Kansikuva

Kesälomalla hostelliin

Pian on kesäloman aika ja kotimaan hostellit odottavat lomailijoita. Etsitkö rauhallista luonnonläheistä lomakohdetta kaukana kaupungin vilinästä? Vai houkuttaako sinua kenties Suomen kaupunkien nähtävyydet ja vilkkaat kesätapahtumat? Hostellit tarjoavat edullista, viihtyisää ja yhteisöllistä majoitusta niin kaupungeissa kuin maaseudulla lähes jokaisen matkasi varrelta.

Kiireetöntä lomailua maaseutuhostelleissa

Maaseutuhostelleissa pääset rentoutumaan ja viettämään kiireettömän loman suomalaisessa maalaismaisemassa. Hostelleissa riittää tekemistä ja näkemistä lapsille ja aikuisille. Useissa hostelleissa voit vuokrata polkupyöriä ja veneitä ja lainata erilaisia sisä- ja ulkopelejä. Hostellien välitön ja rento tunnelma on varmasti myös lasten mieleen.

Perheelle oivallinen kohde maaseudulla on kymenlaaksolainen Hostel Lomakivi Iitissä. Siellä majoitutaan hirsitaloissa, joissa on kaikki mukavuudet olohuoneista keittiöihin. Taloista voi varata itselleen muutamia huoneita tai isomman porukan kanssa vaikka koko talon. Jos et halua itse kokkailla aterioitasi, voit myös nauttia Lomakiven tarjoamasta lähiruuasta.

 

Lomakiven viihtyisissä huoneissa majoitut mukavasti.
Lomakiven viihtyisissä huoneissa majoitut mukavasti.

Kaustisella sijaitsevassa Koskelan lomatalossa pääset tutustumaan aitoon keski-pohjalaiseen maalaistalon elämään. Lomatalon pihapiirissä lapset saavat ihastella muuan muassa hevosia, kanoja ja kaneja. Koskelan lomatalossa majoitut kodinomaisessa ympäristössä omalla kylpyhuoneella varustetuissa 1-3 hengen huoneissa tai piharakennuksessa. Huoneiden yhteydessä on myös tilava oleskelutila ja keittomahdollisuus. Voit varata hostellista myös puolihoitopaketteja.

 

Koskelan Lomatalo
Koskelan Lomatalo sijaitsee rauhallisessa maalaisympäristössä.

Talonpoikaishenkinen Tapion Tupa sijaitsee upeilla Kalajoen Hiekkasärkillä. Vanhoja arvoja kunnioittaen rakennettu Tapion Tupa tarjoaa viihtyisää ja monipuolista majoitusta perinteisessä ympäristössä. Alueella on myös vesipuisto Tapioland, jossa etenkin perheen juniorit viettävät riemukkaan päivän. Tapion Tuvalla sinulle tarjotaan reilusti pohjalaista, aitoa ja puhdasta kotitekoista lähiruokaa. Myymälästä voit hankkia kotiin viemisiksi paikallisten tuottajien tekemiä matkamuistoja, käsitöitä ja elintarvikkeita.

 

Tapion Tupa
Tapion Tupa on monipuolinen lomapaikka Kalajoen matkailualueella.


Kansainvälisesti kotimaan kaupunkihostelleissa

Pääkaupungissa on hostelleja, joissa voit aistia myös kansainvälistä tunnelmaa erityisesti heinä-elokuussa. Liikkeellä on silloin paljon ulkomaalaisia reissaajia, jotka useimmiten aloittavat Suomen reissunsa Helsingistä.

Vuoden 2016 hostelli Hostel Domus Academica sijaitsee keskustassa raitiovaunupysäkkien läheisyydessä, ja vain vajaan kilometrin päässä Hietaniemen uimarannalta. Hostellin sijainti mahdollistaa Helsingin reissussasi sekä kaupunki- että rantaloman.

Kesähostelli Hostel Domus Academicassa majoitut viihtyisissä 1-3 hengen huoneissa, joissa on minikeittiö ja kylpyhuone. Yhteisissä tiloissa on asiakaskeittiö, kirjanvaihtopiste ja aktiviteetteja, kuten lautapelejä ja tietokoneita. Hostellin henkilökunta antaa sinulle mielellään vinkkejä kesäiseen Helsinkiin ja kertoo kaupungin top-kohteista ja trendikkäistä ruokapaikoista.

 

Hostel Domus Academican asiakaspäätteet ovat ahkerassa käytössä.
Hostel Domus Academican asiakaspäätteet ovat ahkerassa käytössä.

Nostalgista matkailuromantiikkaa pääset aistimaan Turun Laivahostel Boreassa. Se sijaitsee Bore-laivassa, joka on nykyään ankkuroitu pysyvästi Aurajoen varteen. Boren menneisyys on kuitenkin isoilta meriltä; höyrylaiva on kuljettanut risteilijöitä Suomen ja Ruotsin välillä, mutta palvellut myös Välimerellä ja Punaisellamerellä asti. Laivahostel Boreassa majoitutaan hyteissä, joissa jokaisessa on oma pieni kylpyhuone.

 

Laivahostel Borea
Vanha höyrylaiva palvelee matkailijoita Aurajoen rannassa.


Varaa kesän majoituksesi ajoissa

Kesällä hostellimajoitus kannattaa varata etukäteen, jotta huonetarjonnassa on enemmän valinnan varaa.

Tule tutustumaan monipuoliseen hostellivalikoimaamme ja varaa nyt kesäloman majoituksesi online-palvelustamme: www.hostellit.fi


Artikkelin pääkuva: Hostel Lomakivi, Iitti

Julkaistu 14.4.2016, muokattu 19.1.2021

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *