Kansikuva

Tunnelmallista majoitusta kartanohostelleissa

Voit majoittua hostellissa myös kauniissa kartanomiljöössä. Kartanohostellit tarjoavat edullista ja viihtyisää majoitusta historiallisissa puitteissa ja jokaisella niistä on oma ainutlaatuinen tarinansa.

Korholan Kartano, Rautalampi

Rautalammella sijaitsevaa Korholan Kartanoa ympäröi perinteinen suomalainen kartanomiljöö vehreine luonnonkauniine pihapiireineen ja rantapaviljonkeineen. Kartanon perusti Birger Westzynthius 1800-luvun puolivälissä nimellä Korholan hovi. Rautalammin museon kokoelma sijaitsi alun perin kartanon väentuvassa. Nykyään kartano toimii hostellina ja ateljeekotina, jossa on näytteillä taidemaalari Oili Marskin maalauksia ja piirustuksia. Kartano sopii erinomaisesti myös kokouksien ja perhejuhlien sekä kurssien pitopaikaksi.

Kartanon päärakennuksen sekä sivurakennuksien yksilölliset ja mukavat huoneet tarjoavat viihtyisän levähdyspaikan. Yhteisissä tiloissa on oleskelutilat, keittomahdollisuus, suihku- ja wc-tilat sekä pyykinpesumahdollisuus.

Korholan Kartano, Rautalampi

Kartano Hostel, Kokemäki

Kartano Hostel on kodinomainen majoitusvaihtoehto Anttilan Tilalla Kokemäellä, Satakunnassa. Hostel toimii ympäri vuoden tilan päärakennuksessa. Rakennuksen vanhin osa on rakennettu jo vuonna 1790 ja pitkä historia onkin monin paikoin aistittavissa pienistä yksityiskohdista sekä Anttilan Tilan kotimuseosta. Anttilan Tilalta löydät lisäksi tilamyymälän ja Suomen pienimmän limonaditehtaan sekä mehuaseman.

Hostelliin mahtuu yöpymään 29 henkilöä ja huonekoot vaihtelevat 1-2 hengen huoneista aina 7 hengen yhteismajoitushuoneeseen. Useissa huoneissa on oma televisio. Hostellissa on paljon yhteisiä oleskelutiloja sekä käytössäsi on myös hyvin varusteltu yhteiskeittiö. Majoitushintaan sisältyvät liinavaatteet, pyyhkeet ja vapaa saunan käyttömahdollisuus. Yleisissä tiloissa on myös kirjasto, josta löytyy luettavaa moneen eri makuun.

Kartano Hostel, Kokemäki

Porvoo Hostel

Porvoo Hostel sijaitsee historiallisesti arvokkaassa puurakennuksessa, joka toimi aikoinaan Porvoon ensimmäisenä synnytyslaitoksena. Talo rakennettiin Porvoon suurnaiseksi tituleeratun kätilön Alva Forsiuksen toimesta vuonna 1903. Nykyään yli 100 vuotta vanhassa rakennuksessa toimii Porvoo Hostel, jonka pihalla komeilee Alva Forsiuksen elämäntyötä kunnioittava muistopatsas.

Hostellissa on 1-6 hengen huoneita ja yhteensä 29 vuodepaikkaa. Kaikissa huoneissa on televisio ja jääkaappi. Suihkut, wc:t ja asiakaskeittiö ovat yhteisessä käytössä. Ympäri vuoden palveleva hostelli sijaitsee lähellä Porvoon keskustaa ja vanhaa kaupunkia.

Porvoo Hostel

Kartanohostel AnnaCatharina, Savonlinna

Kartanohostel AnnaCatharina sijaitsee Savonlinnan maalaispitäjässä. Tilan mielenkiintoinen historia juontaa juurensa 1600-luvulta kruununtilan hallinnassa olleista Varparannan maista ja sen naapurissa sijainneesta säteristä. 1900-luvun alussa silloinen Säämingin kunta perusti tilojen maille vaivaistalon. Tämä talo toimii tätä nykyä AnnaCatharinan päärakennuksena.

AnnaCatharinan huoneet ovat pääosin kahdelle hengelle, mutta myös 3-4 hengen perhehuoneita on saatavilla. Majoitustilaa on reilulle 50 henkilölle. Suihkut, vessat ja itsepalvelukeittiö sijaitsevat huoneiden välittömässä läheisyydessä. Maittava aamiainen sisältyy yöpymishintaan.

Idyllinen AnnaCatharina on erittäin suosittu häiden ja muiden juhlien pitopaikka. Tilat ja palvelut soveltuvat mainiosti myös leirien ja muiden yksityistilaisuuksien pitämiseen. Lähellä sijaitsevat Linnansaaren ja Koloveden kansallispuistot ovat mainioita retkeilykohteita luonnossa liikkujalle.

Kartanohostel AnnaCatharina, Savonlinna

Hostel Visatupa, Sodankylä

Hostel Visatupa on toimiva maatila Napapiirin pohjoispuolella Sodankylän Raudanjoella. Karjanhoidon ohella Visatuvalla on ollut maatilamatkailua jo vuodesta 1980 alkaen. Matkailijat otetaan pihapiirissä toimivaan hostelliin lämpimästi vastaan ja heistä pidetään hyvää huolta. Halutessasi voit tutustua myös maatilan toimintaan ja maidon tuotantoon.

Visatuvalla voit yöpyä kodikkaissa 2-4 hengen hostellihuoneissa tai 4-6 hengen Tupala -huoneistoissa. Yhteensä yöpymään mahtuu lähes 50 henkilöä. Huoneet ovat hostellirakennuksessa, jossa on yhteiskäytössä olevat wc:t, suihkut ja keittiö. Viihtyisässä isossa oleskelutilassa voidaan järjestää myös pienimuotoisia kokous-, koulutus- ja juhlatilaisuuksia. Neljässä Tupala–huoneistossa puolestaan on jokaisessa oma tupakeittiö, suihku ja sauna.

Voit halutessasi etukäteen tilata myös täysi- tai puolihoidon. Ruoka on maittavaa lappilaista maalaisruokaa ja se tarjoillaan runsaana aina seisovasta pöydästä. Illalla voit rentoutua rantasaunassa ja käydä järvessä pulahtamassa. Iltaa voi viettää myös kodassa paistaen lättyjä tai makkaraa tunnelmallisen nuotion ääressä.

Hostel Visatupa, Sodankylä

 

Pääkuvassa Korholan Kartano

Julkaistu 24.11.2020, päivitetty 28.11.2022

 

2 thoughts on “Tunnelmallista majoitusta kartanohostelleissa

  1. Katselin hostelleja, ensimmäinen Korholan kartano, Rautalampi, siellä Oili Marskin maalauksia ja piirustuksia, olisi kiva käydä. Toinen Kartano Hostel, Kokemäki, ei hassumpi. Kolmas Porvoo Hostel lähellä Porvoon keskustaa ja vanhaa kaupunkia, ja on lähellä meitä. Neljäs Kartanohostel Anna Catina, Savonlinna, jossa on käyty muutamia kertoja. Viides Hostel Visatupa, Soodankylä on pohjoisessa. Kaikki hienoja hotelleita ulkopuolelta.

  2. Olin marraskuussa Savonlinnassa Kristillinen Opisto nimisessä paikassa majoittuneena yhden yön. Paikka vähän sivussa, mutta hinta- laatusuhde kohdallaan. Suosittelen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *