Kansikuva

Perhelomalla hostelliin kotimaassa

Kesälomakausi on kuumimmillaan ja Suomessa riittää valtavasti upeita lomakohteita kaiken ikäisille lapsille. Myös verkostomme hostellit tarjoavat perheille monta kivaa vaihtoehtoa loman viettoon. Perhehuoneissa suurempikin perhe majoittuu edullisesti ja vaivattomasti. Kesälomareissun kustannuksissa voit säästää myös kokkaamalla itse aterianne hostellin asiakaskeittiössä. Hostelleissa on välitön ja rento tunnelma myös pikkumatkalaisille. Lapsille löytyy tekemistä erilaisia sisä- ja ulkopelejä pelailemalla. Hostelleissa asiakaskunta on usein eri puolilta maailmaa ja yhteisissä tiloissa tutustuu helposti muihin matkailijoihin ja eri kulttuureihin.

Pääkaupunkiin lasten kanssa

Helsingissä riittää tekemistä useammaksikin päiväksi. Helsingin tunnetuimmat ja suosituimmat perhekohteet ovat varmasti Linnanmäki ja Korkeasaari. Lapsiperheiden suosikkeihin lukeutuu myös historiallinen Suomenlinna, jossa järjestetään myös lapsille suunnattuja kierroksia. Jo merimatka saarelle on itsessään elämys. Suomenlinnassa voi myös yöpyä, majoitusta saarella tarjoaa Hostel Suomenlinna.

 

Suomenlinnan linnoituksilla riittää lapsille ihmeteltävää. Kuva: Visit Helsinki, Rami Hanafi.

Lasten kanssa kannattaa vierailla myös Luonnontieteellisessä museossa ja Tropicariossa. Lämpimänä kesäpäivänä on mukava polskia Hietaniemen uimarannalla, josta vain muutaman sadan metrin päässä sijaitsee Kesähostel Domus Academica. Hostel Domus Academica soveltuu erinomaisesti pienten lasten kanssa matkustaville, sillä huoneissa on minikeittiö ja kylpyhuone. Edullisia perhehuoneita tarjoaa myös Katajanokalla lähellä satamaa ja kauppatoria sijaitseva Eurohostel.

 

Perheet-Academica
Hostel Domus Academican yhteisistä tiloista löytyy pelejä ja tietokoneita.

Huvittelupäivä Tykkimäellä

Kesällä 30-vuotiasjuhliaan viettävä Tykkimäen huvipuisto ja vesipuisto Aquapark sijaitsevat vain 30 km:n päässä Hostel Lomakivestä. Iitissä sijaitseva hostelli on oivallinen levähdys- ja lomaviettopaikka maaseudun rauhassa.

 

Maamme kolmanneksi suurin huvipuisto Tykkimäki on kaikenikäisten mieleen.
Maamme kolmanneksi suurin huvipuisto Tykkimäki on kaikenikäisten mieleen.

Lomakivessä majoitutaan uusissa hirsitaloissa, joissa on kaikki mukavuudet olohuoneista keittiöihin. Lasten temmeltäessä turvallisella pihamaalla voivat aikuiset nauttia Lomakiven tarjoamasta lähiruuasta. Puolen kilometrin päässä sijaitsevan Urajärven hiekkaranta eilaisine aktiviteetteineen soveltuu hyvin myös perheen pienimmille uimareille.

Perheet-Lomakivi
Lomakivestä voi vuokrata polkupyöriä.

Rantalomalle kotimaassa

Suomen Rivieralla eli Kalajoen Hiekkäsärkillä vietät riemukkaan ranta- ja perheloman. Vesipuisto Jukupark, kylpylä SaniFani, hiekkadyynit, ranta ja monet aktiviteetit ovat lasten ja aikuisten mieleen.

Hiekkasärkkien matkailualueella sijaitsee myös talonpoikaistyylinen hostelli Tapion Tupa. Hostellin laajat piha-alueet mahdollistavat lasten leikit ja hostellin omassa maauimalassa Tapiolandissa viihtyy koko perhe. Hostellin monipuolinen majoitustarjonta tarjoaa valinnanvaraa pelkistetystä aittamajoituksesta kaikilla mukavuuksilla varustettuihin huoneistoihin. Tapion Tuvan ravintolassa tarjotaan kotitekoista lähiruokaa ja myös lapsille on tarjolla erilaisia vaihtoehtoja.

Perheet-Tapioland
Tapion Tuvan maauimalassa Tapiolandissa viihtyy koko perhe.

Porin kupeessa sijaitseva kuuden kilometrin pituinen Yyterin hiekkaranta on ihanteellinen lasten rantaleikeille ja alueella on runsaasti puuhaa rantalentopallosta retkeilyyn. Perhematkailukohde Kirjurinluodossa riittää kokemista kaikenikäisille, kuten pääsymaksuton Pelle Hermannin leikkipuisto, lasten liikennepuisto, uimaranta, eläimiä ja luonto- ja ulkoilureittejä. Hostel River sijaitsee vain puolen kilometrin päässä Kirjurinluodosta tarjoten kodikasta majoitusta viihtyisissä huoneissa.

 

Perheet-Yyteri
Yyterin hiekkaranta on kuusi kilometriä pitkä. Kuva: Visit Finland.

Lasten kanssa luontoon

Kuusamon kaunis, koskematon luonto ja monipuoliset seikkailut houkuttelevat perheitä luontolomalle. Voit vaeltaa lasten kanssa vaikka 12 km pituisen Pienen Karhunkierroksen tai piipahtaa lyhyemmillä päiväreiteillä Oulangan kansallispuistossa. Kuusamon Suurpetokeskuksessa lapset pääsevät näkemään Vyöti –karhun kavereineen ja muita metsän suurpetoja.

 

Perheet-Oivanki
Oivangista käsin voit retkeillä Oulangan kansallispuistossa.

Rukan ja Kuusamon puolivälissä sijaitsevassa hostellimajoitusta tarjoavassa Nuoriso-ja luontomatkailukeskus Oivangissa riittää myös paljon tekemistä perheille. Oivangissa majoitukseen sisältyy aina runsaat omat aktiviteetit. Päivä vierähtää iloisesti vaikkapa mini- tai frisbeegolfin parissa, kalastellessa tai uidessa.

Tutustu hostellien tarjontaan ja varaa perheesi majoitus hostellit.fi:ssä!

Artikkelin pääkuvassa Hostel Lomakivi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *