Kansikuva

5 hostellisuositusta romantikoille

Hostellit eivät ehkä tule ensimmäisenä mieleen, kun suunnittelet romanttista lomaa. Mutta nämä hostellit voivat yllättää!

1. Kartanohostel AnnaCatharina, Savonlinna

Kartanohostel AnnaCatharina sijaitsee 23 km Savonlinnasta, joten maaseudun hiljaisuus on taattua. Voit keskittyä siihen, mikä on sinulle ja kumppanillesi tärkeintä. Voitte suunnitella viikonlopun, johon kuuluu saunominen, rauhallinen oleilu ja kävelyt lähiluonnossa. Hostellista on mahdollisuus varata huone parisängyllä ja aamulla pääsette nauttimaan runsaasta aamiaisesta. Mahdollisuus on toki viettää myös aktiivisempi loma retkeillen lähialueen kansallispuistoissa. Ja jos todella tykästytte hostelliin, voitte palata sinne myöhemmin viettämään häitänne!

 

2. Cirkus Hostel Holken, Inkoo

Inkoon Tähtelän kylässä sijaitseva Cirkus Hostel Holken on avoinna kesäkuusta elokuuhun, muulloin sopimuksesta. Nimensä mukaisesti koko alue on sirkusteemainen, pihapiiristä löytyvät mm. sirkusvaunu, teltta, trampoliini, koripallokori ja tasapainoilunaru. Majoittua voitte aidossa sirkusvaunussa tai tunnelmallisessa hirsituvassa. Eivätkö saunominen ja loikoilu paljussa ole romanttista? Sen jälkeen voitte vetäytyä päärakennuksen tunnelmalliseen saliin kynttiläillalliselle. Talon emäntä valmistaa illallisen luonnon antimista ja paikallisista tuotteista, leipä on itse tehtyä tai vähintään paikallista. Salissa on flyygeli serenadin soittamiseen. Hostellin viehättävä omistajapariskunta pitää teistä hyvää huolta välittömällä tavallaan!

 

 

3. Linnansaaren Ekohostelli, Linnansaari

Linnansaaren Ekohostelli sijaitsee nimensä mukaisesti saaressa. Linnasaari on myös kansallispuisto, eli todella luonnonvarainen. Saaressa ei ole sähköä eikä vesijohtoja. Upea Saimaa ympäröi tätä monien mielestä hyvinkin romanttista ympäristöä. Täällä ihminen on todellakin perusasioiden äärellä, ilman turhia härpäkkeitä. Päivän rytmittävät ruuan tekeminen keittokatoksessa, samoilu, veneily, melominen ja uiminen. Hostellin muodostavat kesäisin avoinna olevat neljän hengen hirsiaitat. Saarella on kesäisin avoinna myös kahvila, josta voitte ostaa lisäyksiä evästarpeisiinne. Ekohostellia voi suositella todellisille eräihmisille ja heille, joille puuceen käyttö ei ole ongelma!

4. Lemmenjoen Lumo, Lemmenjoki

Nimikin jo velvoittaa! Tämä pohjoisen luonnossa sijaitseva hostelli ruokkii Lappia rakastavan aisteja. Kaikki herkut ovat saatavilla; miellyttävä mummolamainen majoitus, ruokapalvelut, vaellusmaastot ja itse Lemmenjoki veneineen ja kanootteineen. Täällä voitte retkeillä ja vaellella, kalastaa, poimia marjoja ja sieniä, huuhtoa kultaa tai sitten olla omissa oloissanne luonnon rauhassa. Päivän päätteeksi rantasauna ja virkistävä uinti joessa hellivät lihaksia. Sen jälkeen olettekin jo valmiit nauttimaan poronkäristyksestä. Lapin luonnossa viihtyville pariskunnille Lemmenjoen Lumoa voi suositella lämpimästi!

5. Laivahostel S/S Bore, Turku

Vanhat laivat huokuvat jotain käsittämättömän romanttista! Niistä tulee mieleen vanhat elokuvat, kun laulu raikui ja lempi leiskui! Nyt voitte saavuttaa tämän tunnelman menemällä Turkuun ja Laivahostel S/S Boreen. Borella on 60 vuotta vanha historia mm. risteilyistä Välimerellä. Mitä kaikkea sen seinät voisivatkaan kertoa, jos se olisi mahdollista! Boressa on myös parisängyllisiä hieman väljempiä hyttejä. Romanttinen kävelylenkki Aurajoen rannassa kruunaa oleskelunne, sillä hostelli on mahtavalla paikalla lähellä rannan ravintolalaivoja. Aamulla onkin sitten ihana istahtaa runsaaseen aamiaispöytään.

Pääkuva: Visit Finland/Harri Tarvainen

Julkaistu 23.7.2020

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *