Kansikuva

Majoitu juhlavuonna tunnelmallisissa kartanohostelleissa

Suomi 100-juhlavuoden alkajaisiksi esittelemme verkostomme kartanohostellit, joista useimpien historia yltää yli sadan vuoden päähän. Kartahohostellit tarjoavat edullista ja viihtyisää majoitusta historiallisissa puitteissa ja jokaisella niistä on oma ainutlaatuinen tarinansa. Myös erilaiset tilaisuudet ja perhejuhlat saavat mitä upeimmat puitteet kartanomaisemissa. Tutustu kartanohostelleiden tarinoihin ja varaa majoituksesi suoraan osoitteessa www.hostellit.fi!

EKO Hostel, Eurajoki

Eurajoen kristillisen opiston tiloissa toimiva EKO Hostel sijaitsee rauhallisella maaseudulla. Opiston päärakennus on alkuaan ollut Vuojoen kartanon sivutilan, Lavilan kartanon päärakennus. Vuojoen kartanon isäntä Björkenheim rakennutti sen pojalleen vuonna 1906. Opisto perustettiin vuonna 1926 ja sotavuosina siellä toimi ensin lastenkotien evakuointipaikka ja jatkosodan aikana inkeriläisen väestön siirtoleiri ja sairaala. Nykyään EKO on vireä satakuntalainen koulutuskeskus tarjoten myös hostellimajoitusta kauniissa ja rauhallisessa ympäristössä. Hostelli sopii erinomaisesti myös kokouksien, perhejuhlien sekä kurssien pitopaikaksi.

Vieraile: Vuojoen kartano, Irjanteen kirkonmäki museoineen, Eurajoen kirkko, TVO:n ydinvoimala ja Olkiluodon vierailukeskus.

 

Kartano Hostel, Kokemäki

Kartano Hostel on maalaiskartanon yhteydessä toimiva kodikas hostelli ja se tunnetaan myös nimillä Vekaran kartano ja Anttilan tila. Tilan päärakennus on rakennettu vuonna 1790 ja siirretty nykyiselle paikalleen 1830. Anttilan suvulla tila on ollut vuodesta 1915. Hostelli tarjoaa erilaisia maatilamajoitusvaihtoehtoja 1,5 kilometriä Kokemäen keskustasta. Maatilalla on paljon katseltavaa ja tilan yhteydessä toimii myös Suomen pienin limonaditehdas, tilamyymälä sekä aittarakennukseen sijoitettu kotimuseo. Vanhan navettarakennuksen Wekaran Vintti ja päärakennuksen Anttilan Sali sopivat erilaisten koulutustilaisuuksien ja kokousten pitopaikaksi.

Vieraile: Kokemäen Museosilta, Karimaan puutarha, Puurijärvi-Isosuon kansallispuisto

Varaa majoituksesi Kartano Hostelista >>

 

Kartano Hostel, Kokemäki

Porvoo Hostel, Porvoo

Porvoo Hostel sijaitsee historiallisesti arvokkaassa puurakennuksessa, joka toimi aikoinaan Porvoon ensimmäisenä synnytyslaitoksena. Talo rakennettiin Porvoon suurnaiseksi tituleeratun kätilön Alva Forsiuksen toimesta vuonna 1903. Nykyään yli 100 vuotta vanhassa rakennuksessa toimii Porvoo Hostel, jonka pihalla komeilee Alva Forsiuksen elämäntyötä kunnioittava muistopatsas. Porvoo Hostelista on lyhyt matka kaupungin nähtävyyksiin ja kulttuurielämyksiin, vanhaan kaupunkiin on matkaa noin kilometri.

Vieraile: J.L. Runebergin koti, Albert Edelfeltin ateljeemuseo, Porvoon museo / Holmin talo, Taidehalli.

Varaa majoituksesi Porvoo Hostelista >>

 

Porvoo Hostel

Korholan Kartano, Rautalampi

Korholan Kartanoa ympäröi perinteinen suomalainen kartanomiljöö vehreine luonnonkauniine pihapiireineen ja rantapaviljonkeineen. Kartanon perusti Birger Westzynthius 1800-luvun puolivälissä nimellä Korholan hovi. Rautalammin museon kokoelma sijaitsi alun perin kartanon väentuvassa. Nykyään kartano toimii hostellina ja ateljeekotina, jossa on näytteillä taidemaalari Oili Marskin maalauksia ja piirustuksia.

Vieraile: Rautalammin museo, Rautalammin kirkko ja Tossunlinnan kalliomaalaus.

Varaa majoituksesi Korholan Kartanosta >>

 

Korholan Kartano, Rautalampi

Kartanohostel WillaNuttu, Savonlinna

Savonlinnan maaseudulla sijaitsevassa WillaNutussa toimi 1900-luvun alusta vaivaistalo ja myöhemmin 1990-luvulle saakka vanhainkoti. 2000-luvun alkupuolella kartano kunnostettiin juhla- ja matkailutoimintaa varten. Tätä nykyä WillaNuttu on oivallinen paikka majoittumiseen sekä suosittu kokousten ja juhlien viettopaikka. Pihalla on tilaa lasten leikeille ja pihapiiristä löyty jalkapallo- ja beach volley -kentät, luontopolku rasteineen, monitoimikenttä sekä näkötorni.

Vieraile: Olavinlinna, Riihisaari – Saimaan luonto- ja kulttuurikeskus, Joel Lehtosen patsas ja talo.

 

Visatupa, Sodankylä/Raudanjoki

Erkkilän kartano, Hostel Visatupa, on toimiva maatila Napapiirin pohjoispuolella. Sammalkankaat raivasivat tilan synkkään kuusikkoon Saarijärven rannalle vuonna 1938. Tilan pääelinkeino on ollut maidontuotanto, ja maatilamatkailu aloitettiin sen rinnalla vuonna 1980. Majoittuessasi Visatuvalla voit tutustua myös maatilan toimintaan ja maidon tuotantoon. Perhetilaa isännöivät Jatta ja Janne Sammalkangas yhdessä Jannen vanhempien Milkan ja Vilhon kanssa. Visatuvalla voit ihailla lappilaista luontoa vuodenajasta riippuen mm. hiihdellen, pyöräillen, kalastellen ja soudellen.

Vieraile: yli 300 vuotta vanha puukirkko, Alariesto-galleria, Kotiseutumuseo (56 km).

Varaa majoituksesi Visatuvalta >>

 

Visatupa, Sodankylä/Raudanjoki

Julkaistu 5.1.2017, muokattu 18.1.2021

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *