Kansikuva

Hostellivinkit kotimaan ryhmämatkalle

Onko suunnitelmissasi vaellusretki porukalla? Haetko kokouspaikkaa, jossa voi myös yöpyä? Vai onko näköpiirissäsi luokkaretki, leirikoulu tai urheiluseuran kisareissu? Olipa matkasi tarkoitus mikä vaan, edulliset ja yhteisölliset hostellit sopivat majoittamaan kaikenlaisia ryhmiä koululaisista aikuisryhmiin.

Poimi vinkit ja tee ryhmävaraustiedustelu osoitteessa www.hostellit.fi

Elämysretkiä kansallispuistoissa syyskuun loppuun

Mikäli ryhmäsi kaipaa erähenkisiä aktiviteetteja ja luonnonläheistä majoitusta, on Savonlinnassa Linnansaaren kansallispuistossa sijaitseva ekohostelli nappivalinta. Hostellista ryhmäsi voi varata muun muassa kalastus- tai melontaretken, eräruokailun ja erilaisia aktiviteetteja. Saaressa ei ole sähköä eikä juoksevaa vettä ja siellä yövytään hirsiaitoissa.

Linnansaareen ekohostelli
Linnansaaressa yövytään hirsiaitoissa.

Elämys- ja majoituspalvelut Lemmenjoen Lumo järjestää opastettuja elämysretkiä Lemmenjoen kansallispuistossa Pohjois-Lapissa. Esimerkiksi jokiveneretki Ravadas -vesiputoukselle on varmasti mieleenpainuva kokemus. Ryhmäruokailut onnistuvat maastossa tai hostellin kahvilassa. Ryhmäsi voi majoittua majatalon huoneissa tai leirintämökeissä aina toukokuun puolesta välistä alkaen. Yli 12 hengen ryhmältä yöpyminen maksaa vain 15 €/hlö/vrk.

Elämys- ja majoituspalvelut Lemmenjoen Lumo
Veneretkeläisiä Lemmenjoella.

Hostellit kokouspaikkoina

Kun kokoustat ja yövyt hostellissa, ryhmäsi pysyy mukavasti koossa eikä tarvitse varata aikaa siirtymisiin. Retkeilyhotelli Hirvikoski on suosittu kokousten ja muiden tilaisuuksien pitopaikka Toholammilla Keski-Pohjanmaalla. Hostellissa on tarjolla erikokoisia tiloja, esimerkiksi Kallensalissa järjestyy 40-60 henkilön kokoukset. Ruoka- ja kahvitarjoilut hoituvat ryhmäsi toiveiden mukaisesti ja majoitusta on tarjolla edullisissa 1-2 hengen hostellihuoneissa.

Hirvikoski Retkeilyhotelli, Toholampi
Hirvikoski Retkeilyhotellin Kallensalissa onnistuu isommatkin kokoukset.

Tapion Tuvalla Kalajoella on varattavissa erikokoisia kokoustiloja. Esimerkiksi päärakennuksen yläkerran tilassa voi kokoustaa jopa 60 henkilöä. Tunnelmallinen Pytinki tarjoaa majoitustilaa 1-4 hengen huoneissa 20 henkilölle ja sen yhteisessä tuvassa onnistuu kokoukset omassa rauhassa. Kokoukset sujuvat, kun välillä syödään herkullista pohjalaista lähiruokaa tai juodaan kahvit tuoreen pullan kera.

Tapion Tupa on tunnelmallinen kokousten pitopaikka Kalajoella.

Helsingissä ryhmäsi voi kokoontua historiallisessa Hostel Suomenlinnassa. Hostelli sijaitsee Unescon maailmanperintökohteessa vartin lauttamatkan päässä kaupungin hulinasta. Hostellin sali sopii 40 henkilön tilaisuuksiin ja majoitustiloja on 39 henkilölle. Voit varata hostellin myös kokonaan ryhmäsi omaan käyttöön alkaen 1300€/vrk.

Hostel Suomenlinna, Helsinki
Hostel Suomenlinnan sali sopii kokousten lisäksi myös juhlatilaksi.

Toimintaa ja edullista majoitusta koululaisryhmille

Hostellit sopivat hyvin hyvin luokkaretkeläisille ja leirikoululaisille ja osalla niistä on valmiita ohjelmia. Kuusamossa Nuoriso- ja luontomatkailukeskus Oivangissa on leirikoululaisille mainiot puitteet, edullista hostellimajoitusta ja monipuolisia ohjelmia. Ryhmä voi kokeilla taitojaan vaikka köysilaskeutumisessa tai koskenlaskussa.

Nuoriso-ja luontomatkailukeskus Oivanki, Kuusamo
Oivangissa voi kokea monipuolisia ohjelmia luonnossa.

Punkaharjulla Saimaan rannalla sijaitsevassa Hostel Mannilassa tekemistä riittää ja hostelli auttaa retkiohjelman suunnittelussa. Koululaisryhmä voi vierailla vaikka Lustossa tai tutustua eläinten hoitoon läheisessä kotieläinpuistossa. Porukka yöpyy mukavasti Huvimannilassa, jossa on myös pieni keittiö sekä tila esimerkiksi kokoontumisia varten.

Hostel Mannila, Punkaharju
Mannilassa on paljon kivaa tekemistä keskellä kaunista luontoa.


Artikkelin pääkuva: Linnansaaren ekohostelli

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *