Kansikuva

Parhaat rantahostellit Suomessa

Monet viihtyisistä hostelleistamme sijaitsevat järven rannalla ja tarjoavat idylliset puitteet lomailuun ja majoittumiseen. Poimi tästä suosituksemme hostelleista, joissa hostellin alueella on ihanteellinen hiekkaranta uimiseen ja muihin vesiaktiviteetteihin.

Hostel Ukonlinna, Imatra

Hostel Ukonlinna sijaitsee Saimaan rannalla seitsemän kilometrin päässä Imatran keskustasta. Aivan hostellin vieressä on pitkä ja matalahko hiekkaranta. Uiminen, rantasaunat ja beach volley-kentät tarjoavat mukavaa tekemistä vapaa-aikaan. Ukonlinnan kahvioon voit poiketa nauttimaan virvokkeita suoraan uimarannalta. Samalla voit ihastella kahvilan seiniä koristavia urheiluaiheisia seinämaalauksia vuodelta 1952. Hostellin läheisyydessä pystyy harrastamaan myös vaikkapa frisbeegolfia, luontoretkeilyä ja maastopyöräilyä. Hostel Ukonlinnan huoneet ovat pääasiassa kahden hengen huoneita, mutta hostelli tarjoaa myös yhteismajoitusta.

Hostel Ukonlinna, Imatra

Nuorisokeskus Piispala, Kannonkoski

Nuorisokeskus Piispalassa lomaillaan kirkasvetisen Kivijärven rannalla. Uimisen lisäksi voit myös SUP-lautailla tai meloa, ja pelata rantahiekalla beach volleyta. Rentoutua voit hirsirakenteisessa 1800-luvun henkeä kunnioittavassa perinnesaunamiljöössä. Alueella on myös oma uima- ja jäähalli sekä pieneläinkoti Pihka. Piispalassa on mahdollista yöpyä rivitalohuoneissa, puukerrostalossa, paritaloissa ja takkamökeissä. Kaikissa majoitustiloissa on omat suihku- ja wc-tilat, jääkaappi ja kahvinkeitin.

Nuorisokeskus Piispala, Kannonkoski

Hostel Rantakatti, Punkaharju

Punkaharjun kansallismaisemissa voit viettää rantalomaa Saimaan rannalla sijaitsevassa Hostel Rantakatissa. Piha-alueen hiekkaranta sopii kaikenikäisille uimareille. Mikä onkaan mukavampaa kuin pelata beach volleyta komeassa rantamaisemassa tai lipua Saimaan aalloilla soutu- tai polkuveneellä. Piha-alueella käytössäsi on myös grillialue, kapulalossi sekä rantasauna ja palju. Elämyksiä tarjoaa myös uuden uutukainen asuntolautta saunoineen ja aurinkoterasseineen. Rantakatissa yövytään mukavasti 1-6 hengen huoneissa, joissa kaikissa on oma wc ja suihku.

Hostel Rantakatti, Punkaharju

Virrat, Nuorisokeskus Marttinen

Nuorisokeskus Marttisissa Virroilla voit yöpyä keskellä kaunista järvimaisemaa Marttisen saarella. Uimarantoja alueella on peräti kaksi. Toisella rannalla sijaitsee uudehko Vihta-saunarakennus, jossa on saunojen lisäksi myös viihtyisät tilat vaikka pienimuotoisten kokousten tai tapahtumien järjestämiseen. Rannalla on beach volley –kenttä sekä nuotiopaikka. Soutuveneet on vapaassa käytössä ja kanootteja voi vuokrata melontaretkiä varten. Marttisessa voi myös harrastaa paljon muitakin aktiviteetteja. Majoitustiloja on nuorisohotellin huoneissa ja hirsihuvilahuoneistoissa. Molemmat sijaitsevat järven rannassa. Huoneet ovat 2-6 henkilölle ja varustettu omalla wc:llä ja suihkulla.

Nuorisokeskus Marttinen, Virrat
Vihta-sauna

Katso täältä kaikki järvimaisemassa sijaitsevat hostellimme

Pääkuva: Hostel Rantakatti, Punkaharju

Julkaistu 29.5.2020, muokattu 17.5.2023

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *