Kansikuva

Nauti Suomen syksystä luontoretkeilyhostelleissa

Kun vaellus, maastopyöräily tai joku muu ulkoiluaktiviteetti on lähennä sydäntäsi, suuntaa fillari tai vaelluskengät kohti Suomen upeimpia luontokohteita ja majoitu edullisesti hostellissa. Verkostomme hostelleista yli puolet sijaitsee lähellä luontoa mitä parhaimpien retkeilymaastojen kainalossa. Voit varata jäsenhintaisen majoituksesi näppärästi osoitteessa www.hostellit.fi.

Rantaa ja reittejä silmänkantamattomiin Kalajoella

Kalajoen Hiekkasärkillä löytyy vaellusreittejä kauniista metsämaisemista rantojen veistoksellisille hiekkadyyneille. Alueella on kymmeniä kilometrejä puupolkuja ja puuhakepinnoitteisia kuntoilureittejä, ja vetovoimainen Siiponjoen luontopolku kannattaa käydä myös katsastamassa. Tapion Tupa on ihastuttava talonpoikaishenkinen hostelli Kalajoen Hiekkasärkillä. Perinteikkäässä miljöössä majoitut tunnelmallisissa huoneissa ja voit nauttia pohjalaista puhtaista raaka-aineista valmistettua kotiruokaa.

Majoitus alkaen 30,60 €/hlö/vrk, ei-jäsenet 34 €/hlö/vrk.
Varaa majoitus >>

Siiponjoki, Kalajoki
Tapion Tupa toimii Siiponjoen luontopolun lähtöpisteenä.

Nyt kutsuu sua Kuusamo

Kuusamon upeassa luonnossa on ilo liikkua. Suomen kuuluisin vaellusreitti Karhunkierros, Kiutakönkään putous ja Rukatunturi toimivat reippailijan temmellyskenttinä. Oulangan lisäksi myös uusimman kansallispuistomme Hossan retkeilymaastot luonnonihmeineen ovat lähettyvillä: veneretki Julma-Ölkyn kanjonijärvellä on elämys vailla vertaa. Luonnonhelmassa Oivangin kylässä mukavaa hostellimajoitusta tarjoaa Nuoriso- ja luontomatkailukeskus Oivanki. Oivangin runsaat omat aktiviteetit kuuluvat aina majoituksen hintaan. Ympäröivä kuiva kangasmaasto soveltuu loistavasti lenkkeilyyn, patikointiin ja maastopyöräilyyn, ja erinomaiset retkeilyreitit poikkeavat Oivangin kautta.

Majoitus alkaen 27 €/hlö/vrk, ei-jäsenet 30 €/hlö/vrk.
Varaa majoitus >>

Kiutaköngäs, Oulangan kansallispuisto, Kuusamo
Kiutaköngästä pääsee ihailemaan Oulangan kansallispuiston Karhunkierroksella. Kuva: Vesa Kilpivaara

Ratko järvilabyrintti Punkaharjulla

Sinisen Saimaan syleilyssä kohoava Punkaharju on valittu vuoden 2017 retkikohteeksi. Eikä syyttä: alueella on mainiot maastot ja maisemat pyöräilyyn, patikointiin ja retkeilyyn vesiaktiviteetteja unohtamatta. Hostelli Itä-Karjalan Kansanopistoa ympäröi ainutlaatuinen luonto: Saimaan vesistö, maan tunnetuimpiin luontonähtävyyksiin lukeutuva jääkauden jälkeensä jättämä Punkaharju sekä jatkosodan Salpalinja. Nauti täysillä Suomen luonnosta ja vuokraa myös rantasauna käyttöösi.

Majoitus alkaen 31,50 €/hlö/vrk, ei-jäsenet 35 €/hlö/vrk.
Varaa majoitus >>

Itä-Karjalan Kansanopisto, Punkaharju
Itä-Karjalan Kansanopistoa ympäröi Saimaan luonto ja harjumaisemat.

Metsää, saaristoa ja historiaa Raaseporissa Uudellamaalla

Raaseporissa reippailtiin jo rautakaudella. Metsät ja saaristo ovat täällä lähellä liikkujaa ja luontoreiteissä on valinnanvaraa: Raaseporissa on yhdeksän luonnonkaunista Uudenmaan ulkoilualuetta saaristossa ja mantereella, meren äärellä sekä sisämaassa. Raaseporissa sijaitsee myös Urheiluopisto Kisakeskus, jossa on vuodepaikkoja huoneissa ja mökeissä jopa 265 majoittujalle. Kisakeskuksessa luonto on lähellä, aamujen hiljaisuuden rikkoo vain lintujen laulu.

Majoitus 32,40 €/hlö/vrk, ei-jäsenet 36 €/hlö/vrk.
Varaa majoitus >>

Urheiluopisto Kisakeskus, Raasepori
Luonto on lähellä Urheiluopisto Kisakeskusta.

Vaella tunturimaisemissa Saariselällä ja Ylläksellä

Lapissa syksy hemmottelee luonnossa liikkujia ruskan väreillä ja öisin revontulilla. Voit nauttia upeista tunturimaisemista Urho Kekkosen ja Pallas-Yllästunturin kansallispuistojen hyvin merkityillä reiteillä. Kiilopää tunturin juurella sijaitsevan Hostel Ahopään pihalta pääset näppärästi Urho-Kekkosen puiston patikointireiteille. Ahopäässä voit myös kokea unohtumattomia hetkiä uimalla tunturipurossa ja saunomalla aidossa savusaunassa. Ylläksen Äkäslompolossa edullista ja viihtyisää majoitusta tarjoaa Kuertunturin kupeessa sijaitseva Kuerkievari. Täälläkin pääset kipumaan tunturiin suoraan hostellin ulko-ovelta ja nauttimaan leppeistä savusaunan löylyistä.

Majoitus Hostel Ahopäässä alkaen 27 €/hlö/vrk, ei-jäsenet 30 €/hlö/vrk.
Varaa majoitus >>

Majoitus Kuerkievarissa alkaen 34 €/hlö/vrk, ei-jäsenet 37,80 €/hlö/vrk.
Varaa majoitus >>

Hostel Ahopää, Saariselkä
Ahopäässä voit uida saunomisen lomassa tunturipurossa. Kuva: Sampsa Sulonen.
Kuertunturi, Kuerkiervari, Äkäslompolo
Kuertunturilla kelpaa nauttia tunturimaisemista.

 

Artikkelin pääkuva: Suomen Latu Kiilopää/Sampsa Sulonen

11.9.2017

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *