Kansikuva

Hostellimatkaajan hiihtokohteet Suomessa

Suosittujen hiihtokohteiden lähellä sijaitsevissa hostelleissa voit majoittua edullisesti ja yhteisöllisesti. Ladulle pääset myös suoraan hostellin pihasta. Tutustu kohteisiin ja varaa hostellimajoitus reissullesi osoitteessa www.hostellit.fi

Luosto

Luoston rinteillä viihtyvät erityisesti perheet ja leppoisan laskettelun ystävät. Sodankylän Raudanjoella sijaitsevalta Visatuvalta on Luoston laskettelukeskukseen matkaa vain 44 km. Visatuvan ympäristössäkin voit hiihtää; pienelle ryhmälle löytyy talosta hiihtovälineitä ja lumikenkiä.

Majoitus Visatuvalla alkaen 22,50 €/hlö/vrk, ei-jäsenet 25 €/hlö/vrk. Varaa >>

Visatupa, Sodakylä/Raudanjoki
Hiihtoa Visatuvalla.

Pyhä

Vuoden 2017 hiihtokeskus Pyhä tarjoaa Suomen parhaat vapaalaskumahdollisuudet. Kemijärveltä on päivittäin SkiBus vuoroja Pyhän hiihtokeskukseen. Hostel Kemijärvi sijaitsee keskustan tuntumassa Pöyliöjärven rannalla, josta pääset myös hiihtämään järven kiertävän 11 km aurinkoladun.

Majoitus Hostel Kemijärvellä alkaen 27 €/hlö/vrk, ei-jäsenet 30 €/hlö/vrk. 

Pyhatunturi
Pyhä. Kuva: Visit Finland/Harri Tarvainen

Ruka

Rukan Vuosselia mainostetaan Suomen huvisimmaksi rinnealueeksi. Vuosselin aluetta on uudistettu erityisesti aloittelijoille ja lapsille soveltuvaksi Family Parkiksi. Rukan kävijät tutustuvat usein myös Kuusamon kauniisiin luontokohteisiin. Rukan laskettelurinteet ovat vain 20 kilometrin päässä hostellimajoitusta tarjoavasta Nuoriso- ja luontomatkailukeskus Oivangista. Hostellin pihasta pääset suoraan ladulle tai lumikenkäilemään. Oulangan ja Hossan ladut sijaitsevat myös lähistöllä.

Majoitus Oivangissa alkaen 27 €/hlö/vrk, ei-jäsenet 30 €/hlö/vrk. Varaa >>

Nuoriso-ja luontomatkailukeskus Oivanki, Kuusamo
Oulangan kansallispuisto, Karhunkierros. Kuva: Vesa Kilpivaara

Saariselkä

Euroopan pohjoisin hiihtokeskus Saariselkä Ski & Sport Resort sijoittuu kahden vierekkäisen tunturin, Kaunispään ja Iisakkipään rinteille, rajoittuen Urho Kekkosen kansallispuiston huikeisiin maisemiin. Hostel Ahopää sijaitsee Kiilopäällä 15 kilometrin päässä Saariselän matkailukeskuksesta. Sinne liikennöivät bussit pysähtyvät aivan hostellin edessä. Hostellin pihalta pääset kätevästi myös UKK:n kansallipuiston hiihtoreiteille.

Majoitus Ahopäässä alkaen 27 €/hlö/vrk, ei-jäsenet 30 €/hlö/vrk. Varaa >>

Hostel Ahopää, Saariselkä
Kiilopää. Kuva: Sampsa Sulonen

Ukkohalla ja Paljakka

Rinteitä ja latuja löytyy myös Lappia etelämpää. Kainuun korkeimpien vaarojen kupeessa sijaitsevat Ukkohallan ja Paljakan hiihtokeskukset. Molemmissa on myös erinomaiset maastohiihtomahdollisuudet. Hostellimajoitusta tarjoava Kainuun opisto sijaitsee luonnon keskellä Paltamossa, Kajaanin pohjoispuolella. Ukkohallaan on matkaa 63 km ja Paljakkaan 42 km.

Ylläs

Ylläksen 330 kilometrin latuverkosto on Suomen paras ja laajin. Latuverkoston varrella on useita latukahviloita, joissa voit levähtää ja nauttia niiden monipuolisista antimista. Laskettelemaan pääset Äkäslompolon puolella Ylläs Ski Resortissa ja Ylläsjärven puolella Sport Resort Ylläksellä. Äkäslompolossa sijaitsevasta hostelli Kuerkievarista on helppo lähteä hiihtoretkelle. Latu menee pihasta ja Kuertunturiin pääset suoraan ulko-ovelta. Laskettelukeskukseen on matkaa vain 6 km ja SkiBussi pysähtyy noin 500 m päähän hostellista.

Majoitus Kuerkievarissa alkaen 34 €/hlö/vrk, ei-jäsenet 37,80 €/hlö/vrk. Varaa >>

Ylläs
Ylläs

Artikkelin pääkuva: Pyhä, Visit Finland/Harri Tarvainen

8.1.2018, muokattu 15.1.2021

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *