan pohjalaiseen talonpoikaiskulttuuriin.

Tapion Tupa sijaitsee Hiekkasärkkien tuntumassa. Tapion Tupa sopii mainiosti aktiivilomailijalle; pihasta lähtee 20 kilometriä pitkä luontopolku ja 30 kilometriä pitkä maastopyöräreitti. Lämpimänä päivänä Tapion Tuvan oma Tapiolandin maauimala on ihana paikka vilvoittautua. Maauimalan vesi on kuitenkin lämpimämpää kuin meressä, joten vilukissat kiittävät. Maauimalassa on myös vesiliukumäki ja saunat.

Tapion Tuvan viihtyisä ja tilava kahden hengen huone.

Tapion Tuvan hostellipuolella majoitutaan 2-4 hengen huoneissa, joissa kaikissa on oma kylpyhuone.

 

Helsinkiläishostelli ydinkeskustan ja uimarannan välissä: Hostel Domus Academica

Helsingin suosituimmalle uimarannalle Hietaniemeen (“Hietsu”) mahtuu kesäisin väkeä tungokseen asti. Ja ihmekös tuo että ranta on niin suosittu, nimittäin se sijaitsee kävelymatkan päässä ydinkeskustasta. Rannalla voi pelata rantalentopalloa ja lapsille on leikkipaikka.

Puolessa välissä matkaa ydinkeskustasta kohti Hietsua sijaitsee kesähostelli Domus Academica. Se on iso hostelli, joka kuhisee matkalaisia kautta maailman. Hostellin näppärä sijainti mahdollistaa Helsingin reissussa sekä city- että rantaloman.

Hostel Domus Academican huoneet ovat tilavia ja valoisia.

Hostel Domus Academicassa majoitutaan 1-3 hengen huoneissa. Kaikissa huoneissa on oma minikeittiö ja kylpyhuone.

Julkaistu 28.5.2015, muokattu 19.1.2021

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *