Kansikuva

5 vinkkiä kotimaan kaupunkilomaan hostellimatkaajalle

Jokaisella kaupungilla samoin kuin verkostomme hostelleilla on omat erityispiirteensä, jotka houkuttavat vierailuun. Poimi tästä vinkit kaupunkilomaan eri puolilla Suomea. Ainutlaatuisissa hostelleissa yövyt reissullasi viihtyisästi ja edullisesti.

1. Karjalaista elämänmenoa Joensuussa

Joensuuhun tunnelmaa luo sen läpi virtaava Pielisjoki ja keskusta monipuolisine palveluineen, unohtamatta kauppatorin karjalaista elämänmenoa. Joensuussa voit vierailla esimerkiksi taidemuseossa, Pohjois-Karjalan museossa ja käsityöläiskortteli Taitokorttelissa. Mukavia käyntikohteita ovat kasvitieteellinen puutarha Joensuun Botania sekä puulajipuisto Arboretum. Botania on maailman pohjoisin trooppinen perhostalo ja puutarha. Joensuussa on myös paljon ihania kahviloita. Kulttuurikävelyreiteillä voit tutustua Joensuun lähiympäristön kulttuurikohteisiin samalla kun liikut luonnossa. Kansallismaisemiin kuuluva Koli on myös vain 70 kilometrin päässä.

Joensuun Botania
Joensuun Botania
Majoitu:

Itä-Suomen Liikuntaopiston huoneistohostelli Finnhostel Joensuu on avoinna ympäri vuoden ja sijaitsee vehreässä ympäristössä. Hostellista on lyhyt kävelymatka keskustan palveluihin, Mehtimäen lenkkipoluille ja Urheilupuistoon.

Finnhostel Joensuu on loistava majoituspaikka niin yksittäisille matkailijoille kuin perheille ja ryhmille. Hostellissa mahtuu yöpymään 48 henkilöä viihtyisissä ja käytännöllisissä yhden tai kahden makuuhuoneen huoneistoissa. Jokaisessa huoneistossa on keittiö ja kylpyhuone. Kansainvälisellä ja Kotimaan hostellikortilla saat 15 % alennuksen kehonkoostumusmittauksesta Itä-Suomen Liikuntaopistolla.

Finnhostel Joensuu
Finnhostel Joensuu

Partiotalo – Scouts´ Hostel tarjoaa edullista majoitusta Pielisjoen suulla, rauhallisella asuinalueella lähellä Joensuun keskustaa. Majoitustoimintaa pyöritetään vapaaehtoisten partiolaisten voimin. Talvikautena hostellissa ei ole vakituista vastaanottoa, ja se on auki vain ennakkovarauksella ryhmille tai vähintään kaksi yötä majoittuville.

Voit majoittua yhteismajoitustilassa tai 1-4 hengen huoneissa, tilaa on yhteensä 40 henkilölle. Käytössäsi on itsepalvelukeittiö ja avarat yhteistilat. Ruokakauppa löytyy parinsadan metrin päästä ja aamupalaa varten voit myös ostaa edullisia aamiaiskuponkeja lähiravintolaan.

Partiotalon retkeilymaja,Joensuu
Partiotalo – Scouts´ Hostel

2. Alvar Aallon jalanjäljillä Jyväskylässä

Jyväskylässä on monipuolisesti nähtävyyksiä niin arkkitehtuurista, luonnosta kuin kulttuurista kiinnostuneille. Siellä on eniten maailmankuulun arkkitehdin, Alvar Aallon, suunnittelemia merkittäviä rakennuskokonaisuuksia koko maailmassa. Alvar Aalto kävi myös koulua, perusti perheen ja aloitti uransa Jyväskylässä.

Keskustan tuntumasta löytyvä 1800-luvun lopun käsityöläispiha Toivolan Vanha Piha on myös tunnelmallinen käyntikohde ja sen kaikkiin kohteisiin on vapaa pääsy. Kaupunkia kannattaa katsella myös Harjun näkötornista, jonne pääsee maksutta. Myös Harjun laella olevaan luontomuseoon on ilmainen sisäänpääsy.

Alvar Aalto museo, Jyväskylä
©Visit Jyväskylä / Tero Takalo-Eskola
Majoitu:

Time Hostel on design-hostelli erinomaisella sijainnilla Jyväskylän yläkaupungilla yliopiston vieressä. Kaikki kaupungin käyntikohteet, ravintolat ja kahvilat sijaitsevat kävelymatkan päässä.

Hostellissa on taidetta seinissä, katoissa sekä majoitushuoneissa. Nämä tarinalliset seinämaalaukset ovat hostellin sielu. Hostellissa on huoneita 1-4 henkilölle sekä yksi yhteismajoitustila kahdeksalle henkilölle. Yhteensä majoitustilaa on 25 henkilölle, lisävuoteiden kanssa yöpymään mahtuu 33 henkilöä. Ainutlaatuisesti ja yksilöllisesti sisustetuissa huoneissa on oma jääkaappi ja televisio sekä joissakin huoneissa on lisäksi vuodesohva. Suihku- ja wc-tilat ovat käytävällä. Hostellin yhteiskeittiössä voit valmistaa omia aterioita ja keittiön vieressä on oleskelutila seurusteluun ja ruokailuun. Kirjastonurkkauksessa voit rentoutua lukemalla tai pelaamalla pleikkaria tai lautapelejä.

Time Hostel, Jyväskylä
Time Hostel

3. Sota-ajan historiaa Mikkelissä

Sota- ja erityisesti päämajahistoriasta kiinnostuneelle Mikkeli tarjoaa monta mielenkiintoista käyntikohdetta. Kenraali Mannerheimin Päämaja toimi sotien aikaan Mikkelissä ja näistä ajoista kertoo nyt Päämajamuseo. Jatkosodan aikana Mikkelin Naisvuoreen louhittu Viestikeskus Lokki toimi päämajan viestikeskuksena ja on entisöity museoksi. Jalkaväkimuseo on valtakunnallinen sotahistorian erikoismuseo, joka esittelee jalkaväen historiaa 1500-luvulta aina näihin päiviin saakka. Kulttuurimatkaajan kannattaa vierailla myös Mikkelin seudun historiaa esittelevässä Suur-Savon museossa sekä Mikkelin monipuolisessa valokuvakeskuksessa. Naisvuoren näkötorni on myös vierailun arvoinen, sillä sieltä avautuvat huikeat maisemat kaupungin yli.

Naisvuori ,Mikkeli
Naisvuoren näkötorni
Majoitu:

Hotelli ja hostelli Marja on uniikki hostelli, joka sijaitsee tsaarinajan vanhoilla kasarmeilla Tykkipuistossa Mikkelissä. Nimensä mukaisesti hostellissa on sekä hotelli- että hostellitasoisia huoneita. Hostellissa on kuusi erilaista 1-4 hengen huonetta. Koko talon voi myös vuokrata omalle ryhmälle, hostellissa on vuodepaikkoja 20 henkilölle. Voit valmistaa omat ateriasi tilavassa hyvin varustellussa asiakaskeittiössä.

Aivan hostellin naapurina on Jalkaväkimuseo ja Museokahvila sekä 500 metrin päässä Keilahalli. Puistossa on frisbeegolfrata ja parin kilometrin päässä 9-reikäinen golfkenttä. Samalla kadulla sijaitsee taidegalleria GalleriAri vaihtuvine myyntinäyttelyineen.

Marjan Matkakoti, Mikkeli
Marjan Matkakoti

4. Kulttuuria ja luontoelämyksiä Porissa

Pori tarjoaa elämyksiä ja tekemistä kaikille. Kaupungin laajassa museotarjonnassa on paljon nähtävää: nykytaidetta ja historiaa. Porin taidemuseo esittelee kotimaista ja kansainvälistä uudempaa taidetta. Kansainvälisellä ja Kotimaan hostellikortilla saat sisäänpääsyn Porin taidemuseoon opiskelijahintaan 3,50€. Museotarjontaan kuuluu muun muassa myös Vuoden museo -tittelillä 2019 palkittu Satakunnan museo sekä sen luonnontieteellinen museo Luontotalo Arkki. Tutustumisen arvoisia kohteita ovat myös Porin edustalla oleva Reposaari sekä pitkistä hiekkarannoista ja dyyneistä tunnettu Yyterin alue retkeilyreitteineen.

Yyteri, Pori
Yyteri
Majoitu:

Hostel River on kodikas, hyvän mielen majatalo Kokemäenjoen varrella, Porin keskustassa. Hostellirakennus on Museoviraston suojelema vanha toimistotalo, sisätilat on remontoitu hostellille sopiviksi ja kalustettu viihtyisästi. Hostel Riverissä on tilaa 35 henkilölle 1-4 hengen huoneissa. Hostellissa on mukavia yhteistiloja, kuten asiakaskeittiö ja olohuone, jossa on iso televisio. Saatavilla on myös kokoustilaa 40 henkilölle tarvittavine välineistöineen.

Hostel River sijaitsee Karjarannassa, josta on 500 m Kirjurinluotoon, jossa ovat mm. tapahtuma-areena, Pelle Hermanni -puisto, uimaranta, pienoisgolfrata, kahvila ja paljon muuta. Hostellista on matkaa teatteriin 800 m ja torillekin vain 1 km.

Hostel River, Pori
Hostel River

5. Puutaloja ja kulttuuria Porvoossa

Vanha Porvoo ranta-aittoineen on yksi Suomen valokuvatuimmista kansallismaisemista ja matkailijoiden kestosuosikki. Matkailijat tulevat ihastelemaan värikkäitä puutaloja ja kävelemään kapeita mukulakivikatuja pitkin, nauttimaan kahviloiden ja ravintoloiden tarjonnasta sekä ostoksille suklaakauppoihin ja pikkuputiikkeihin. Kulttuurimatkailijan kannattaa vierailla myös muun muassa J. L. Runebergin kodissa, joka on Suomen vanhin kotimuseo, sekä Albert Edelfeltin ateljeessa ja sen pihapiiriin vuonna 2019 valmistuneessa Villa Albertissa.

Runebergin koti, Porvoo
J.L. Runebergin koti
Majoitu:

Porvoo Hostel toimii yli 100 vuotta vanhassa rakennuksessa, joka oli kaupungin ensimmäinen synnytyslaitos. Porvoo Hostel tarjoaa edullista majoitusta 2-6-hengen huoneissa. Hostellissa on yhteensä kymmenen huonetta ja 29 vuodepaikkaa. Kaikissa huoneissa on TV ja jääkaappi. Lisäksi hostellilla on oma itsepalvelukeittiö, josta löytyy kaikki tarvittavat astiat ruuanlaittoon. WC:t ja suihkut sijaitsevat käytävällä.

Porvoo Hostelista on lyhyt kävelymatka kaupungin keskustaan ja nähtävyyksille ja noin kilometri Vanhaan kaupunkiin. Aivan hostellin vieressä on lisäksi uimahalli, urheiluhalli, leikkipuisto ja valaistut kuntoradat.

Porvoo Hostel
Porvoo Hostel

Kaikki kaupunkihostellimme löydät täältä


Pääkuva: Visit Jyväskylä/ Atacan Ergin

Julkaistu 2.8.2021

2 thoughts on “5 vinkkiä kotimaan kaupunkilomaan hostellimatkaajalle

  1. Hyvät esittelyt mutta missään en löydä mainintaa liikuntarajoitteisen matkustajan mahdollisista esteistä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *