Kansikuva

Kuvauksellisia kohteita kotimaan hostellireissuillasi

Matkoilta on kiva tehdä päivityksiä omille somekanaville. Paikat, joissa voit kokea wow-elämyksen, houkuttelevat kuvaamaan, ja kohteita on mukava suositella kavereillekin. Tässä muutamia ehdotuksia hyvistä luontokohteista lähellä verkostomme hostelleja:

Tunturit

Korkeilta paikoilta saa aina näyttäviä kuvia. Suomen luonnon korkeat paikat löytyvät lähinnä Lapin tuntureilta. Jos haluat tutustua tuntureihin itseksesi, on turvallisinta käyttää merkittyjä vaellusreittejä. Opastetuilla retkillä voi hyvän ja luotettavan oppaan kanssa päästä tutustumaan myös neitseelliseen maastoon. Retkille on hyvä ottaa mukaan vaihtovaatteet ja eväät niin retki on täydellinen. Tuntureihin, niiden kasvillisuuteen ja eläimiin voi tutustua hiihtämällä, lumikenkäilemällä, maastopyörillä tai vaeltaen.

Tukikohtana Saariselän alueella voit käyttää Hostel Ahopäätä, joka on osa Suomen Latu Kiilopään majoitustarjontaa. Ylläksen alueella sijaitsevaan Kuertunturiin pääset tutustumaan, kun yövyt Kuerkievari KuerHostelissa. Lemmenjoen kansallispuisto tuntureineen on aivan Lemmenjoen Lumon naapurissa.

Kuvat: Vasemmanpuoleinen Kiilopäältä (kuvaaja Sampsa Sulonen), oikeanpuoleinen Kuertunturilta

Hiekkasärkät ja dyynit

Suomessakin on upeita ja pitkiä hiekkarantoja. Hiekkadyynit ovat tuulen kasaamia hiekkakinoksia, särkät taas ovat matalia aallon tai virran muodostamia hiekkakasaumia rannoilla. Näistä upeimmat sijaitsevat Kalajoella ja Porissa. Kalajoen Hiekkasärkät ovat olleet matkailunähtävyys jo 60-luvulta lähtien. Alue on noin kolmen ja puolen kilometrin mittainen hiekkaranta-alue. Toinen kuuluisa hiekkaranta on Porin Yyteri, joka on noin kuusi kilometriä pitkä. Sekä Hiekkasärkillä että Yyterissä voi uinnin ja rantaleikkien lisäksi harrastaa mm. monipuolisesti luontoaktiviteetteja.

Nämä upeat hiekkarannat pääset kokemaan ja kuvaamaan asuessasi Kalajoella Tapion Tuvassa ja Porissa Hostel Riverissä.

Vasemmalla Hiekkasärkkiä, oikealla Yyterin hiekkaa

Majakkasaari

Puolentoista tunnin merimatkan päässä Kokkolasta sijaitsee Tankarin majakkasaari. Saarella on aistittavissa majakkaelämää, joka on siellä alkanut jo vuonna 1889, kun majakka rakennettiin. Ennen majakkasaarena toimimista saarella asui kalastajia ja hylkeenpyytäjiä. Tältä ajalta muistona ovat 1700-luvulla rakennetut kirkko ja kalastajamökki.  Saaren museo, jonne on vapaa pääsy, esittelee hylkeenpyynnissä käytettyjä välineitä. Upeat maisemat ja hieno saari lampaineen ja värikkäine kasveineen ovat valokuvauksellisia.

Vanha luotsiasema Tankarilla on kunnostettu hyvätasoiseksi Tankar Inn hostelliksi. Luotsiaseman torni on mahdollisuus vuokrata yöpymiseen. Ikkunoista on 360 asteen näkymä kaikkiin ilmansuuntiin, mainio näkymä videoitavaksi!

Tankarin majakkasaari

Ihmiset ja eläimet

Upeat luontokuvat ovat kiinnostavampia, kun otat kuviin mukaan myös ihmisiä tai eläimiä. Kun kuvassa on ihminen, katsoja voi samaistua kuvaan ja kuvitella olevansa paikan päällä. Samalla kohteen koko saa oikeat mittasuhteet. Luonnossa elävät eläimet ovat aina kiinnostavia, mutta jos niitä ei ole näkyvillä, voi toki käyttää omaa lemmikkiä kiintopisteenä.

Melojat ovat Vaara Sportista, Taivalkoskelta. Norppa on kuvattu Linnansaaren kansallispuistossa. Tunturikuva on Lemmenjoelta.

Pääkuva: Kuertunturi, Ylläs/Äkäslompolo

Julkaistu 2.10.2020

One thought on “Kuvauksellisia kohteita kotimaan hostellireissuillasi

  1. Hostellit ovat tarpeellisia ja mukavia yö-ja oleskelupaikkoja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *