Cityhostelleissa majoitut mukavasti kaupunkilomallasi

Viime jäsenkirjeessä esittelimme uudet teemat, joiden mukaan hostellit jatkossa jaotellaan. Nyt esittelemme tarkemmin Cityhostellit -teemaan kuuluvat hostellit, jotka sijaitsevat nimensä mukaisesti kaupungin keskustassa. Ota vinkit talteen seuraavaa kotimaan kaupunkilomaa silmällä pitäen.

Helsinki

Eurohostel on yksi Pohjoismaiden suurimmista ympäri vuoden avoinna olevista hostelleista. Eurohostel sijaitsee Helsingin Katajanokan historiallisten nähtävyyksien naapurissa, vain kävelymatkan päässä keskustasta. Raitiovaunulla pääset vaivattomasti suoraan hostellille. Myös lauttamatkustajille hostellin sijainti on mitä mainion: Viking Linen terminaali on vain muutaman sadan metrin päässä. Uspenskin katedraali, Suomenlinna, Kauppatori ja Helsingin Tuomiokirkko sijaitsevat hostellin läheisyydessä.

Eurohostelin vastaanotto palvelee 24 h.

Kesähostelli Hostel Domus Academica sijaitsee Helsingin keskustassa, kauniin Hietaniemen rannan lähettyvillä ja on avoinna kesäkuukausina. Kampin metro- ja linja-autoasema ovat vain viiden minuutin kävelymatkan päässä. Myös Muumit kuuluvat Hostel Domus Academicaan, ja Tove Janssonin alkuperäisluonnoksia on nähtävillä hostellin tiloissa. Temppeliaukion kirkko ja Sibelius-monumentti sijaitsevat lähettyvillä.

Hostel Domus Academican huoneissa on wc, suihku ja minikeittiö.

Hostel Erottajanpuisto sijaitsee aivan Helsingin keskustassa, Punavuoren designkorttelissa. Yli satavuotiaan kivitalon korkeat ja valoisat huoneet ovat kodikkaita ja tunnelmallisia. Hostelli on helposti saavutettavissa kaikilla julkisen liikenteen välineillä ja raitiovaunu- ja linja-autopysäkit ovat vain muutaman sadan metrin päässä. Hostellin sijainti on trendikkäällä kadulla baareineen, ravintoloineen, taidenäyttelyineen sekä muotiliikkeineen. Pääostoskatu on viiden minuutin kävelymatkan päässä hostellilta.

Hostel Erottajanpuisto sijaitsee designkorttelissa.

Ajankohtaista: Pyhäinpäivään voi virittäytyä tutustumalla Amos Andersonin taidemuseon uuteen Helsinki Noir –näyttelyyn, jossa katsoja pääsee osaksi rikosdraamaa, jonka tapahtumapaikkana toimii 1930-luvun lopun Helsinki.
Suomenlinnassa juhlistetaan pyhäinpäivää 31. lokakuuta viettämällä Viaporin kekri – henkien päivä, ahmattien yö –tapahtumaa. Happy Guide Helsinki järjestää Pyhäinpäivänspesiaalina 31.10 Kauhujen kävely -kierroksen, joka lähtee Eurohostelin vieressä sijaitsevalta Katajanokan vankilahotellilta.

Joensuu

Finnhostel Joensuu on vehreässä ympäristössä oleva huoneistohostelli lähellä Joensuun keskustaa. Rautatieasemalta voit kävellä kahden kilometrin matkan kauniin Pielisjoen rantaa pitkin tai voit saapua hostellille paikallisbussilla Joensuun kauppatorilta.
Kaupungilla voit vierailla taidemuseossa ja käsityöläiskortteli Taitokorttelissa. Joensuussa on myös paljon ihania kahviloita, joihin saat vinkit vastaanotosta.

Ajankohtaista: Joensuun taidemuseossa Anni ja Ville Löppösen Sisäinen Linna –näyttely sekä näyttely Erik Granfeldin teoksista. Joensuun Kaupunginteatterin tarjonnan löydät: www.jns.fi/kaupunginteatteri.

Finnhostel Joensuun huoneistoissa on wc, suihku ja täysin varusteltu keittiö.

Kalajoki

Hostel Retkeilijä on Kalajoen ammattiopiston yhteydessä toimiva, lähellä keskustaa sijaitseva viihtyisä kesähostelli. Hostelli on etenkin lapsiperheille erinomainen majoitusvaihtoehto Kalajoella kesäaikaan.

Plassi – Kalajoen vanha kaupunki on vierailun arvoinen kohde kylämiljöineen ja museoineen. Alueella vierailija voi sukeltaa vanhan Kalajoen keskukseen markkinatoreineen, jokirantoineen ja puutaloidylleineen. Kalajoki on Länsi-Suomen matkailun helmi kesäaikana, sillä kilometrejä pitkät hiekkasärkät ja merellisyys luovat ainutlaatuisen tunnelman.

Lappeenranta

Finnhostel Lappeenranta on viihtyisä hostelli Saimaan rannalla, lähellä Lappeenrannan keskustaa. Ympäri vuoden auki olevalle hostellille pääset kivenheiton päähän paikallisbussilla. Hostellin asiakkaita palvelee anniskeluoikeuksin varusteltu kahvila-ravintola. Lappeenranta tarjoaa matkailijoille ympäri vuoden ostosmahdollisuuksia ja viehättäviä tutustumiskohteita, kuten Linnoitus, satama ja museot.

Finnhostel Lappeenranta sijaitsee vehreässä ympäristössä.

Huhtiniemen leirintäalueen kesähostelli Huhtiniemi on samassa pihapiirissä Finnhostel Lappeenrannan kanssa. Hostellissa on kaksi tilavaa ja valoisaa yhteismajoitushuonetta. Vieraiden käytössä on erillisissä rakennuksissa sijaitsevat huoltorakennukset, keittokatos ja grillipaikat.

Huhtiniemen kesähostelli sijaitsee idyllisessä vanhassa puutalossa.

Ajankohtaista: Sadonkorjuutapahtuma Linnoituksen Kekri Lappeenrannan Linnoituksen Vihreässä Makasiinissa 31.10.-1.11.Tapahtumassa myydään muun muassa paikallisia herkkuja ja käsitöitä ja myös ohjelmaa on tarjolla koko perheelle.
Lappeenrannan Linnoituksen museossa Avojaloin -10 elämää Karjalan Kannaksella –näyttely.

Pori

Hostel River on kodikas, ystävällisen palvelun majatalo Porin keskustan tuntumassa. Hostellirakennus on Museoviraston suojelema vanha toimistotalo, sisätilat on remontoitu hostellikäyttöön sopiviksi.

Hostellin lähistöllä, Kokemäenjoen pitkällä luodolla sijaitseva idyllinen Kirjurinluodon ulkoilualue hurmaa erilaisine vapaa-ajanviettomahdollisuuksineen. Kaupungin keskustan suositut ravintolat, viihtyisät kahvilat, museot, erilaiset kesätapahtumat ja monet muut aktiviteetit kutsuvat viettämään muutaman virkistävän päivän Porin viehättävissä kulttuurimaisemissa.

Ajankohtaista: Jami-ilta: Ilmiliekki Quartet 4.11.2015 Satakunnan Museossa. Ilmiliekki Quartet on kuulunut yli vuosikymmenen suomalaisen musiikkikentän rakastetuimpiin jazzyhtyeisiin. Porin taidemuseossa esillä nyt mm. Roger Ballen Shadow Land - Varjojen maa- näyttely ja Daniel & Geo Fuchsin Toygiants / Forces & Explosions - näyttely

Hostel River on Museoviraston suojelema entinen toimistotalo.

Porvoo

Porvoo Hostel sijaitsee lähellä Porvoon keskustaa ja vanhaa kaupunkia historiallisesti arvokkaassa puurakennuksessa, joka toimi aikoinaan Porvoon ensimmäisenä synnytyslaitoksena. Vanhassa Porvoossa pääsee keskiaikaisen kaupungin tunnelmaan ja siellä on katseltavaa ympäri vuoden. Leppoisa kävelykierros, käynti museossa tai näyttelyssä kuuluu monen Porvoon kävijän ohjelmaan.

Ajankohtaista: Taidetehtaalla Riikka Wesamaan ja Jenni Hailin –näyttelyt 30.10.-22.11. Tehdasmiljöössä on paljon muutakin kokemista: voit syödä hyvin, nauttia konserteista, teatteriesityksistä, taiteesta ja poiketa Kauppakujalle ostoksille.

Porvoo Hostel sijaitsee historiallisesti arvokkaassa puutalossa lähellä keskustaa.

Rovaniemi

Santa´s Hostel Rudolf on kodikas pieni hostelli lähellä Rovaniemen keskustaa. Keskustassa sijaitsevan Hotel Santa Clausin vastaanotto palvelee hostellin asukkaita ja siellä tapahtuu myös sisäänkirjautuminen hostelliin. Joulupukin virallinen kotikaupunki Rovaniemi on kaupunki keskellä arktista luontoa, jossa kulttuuri, satu ja pohjoiset aktiviteetit kohtaavat.

Ajankohtaista: Joulupukin voi tavata vuoden jokaisena päivänä Joulupukin pajakylässä. Rovaniemi on myös Lapin kulttuuripääkaupunki, ja kaupungista löytyy useita kulttuurikohteita: Lapin Maakuntamuseo, Lapin metsämuseo, Metsätiedekeskus Pilke ja Kulttuuritalo Korundi, jonka sisällä toimii myös Rovaniemen taidemuseo.

Hostel Rudolf on kodikas hostelli Rovaniemen ydinkeskustan tuntumassa.

Savonlinna

Kesähotelli Malakias sijaitsee noin 2,5 km Savonlinnan keskustasta, keskussairaalan ja jäähallin lähettyvillä. Kesähotelli Malakias tarjoaa edullista huoneistomajoitusta oopperakaudella heinäkuussa, ja oopperanäytösiltoina Malakiaksesta pääsee kätevästi bussilla oopperaan Olavinlinnaan ja näytöksen jälkeen myös takaisin hostelliin.

Malakiaksen viihtyisissä huoneistoissa on suihku, wc ja pienoiskeittiö.

Kesähotelli Vuorilinna sijaitsee kauniilla Kasinonsaarella ja kaikki kaupungin palvelut ja nähtävyydet ovat kävelymatkan päässä. Kävelysiltaa pitkin pääset pääkatu Olavinkadulle ja Kauppatorille. Kesäisin sisävesilaivaristeilyt ovat mukava tapa viettää aurinkoista kesäpäivää ja ihastella näkymiä kaupungin ympärillä.

Vuorilinnan huoneistoissa on oma pienoiskeittiö, suihku ja wc.

Tampere

Dream Hostel on tyylikkäästi sisustettu kansainvälinen design-hostelli Tampereen keskustassa, kävelymatkan päässä Tampereen rautatie- ja linja-autoasemasta. Dream Hostel sijaitsee katutasossa Tampere-taloa vastapäätä, lähellä yliopistoa, Sorsapuistoa ja Pakkahuonetta. Tampereen nähtävyydet ovat hyvien kulkuyhteyksien päässä ja hostellin naapurustossa on paljon kahviloita, ravintoloita, baareja ja kauppoja.

Ajankohtaista: Monsters of Pop klubifestivaali 5-7.11. ja 20.11. MOPin ohjelmassa elektronista musiikkia, indiepoppia, surisevia kitaroita ja taidemusiikkia.
Tampereen Valot –näyttely Vapriikissa 22.10.2015-31.1.2016. Vapriikki on monipuolinen museokeskus koko perheelle. Vuosittain ohjelmistossa on kymmenkunta näyttelyä, joiden teemat vaihtelevat historiasta tekniikkaan ja luonnontieteisiin.

Dream Hostel tunnetaan kodikkaasta oleskelutilastaan ja leppoisasta kansainvälisestä ilmapiiristään.

Turku

Laivahostel Borea on uniikki laivassa sijaitseva hostelli, jossa on nostalginen tunnelma 60-luvun Ruotsin-risteilyiltä. Ennen höyrylaivana palvellut hostelli on nykyään ankkuroitu pysyvästi Aurajoen rantaan. Forum Marinum merikeskus sijaitsee vieressä ja Turun satama ja Turun linna ovat kävelymatkan päässä. Turun keskustaan on kaksi kilometriä, jonne pääset kätevästi paikallisbussilla.

Ajankohtaista: Kidutusta, kuolemaa ja kummituksia –opastukset Turun linnassa 16.10-27.11. Turun taidemuseossa Nils Dardel ja moderni aika –näyttely esittelee Nils Dardelin taidetta 23.10.2015-17.1.2016.

Laivahostel Borea on ankkuroitu pysyvästi Aurajoen rantaan.

Artikkelin pääkuva Porvoosta: Amir Yalon

Ei kommentteja vielä

Jätä kommentti