Kansikuva

Elämyksiä Lapin hostelleissa

Oletko valmis elämäsi seikkailuun? Lappi on retkeilijän unelma kansallispuistoineen, muine retkeilykohteineen ja erämaa-alueineen. Nauti maisemista, hengitä maailman puhtainta ilmaa ja lataa akkujasi mahtavilla tuntureilla. Revontulien loimua saatat päästä ihailemaan jo syyskuun alussa.

Lapin luonto ja pohjoisen hostellit tarjoavat unohtumattomia elämyksiä ja lukuisia aktiviteettimahdollisuuksia.

Tutustu tässä Lapin hostelleihin ja varaa majoitus suosikkikohteestasi!

Kilpisjärvi, Majatalo Haltinmaan Mallatupa

Majatalo Haltinmaassa jo pihalla pääset nauttimaan Kilpisjärven ainutlaatuisista tunturimaisemista, joita hallitsee jylhä Saanatunturi. Haltinmaa sijaitsee Käsivarren Lapissa keskellä Kilpisjärven kylää. Kilpisjärvi on retkeilijän paratiisi! Voit mm. huiputtaa Saanatunturin ja Pikku-Mallan sekä ihailla maisemia Salmivaaran näköalapaikalla. Kilpisjärvi on myös portti Ruotsin tuntureille ja Norjan vuoristo- ja vuonomaisemiin. Majatalo Haltinmaasta käsin onkin mukava suunnata päiväretkille kolmen valtakunnan retkikohteisiin.

saanatunturi

Majatalo Haltinmaassa hostellikäytössä ovat Mallatupa-retkihuoneet. Pihapiirissä asiakkaiden käytössä on grillikota, laavu, nuotiopaikka sekä lasten leikkikenttä. Voit valmistaa ateriasi itse hostellin asiakaskeittiössä tai nauttia Haltinmaan viihtyisän ravintolan ja tunnelmallisen pubin antimista.

Majatalo Haltinmaan Mallatupa

Lemmenjoki, Lemmenjoen Lumo

Kesäkuusta syyskuulle avoinna oleva saamelaistila Lemmenjoen Lumo sijaitsee Lemmenjoen kylän keskustassa, Njurgulahdessa, Lemmenjoen rannassa. Suomen suurin kansallispuisto, Lemmenjoen kansallispuisto, sijaitsee vieressä. Lemmenjoen Lumossa pääset kokemaan Lapin taikaa, valkeat kesäyöt ja puhtaan, hiljaisen luonnon. Pihassa saatat tavata jopa poroja.

Maisema Joenkieliseltä Lemmenjoelle

Lemmenjoen alue tarjoaa hyvät mahdollisuudet luontoaktiviteettien harrastamiseen. Voit muuan muassa kalastaa, marjastaa, sienestää, meloa, vaeltaa ja retkeillä. Kiipeä Joenkieliselle ja ihaile tunturin laelta alla mutkittelevaa Lemmenjokea. Tai lähde venekyydillä kokemaan Ravadas-vesiputouksen kuohuva voima. Lemmenjoen Lumo järjestää kesäaikaan vene- ja kalastusretkiä Lemmenjoella sekä opastettuja vaellusretkiä ympäröivässä kansallispuistossa.

Lemmejoen Lumo joelta ja huone

Yöpyä voit majatalon huoneissa tai metsän reunassa sijaitsevissa leirintämökeissä. Talvella on varattavissa omatoimimökkejä. Kesällä avoinna olevasta kahvila/ravintolasta on saatavana lappilaista lähiruokaa sekä tuoreita munkkeja.

Saariselkä, Hostel Ahopää

Hostel Ahopää sijaitsee Urho Kekkosen kansallispuiston juurella, Inarin kunnan eteläosassa Kiilopäällä. Urho Kekkosen kansallispuisto tarjoaa kävijälle upeita luonnonnähtävyyksiä ja kiinnostavia kulttuurihistoriallisia kohteita. Patikointireitit alkavat hostellin pihamaalta ja tarjoavat loistavat puitteet ulkoiluun upeissa tunturimaisemissa! Reiteistä löytyy sopivan mittainen reitti jokaiselle. Suosittu ja helppokulkuinen reitti on patikoida pari kilometriä Kiilopään huipulle ja palata samaa reittiä takaisin.

Retkeilijöitä Ukk:n kansallispuistossa

Ahopäässä voit yöpyä 2-6 hengen nais- tai mieshuoneissa. Kiilopää tarjoaa majoituksen lisäksi myös maistuvaa ruokaa ja opastettuja retkiä luontoon. Majoittujille ohjatut päiväretket ovat maksuttomia. Voit kokea unohtumattomia hetkiä uimalla tunturipurossa ja saunomalla aidossa savusaunassa. Saariselän matkailukeskus on 15 km:n päässä ja sinne liikennöivät bussit pysähtyvät aivan hostellin edessä.

Kiilopään savusauna ja Ahopään huone

Sodankylä / Raudanjoki, Hostel Visatupa

Hostel Visatupa on toimiva maatila Sodankylän Raudanjoella. Visatuvalla voit halutessasi tutustua myös maatilan toimintaan ja maidon tuotantoon.

Revontulia Visatuvalla

Voit ottaa allesi polkupyörän ja tutustua lappilaiseen ympäristöön tai kalastella ja soudella. Syksyllä on mahdollisuus marjastukseen ja ruskan ihailuun. Illalla voit rentoutua rantasaunassa ja käydä uimassa. Iltaa voi viettää myös kodassa, paistaen lättyjä tai makkaraa tunnelmallisen nuotion ääressä. Visatuvalla majoitutaan kodikkaissa 2-4 hengen huoneissa tai 4-6 hengen huoneistoissa. Voit halutessasi myös ottaa täysi- tai puolihoidon ja ruoka tarjoillaan runsaana aina seisovasta pöydästä.
Visatupa ja lehmiä ja kota

Talven reissuja ajatellen Luoston laskettelukeskus sijaitsee 44 km etäisyydellä. Sieltä pääsee myös Pyhä-Luoston kansallispuiston Luoston retkeilyreiteille, eikä kaukana ole myöskään Pyhän alueen retkeilymaastot.

Ylläs/Äkäslompolo, KuerHostel

Kuerkievari KuerHostel on hotelli ja hostelli Ylläksen Äkäslompolossa. Ylläs on monipuolinen ympärivuotinen matkakohde erityisesti aktiivisille liikkujille. Eripituisia ja moneen makuun sopivia retkeily- ja maastopyöräreittejä löytyy Ylläksellä vaikka kuinka paljon.

Kuertunturia

Kuerkievari sijaitsee aivan Kuertunturin kupeessa, kolmisen kilometriä keskustasta ja Jounin Kaupalta. Keskeisen sijainnin ansiosta Kuerkievari on hyvä tukikohta vaikka kalastukseen tai muille päiväretkille niin patikoiden kuin tuntureilla pyöräillen. Aivan hostellin pihasta voit kiivetä Kuertunturille. KuerHostellissa voit yöpyä yksityis- tai yhteismajoitushuoneessa. Aterioita voit valmistaa itse tai tilata ennakkoon hostellista.

Kuerhostel ja hostellihuone

Pääkuva Kiilopään huipulta

Julkaistu 1.8.2022

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *