Kansikuva

Cityhostelleissa majoitut mukavasti kaupunkilomallasi

Cityhostellit sijaitsevat nimensä mukaisesti kaupungin keskustassa. Ota tästä vinkit talteen kotimaan kaupunkilomaan ja varaa majoituksesi osoitteessa www.hostellit.fi

Helsinki

Eurohostel on yksi Pohjoismaiden suurimmista ympäri vuoden avoinna olevista hostelleista. Eurohostel sijaitsee Helsingin Katajanokan historiallisten nähtävyyksien naapurissa, vain kävelymatkan päässä keskustasta. Raitiovaunulla pääset vaivattomasti suoraan hostellille. Myös lauttamatkustajille hostellin sijainti on mitä mainion: Viking Linen terminaali on vain muutaman sadan metrin päässä. Uspenskin katedraali, Suomenlinna, Kauppatori ja Helsingin Tuomiokirkko sijaitsevat hostellin läheisyydessä.

Eurohostelin vastaanotto palvelee 24 h.

Kesähostelli Hostel Domus Academica sijaitsee Helsingin keskustassa, kauniin Hietaniemen rannan lähettyvillä ja on avoinna kesäkuukausina. Kampin metro- ja linja-autoasema ovat vain viiden minuutin kävelymatkan päässä. Myös Muumit kuuluvat Hostel Domus Academicaan, ja Tove Janssonin alkuperäisluonnoksia on nähtävillä hostellin tiloissa. Temppeliaukion kirkko ja Sibelius-monumentti sijaitsevat lähettyvillä.

Hostel Domus Academican huoneissa on wc, suihku ja minikeittiö.

Joensuu

Finnhostel Joensuu on vehreässä ympäristössä oleva huoneistohostelli lähellä Joensuun keskustaa. Rautatieasemalta voit kävellä kahden kilometrin matkan kauniin Pielisjoen rantaa pitkin tai voit saapua hostellille paikallisbussilla Joensuun kauppatorilta.
Kaupungilla voit vierailla taidemuseossa ja käsityöläiskortteli Taitokorttelissa. Joensuussa on myös paljon ihania kahviloita, joihin saat vinkit vastaanotosta.

Finnhostel Joensuun huoneistoissa on wc, suihku ja täysin varusteltu keittiö.

Kalajoki

Hostel Retkeilijä on Kalajoen ammattiopiston yhteydessä toimiva, lähellä keskustaa sijaitseva viihtyisä kesähostelli. Hostelli on etenkin lapsiperheille erinomainen majoitusvaihtoehto Kalajoella kesäaikaan.

Plassi – Kalajoen vanha kaupunki on vierailun arvoinen kohde kylämiljöineen ja museoineen. Alueella vierailija voi sukeltaa vanhan Kalajoen keskukseen markkinatoreineen, jokirantoineen ja puutaloidylleineen. Kalajoki on Länsi-Suomen matkailun helmi kesäaikana, sillä kilometrejä pitkät hiekkasärkät ja merellisyys luovat ainutlaatuisen tunnelman.

Hostel Retkeilijän asiakaskeittiössä voit valmistaa aterioita.

Mikkeli

Hostelli Marja toimii idyllisellä vanhalla kasarmilla huoneistohotelli Marjan yhteydessä alle kilometrin päässä Mikkelin torilta. Kasarmialueella on myös viihtyisä Tykkipuisto ja aivan hostellin naapurina sijaitsee Jalkaväkimuseo ja museokahvila. Lähiympäristöstä löytyy paljon muutakin ajanvietettä. Alle kilometrin päässä sijaitsevalla Urpolanlammella voit uida hiekkarannalla, pelata rantalentistä tai kävellä lampea ympäröivällä kauniilla luontopolulla. Golfin ystäville puistossa on tarjolla frisbee golfrata ja parin kilometrin päässä sijaitseva 9-reikäinen golfkenttä.

Hostelli Marja, Mikkeli
Hostelli Marja sijaitsee idyllisellä vanhalla kasarmilla lähellä Mikkelin keskustaa.

Pori

Hostel River on kodikas, ystävällisen palvelun majatalo Porin keskustan tuntumassa. Hostellirakennus on Museoviraston suojelema vanha toimistotalo, sisätilat on remontoitu hostellikäyttöön sopiviksi.

Hostellin lähistöllä, Kokemäenjoen pitkällä luodolla sijaitseva idyllinen Kirjurinluodon ulkoilualue hurmaa erilaisine vapaa-ajanviettomahdollisuuksineen. Kaupungin keskustan suositut ravintolat, viihtyisät kahvilat, museot, erilaiset kesätapahtumat ja monet muut aktiviteetit kutsuvat viettämään muutaman virkistävän päivän Porin viehättävissä kulttuurimaisemissa.

Hostel River on Museoviraston suojelema entinen toimistotalo.

Porvoo

Porvoo Hostel sijaitsee lähellä Porvoon keskustaa ja vanhaa kaupunkia historiallisesti arvokkaassa puurakennuksessa, joka toimi aikoinaan Porvoon ensimmäisenä synnytyslaitoksena. Vanhassa Porvoossa pääsee keskiaikaisen kaupungin tunnelmaan ja siellä on katseltavaa ympäri vuoden. Leppoisa kävelykierros, käynti museossa tai näyttelyssä kuuluu monen Porvoon kävijän ohjelmaan.

Porvoo Hostel sijaitsee historiallisesti arvokkaassa puutalossa lähellä keskustaa.

Savonlinna

Kesähotelli Malakias sijaitsee noin 2,5 km Savonlinnan keskustasta, keskussairaalan ja jäähallin lähettyvillä. Kesähotelli Malakias tarjoaa edullista huoneistomajoitusta oopperakaudella heinäkuussa, ja oopperanäytösiltoina Malakiaksesta pääsee kätevästi bussilla oopperaan Olavinlinnaan ja näytöksen jälkeen myös takaisin hostelliin.

Malakiaksen viihtyisissä huoneistoissa on suihku, wc ja pienoiskeittiö.

Kesähotelli Vuorilinna sijaitsee kauniilla Kasinonsaarella ja kaikki kaupungin palvelut ja nähtävyydet ovat kävelymatkan päässä. Kävelysiltaa pitkin pääset pääkatu Olavinkadulle ja Kauppatorille. Kesäisin sisävesilaivaristeilyt ovat mukava tapa viettää aurinkoista kesäpäivää ja ihastella näkymiä kaupungin ympärillä.

Vuorilinnan huoneistoissa on oma pienoiskeittiö, suihku ja wc.

Tampere

Dream Hostel on tyylikkäästi sisustettu kansainvälinen design-hostelli Tampereen keskustassa, kävelymatkan päässä Tampereen rautatie- ja linja-autoasemasta. Dream Hostel sijaitsee katutasossa Tampere-taloa vastapäätä, lähellä yliopistoa, Sorsapuistoa ja Pakkahuonetta. Tampereen nähtävyydet ovat hyvien kulkuyhteyksien päässä ja hostellin naapurustossa on paljon kahviloita, ravintoloita, baareja ja kauppoja.

Dream Hostel & Hotel, Tampere
Dream Hostel tunnetaan kodikkaasta oleskelutilastaan ja leppoisasta kansainvälisestä ilmapiiristään.

Turku

Laivahostel Borea on uniikki laivassa sijaitseva hostelli, jossa on nostalginen tunnelma 60-luvun Ruotsin-risteilyiltä. Ennen höyrylaivana palvellut hostelli on nykyään ankkuroitu pysyvästi Aurajoen rantaan. Forum Marinum merikeskus sijaitsee vieressä ja Turun satama ja Turun linna ovat kävelymatkan päässä. Turun keskustaan on kaksi kilometriä, jonne pääset kätevästi paikallisbussilla.

Laivahostel Borea on ankkuroitu pysyvästi Aurajoen rantaan.

Artikkelin pääkuva Porvoosta: Amir Yalon

Artikkelia päivitetty 06/2017, muokattu 19.1.2021

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *