Kansikuva

Tunturien tunnelmaa Lapin hostelleissa

Lapin luonto ja pohjoisen hostellit tarjoavat unohtumattomia elämyksiä ja vuodenaikaan sopivia aktiviteettimahdollisuuksia.

Tutustu Lapin hostelleihin ja varaa majoitus suosikkikohteestasi!

Lemmenjoki

Kesällä avoinna oleva saamelaistila Lemmenjoen Lumo sijaitsee Lemmenjoen kylän keskustassa, Njurgulahdessa, Lemmenjoen rannassa. Suomen suurin kansallispuisto, Lemmenjoen kansallispuisto, sijaitsee vieressä. Lemmenjoen Lumossa pääset kokemaan Lapin taikaa, valkeat kesäyöt ja puhtaan, hiljaisen luonnon. Pihassa saatat tavata jopa poroja. Yöpyä voit majatalon huoneissa tai metsän reunassa sijaitsevissa leirintämökeissä. Talvella on varattavissa omatoimimökkejä, joissa on minikeittiö, jääkaappi ja sähköt.

Lemmenjoen alue tarjoaa hyvät mahdollisuudet luontoaktiviteettien harrastamiseen. Joella voit muuan muassa kalastaa, marjastaa, sienestää, meloa, geokätköillä, veneillä, huuhtoa kultaa, vaeltaa ja retkeillä. Lemmenjoen Lumo järjestää kesäaikaan vene- ja kalastusretkiä Lemmenjoella sekä opastettuja vaellusretkiä ympäröivässä kansallispuistossa.

Lemmenjoen elämys- ja matkailupalvelut

Aurinkoinen Lemmenjoen Lumo

Pello

Majatalo Oravanpesä on luonnonläheinen ja rauhallinen hostelli monipuolisten luontoaktiviteettien äärellä Pellon kunnassa, Lampsijärven kylässä. Ympäristössä on loistavat mahdollisuudet kalastukseen sekä luonnossa liikkumiseen. Rantasauna sekä uimaranta ovat vain 150 metrin päässä pihasta, Raanujärven rannalla. Kesäisin vuokrattavissa on myös kanootteja ja veneitä ja tarvittaessa niitä voidaan kuljettaa myös muille lähivesistöille. Talvella ladut hoituvat omalla latukoneella ja moottorikelkan perään löytyy myös reki rekiajeluita varten.

Huoneita on kolmessa majoitusrakennuksessa yhden hengen huoneesta aina seitsemän sänkypaikan huoneeseen. Sisustuksessa on nähtävissä Oravanpesän tausta entisenä kyläkouluna ja SOS-Lapsikylänä.

Majatalo Oravanpesä

Saariselkä

Hostel Ahopää sijaitsee Urho Kekkosen kansallispuiston juurella, Inarin kunnan eteläosassa Kiilopäällä. Saariselän matkailukeskus on 15 km:n päässä ja sinne liikennöivät bussit pysähtyvät aivan hostellin edessä.

Kiilopää tarjoaa viihtyisää majoitusta, maistuvaa ruokaa, ohjattua hiihtämistä, lumikenkäilyä ja patikointiretkiä. Voit kokea unohtumattomia hetkiä uimalla tunturipurossa ja saunomalla aidossa savusaunassa. Noin 190 kilometriä pitkät hiihto- ja patikointireitit alkavat pihamaalta ja tarjoavat oivan mahdollisuuden kokea Lappia. Ahopäässä voit yöpyä 2-6 hengen nais- tai mieshuoneissa. Majoittujille ohjatut päiväretket ovat maksuttomia.

Hostel Ahopää, Saariselkä

Kiilopään savusaunasta pääsee suoraan raikkaaseen Kiilopuroon

Sodankylä / Raudanjoki

Hostel Visatupa on toimiva maatila Napapiirin pohjoispuolella puhdasvetisen järven rannalla. Visatuvalla majoitutaan kodikkaissa 2-4 hengen huoneissa tai 4-6 hengen huoneistoissa. Illalla voit rentoutua rantasaunassa ja pulahtaa järveen, kesällä laiturilta ja talvella avannosta. Iltaa voi viettää myös kodassa, paistaen lättyjä tai makkaraa tunnelmallisen nuotion ääressä. Visatuvan ympäristössä on talvisin murtomaahiihtolatuja. Hiihtovälineitä ja lumikenkiä talosta löytyy vaikka pienelle ryhmälle. Vaihtoehtoisesti voit ajella moottorikelkalla, potkukelkalla tai pilkkiä. Talon isäntä ajaa umpihankeen käteviä potkukelkkabaanoja jalaksilla varustetuille kelkoille! Luoston laskettelukeskus sijaitsee 44 km etäisyydellä.

Kesällä voit ottaa allesi polkupyörän ja tutustua lappilaiseen ympäristöön, kalastella ja soudella kahdella joella. Syksyllä on mahdollisuus marjastukseen ja ruskan ihailuun. Hostellin isäntäväki ottaa vieraat lämpimästi vastaan ja asiakkaista pidetään hyvää huolta. Halutessasi voit tutustua myös maatilan toimintaan ja maidon tuotantoon.

Hostel Visatupa rantasaunan laiturilla

Visatuvan rantasaunan laituri

Ylläs/Äkäslompolo

Kuerkievari KuerHostel on hotelli ja hostelli Ylläksen Äkäslompolossa. Kuerkievari sijaitsee aivan Kuertunturin kupeessa, kolmisen kilometriä keskustasta ja Jounin Kaupalta. Laskettelukeskukseen on matkaa kuusi kilometriä ja SkiBussi pysähtyy noin 500 m päähän hostellista.

Keskeisen sijainnin ansiosta Kuerkievari on hyvä tukikohta vaikka kalastukseen tai muille päiväretkille niin patikoiden kuin tuntureilla pyöräillen. Aivan hostellin pihasta voit kiivetä Kuertunturille. Hostellista saa vuokrattua splitboardeja, jotka ovat tunturiin nousuun ja laskuun tarkoitettuja lumilautoja. Myös lumikenkiä on vuokrattavana. Hostellissa on tarjolla sekä yksityis- että yhteismajoitushuoneita.

Hiihtäjä Kuerkievarin edessä

Hiihtolatu menee aivan Kuerkievarin edessä

Artikkelin pääkuva: Kuertunturi

Julkaistu 06/2017,päivitetty 13.10.2021

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *