Kansikuva

Lomalla lasten kanssa hostelliin

Syyslomalla on mukavaa irtautua arjen rutiineista ja lapsetkin nauttivat yhteisestä ajasta koko perheen kesken. Hostellit toivottavat lapsiperheet tervetulleiksi loman viettoon! Tekemistä näillä paikkakunnilla on tarjolla myös syksyn ja talven aikaan.

1. Helsinki, Hostel Suomenlinna

Hostellin yhteisissä tiloissa on lautapelejä ja kirjoja sekä ulkopelivälineitä. Pienet vieraat on huomioitu arkullisella leluja, syöttötuolilla sekä potalla. Pedattu vauvan tai taaperon sänky järjestyy veloituksetta. Pienet lemmikit ovat tervetulleita yksityishuoneisiin.

Ohjelmaa perheille syksyllä ja talvella: Linnanmäen huvipuisto on avoinna 9.-18.10.2020, Korkeasaari on avoinna joka päivä myös talvikaudella. Lisäksi osa Suomenlinnan palveluista on avoinna ympäri vuoden, päiväkohtaiset aukioloajat saat näppärästi Suomenlinnan nettisivulta.

Hostel Suomenlinnan lelulaatikko

2. Joensuu, Finnhostel Joensuu

Huoneistohostellin jokaisessa huoneistossa on oma keittiö ja kylpyhuone. Hinnat sisältävät aamiaiset, liinavaatteet ja kuntosalilla käynnin. Kerhohuoneelta voi lainata kirjoja, leluja ja pelejä. Hostellin takapihalla on lasten leikkipaikka. Lemmikit ovat tervetulleita.

Ohjelmaa perheille syksyllä ja talvella: Kasvitieteellinen elämyspuutarha Botania on ajalla 19.9.-30.11.2020 avoinna aina lauantaisin klo 10-18 välisenä aikana. Lauantaiaamupäivät rakentuvat lapsille ja perheille suunnatun ohjelman ympärille.
Mukulakatu, lasten oma museo sijaitsee Pohjois-Karjalan museon yhteydessä. Museoon on rakennettu satukaupunki, joka muistuttaa entisajan Joensuuta ja siellä saa leikkiä! Mukulakatu on avoinna arkisin.

Finnhostel Joensuu, huoneiston oma keittiö, kuva Jarno Artika

3. Kannonkoski, Nuorisokeskus Piispala

Piispalan monipuoliset ja laadukkaat liikunta- ja harrastetilat palveluineen, upea luonto ja asiakasystävälliset hinnat luovat erinomaiset puitteet perhelomille. Voit osallistua ohjattuihin ohjelmapalveluihin tai viettää omatoimilomaa osallistuen lukuisiin alueen aktiviteetteihin mm. käydä uimassa Piispalan omassa uimahallissa tai luistelemassa jäähallissa. Talvella hiihtoladut ja lumikengät odottavat käyttäjiä ja sisätiloissa voi seinäkiipeillä tai pitää hauskaa temppuradalla. Lemmikit ovat tervetulleita.

Piispalan omassa Pieneläinkoti Pihkassa asustaa iloinen joukko vuohia, kanoja, poneja, chinchilloja ja marsuja! Pihka on avoinna pienten asiakkaiden vierailuille lauantaisin ja sunnuntaisin.

Pieneläinkoti Pihka, kuva Nuorisokeskus Piispala

4. Tampere, Dream Hostel & Hotel

Dream Hostel & Hotellista voi varata erikokoisia huoneita perheen koon mukaan. Hostellin palvelu- ja varustevalikoimasta löytyvät esimerkiksi potat ja syöttötuolit, pyykinpesu- ja silitysmahdollisuus, yhteiskeittiöt omien ruokien valmistukseen ja säilytykseen, voimisteluvälineet sekä oleskelutilojen monipuolinen kirja-, lehti- ja lautapelivalikoima.

Ohjelmaa perheille syksyllä ja talvella: Särkänniemen huvipuiston syksyyn kuuluu Karmiva Karnevaali ajalla 10.-17.10.2020, Muumimuseo on avoinna tiistaista sunnuntaihin, Vakoilumuseo on avoinna päivittäin.

Dream Hostel & Hotel, perhehuone, kuva Dream Hostel & Hotel

5. Turku, Hostel Linnasmäki

Hostel Linnasmäki sijaitsee rauhallisella alueella hyvien kulkuyhteyksien päässä Turun keskustasta. Saatavana on perhehuoneita, joissa on oma keittiö, wc, suihku ja tv. Majoituksen hintaan sisältyy liinavaatteet ja pyyhkeet. Kun liikuntasalit ovat vapaana, ne ovat asiakkaiden vapaassa käytössä ja saunaa sekä uima-allasta vuokrataan yksityiskäyttöön. Frisbeegolfia ja ulkona katoksen alla olevaa pingistä voi pelata pitkälle syksyyn. Ulkoilureitit ja lumen tullessa hiihtoladut lähtevät hostellin nurkan takaa. Hostellin lähimetsä on taattu lasten suosikki.

Ohjelmaa perheille syksyllä ja talvella: Turun linna on avoinna tiistaista sunnuntaihin. Merikeskus Forum Marinum, jossa on Lasten ikioma Tyrskynmyrskyn -näyttelyosio leikki-ikäisille, on myös avoinna tiistaista sunnuntaihin. Kansainvälisen tai kotimaan hostellikortin haltijat saavat 15 % alennuksen Merikeskuksen normaalihintaisista pääsylipuista.

Hostel Linnasmäen perhehuone, kuva Hostel Linnasmäki

Hostellimajoituksesta koko perhe saa alennuksen Kansainvälisellä hostellikortilla perheelle. Kortilla saa myös muita alennuksia eri puolilla Suomea. Jos olet jonkin jäsenjärjestömme jäsen, voit tilata Kansainväliset hostellikortit perheelle jäsenhintaan.

Artikkelin pääkuva: Visit Finland

Julkaistu 21.9.2020

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *