Kansikuva

5 vinkkiä joululomaan hostellissa

Rennoissa hostelleissa voit viettää yhteisöllistä joululomaa. Osa hostelleista tarjoaa ohjattua ohjelmaa tai voit viettää lomaa omaan tahtiisi erilaisten aktiviteettien parissa. Tässä saat vinkkimme hostellijoulun viettoon. Varaa jäsenhintainen majoitus suoraan osoitteessa www.hostellit.fi.

1. Talven riemuja Oivangissa

Nuoriso- ja luontomatkailukeskus Oivangissa Kuusamossa vietät kiireetöntä joulunaikaa keskellä luontoa. Pääset suoraan pihasta ladulle, lumikenkäilemään tai vaikkapa pilkille. Myös kuntosali on veloituksetta käytössäsi. Jouluaattona lämpiää joulusauna ja uskaliaat voivat virkistäytyä avannossa. Rukan ja Kuusamon palvelut ovat vain 15 minuutin ajomatkan päässä ja voit vaikkapa lasketella Rukan rinteissä tai käydä poro- tai huskyajelulla.

Majoitus (ei sis. aterioita) alkaen 29,70 €/hlö/vrk, ei-jäsenet 33 €/hlö/vrk. Varaa >>

Nuoriso- ja luontomatkailukeskus Oivanki, Kuusamo

Kuusamo, Ruka

2. Omatoimisesti Kuerkievarissa

Ylläksen Äkäslompolossa sijaitsevassa Kuerkievarin KuerHostellissa voit nauttia joulusta omaan tahtiisi tai osallistua ennakkotilauksesta yhteiseen aattoillan joulupäivälliseen. Hostellivieraiden Köökissä voit myös valmistaa itse omat ateriasi. Kuertunturilla sijaitsevasta hostellista on helppo lähteä hiihtoretkelle; latu menee pihasta ja tunturin huipulle (446 m) pääset lumikengillä suoraan ulko-ovelta. Toivon mukaan näet jouluyönä revontuliakin! Laskettelukeskukseen on matkaa vain 6 km ja SkiBussi pysähtyy noin 500 m päähän hostellista.

Majoitus (sis. aamiaispaketti) alkaen 40,50 €/hlö/vrk, ei-jäsenet 45 €/hlö/vrk. Varaa >>

Kuerkiervari, Ylläs

Ylläs

3. Reipasta joulua Kiilopäällä

Hostel Ahopäässä Saariselän Kiilopäällä on monenmoista ohjelmaa joulun ajalle. Jouluaattona koristellaan joulukuusi, saunotaan savusaunassa, nautitaan joulupäivällisestä ja otetaan vastaan Joulupukki poroineen. Voit osallistua ohjatuille hiihto- ja lumikenkäretkille tai tehdä omatoimisia retkiä tunturiin. Hostellin pihalta pääset kätevästi UKK:n kansallispuiston hiihtoreiteille. Joulun ajan ohjelma sisältyy majoitushintaan. Saariselän matkailukeskukseen on matkaa vain 15 km ja sinne liikennöivät bussit pysähtyvät aivan hostellin edessä.

Majoitus (ei sis. aterioita) alkaen 36 €/hlö/vrk, ei-jäsenet 40 €/hlö/vrk. Varaa >>

Kiilopää/Hostel Ahopää, Saariselkä

4. Oikea Joulu Metsäkartanolla

Rautavaaralla Metsäkartanolla pääset nauttimaan Oikeasta Joulusta. Tarjolla on ohjattua ohjelmaa; mm. joulurauhan julistaminen metsän eläimille, Joulupukin vierailu, joulukirkko Metsäkartanon kappelissa ja hevosrekiajelua. Rauhoitu vastaanottamaan uutta vuotta kynttiläpolkua seuraten hämärtyvässä illassa. Polku johdattaa sinut tuliveistoksen äärelle. Metsiksessä on myös erinomaiset mahdollisuudet omatoimiseen liikkumiseen, kuten hiihtämiseen ja pulkkamäkeen. Voit käyttää veloituksetta myös ulkoliikuntavälineitä sekä liikunta- ja kuntosalia.

Majoitus (ei sis. aterioita) alkaen 20,70 €/hlö/vrk, ei-jäsenet 23 €/hlö/vrk. Varaa >>

Nuorisokeskus Metsäkartano, Rautavaara

Nuorisokeskus Metsäkartano, Rautavaara

5. Vanhan ajan joulu Hirvikoskella

Hirvikosken Maaseutuhotellissa Toholammin Sykäräisillä voit viettää leppoisaa vanhan ajan joulua. Ohjelma on suunnattu erityisesti iäkkäämmille joulunviettäjille, mutta toki kaikenikäiset ovat tervetulleita mukaan. Jouluaattona ohjelmassa on mm. aattohartaus ja tiernapoikien esitys. Joulusauna lämpiää päivällä ja illalla nautitaan yhdessä perinteinen runsas jouluateria. Joulupäivän aamuna sinulla on mahdollisuus lähteä joulukirkkoon, jonne järjestetään hostellilta yhteiskuljetus. Tapaninpäivänä pääset pyörähtelemään Tapanintanssien tahtiin Hirvikosken salissa.

Majoitus (sis. aamiainen) alkaen 31,50 €/hlö/vrk, ei-jäsenet 35 €/hlö/vrk. Varaa >>

Hirvikoski Retkeilyhotelli, Toholampi

Artikkelin pääkuva: Kuerkievari, Äkäslompolo/Ylläs

Julkaistu 6.11.2018

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *