Kansikuva

Irtiotto arjesta kotimaan kaupunkilomalla – hostellivinkit edulliseen lomaan

Kaupunkiloma on täydellinen tapa irtiotolle arjesta. Kaupunkikohteet ovat täynnä nähtävää ja koettavaa, niissä on paljon erilaisia tapahtumia, nähtävyyksiä, ostosmahdollisuuksia ja ihania ruokapaikkoja. Miten olisi vaikka pikkujoulureissu kaveriporukalla tai kulttuuriviikonloppu teatteri- tai konserttielämyksellä? Myös tunnelmalliset joulutorit avautuvat osassa kaupungeista jo marraskuun loppupuolella.

Kaupungeissa sijaitsevat hostellit toimivat loistavina tukikohtina kaupunkimatkailijalle ja hostellissa yöpyminen on jo itsessään matkakokemus. Hostellit ovat ainutlaatuisia yöpymispaikkoja ja jokaisessa hostellissa on jotain omaperäistä ja uniikkia. Voit yöpyä hostellissa reissaatpa sitten yksin, kaksin tai perheen kanssa.
Tässä saat hostellivinkkimme kaupunkilomallesi. Hostelleista on hyvät kulkuyhteydet kaupungin huvituksiin tai ne sijaitsevat kävelyetäisyydellä keskustasta.

Helsinki

Both Helsinki sijaitsee aivan Helsingin sydämessä, Kampissa. Bothissa voit yhdistää hostelli – ja hotelliasumisen parhaat puolet. Hostelli tarjoaa sekä yksityistä rauhaa omalla kylpyhuoneella, wc:llä ja pienoiskeittiöllä, sekä yhteisöllisyyttä moderneissa yhteistiloissa. Muumit kuuluvat myös Bothiin, sillä Tove Janssonin alkuperäisluonnoksia on nähtävillä hostellin tiloissa.

Both Helsinki
Both Helsinki

Eurohostel on kansainvälinen cityhostelli keskellä kaunista merellistä Helsinkiä. Hostelli sijaitsee Helsingin Katajanokan historiallisten nähtävyyksien naapurissa, vain kävelymatkan päässä keskustasta. Eurohostellissa voi yöpyä 1-3- hengen huoneissa sekä perhehuoneissa. Tunnelmallinen aamusauna sisältyy majoitushintaan. Ravintola Suburritos palvelee asiakkaita hostellin tiloissa katutasossa.

Eurohostel, Helsinki
Eurohostel

CheapSleep on rento, edullinen ja moderni hostelli, joka sijaitsee historiallisella Vallilan alueella. Boheemi Kallion alue on kävelyetäisyydellä. CheapSleepistä on erinomaiset yhteydet eri puolille kaupunkia ja keskustaan pääsee näppärästi 10 minuutissa. Valittavanasi on useita erikokoisia yhteismajoitushuoneita sekä yksityishuoneita. Asiakkaita kannustetaan viettämään aikaa yhdessä ja hostelli järjestää asiakkailleen ”CheapSleap Party Night ” juhlia ja muita tapahtumia.

CheapSleep Helsinki
CheapSleep

Helsingin tapahtumakalenteri >>

Joensuu

Finnhostel Joensuu on viihtyisä huoneistohostelli rauhallisessa ympäristössä Joensuun keskustassa. Hostellissa voi yöpyä yhden tai kahden makuuhuoneen huoneistossa, joissa on oma keittiö ja kylpyhuone. Hinnat sisältävät runsaan aamiaisen, liinavaatteet ja pyyhkeet. Finnhostel Joensuussa saat nauttia karjalaisesta vieraanvaraisuudesta. Kaupungilla voit vierailla vaikkapa taidemuseossa ja käsityöläiskortteli Taitokorttelissa.

Joensuun tapahtumakalenteri >>

Finnhostel Joensuu
Finnhostel Joensuu

Jyväskylä

The Local Culture Hostel & Café on uniikki boutique-hostelli ja vilkas kulttuurikahvila Jyväskylän boheemilla yläkaupungilla. The Local Culture Hostel & Cafén upeissa teemahuoneissa pääsee sukeltamaan suomalaisen kangasmetsän siimekseen, nauttimaan idyllisen kesämökin kodikkaasta tunnelmasta ja tutustumaan Jyväskylän kaupungin elämään. Voit myös poiketa kahvilaan herkuttelemaan lähiseudun tuotteilla ja vegaanisilla herkuilla.

Jyväskylän tapahtumakalenteri >>

The Local Culture Hostel & Cafe, Jyväskylä
The Local Culture Hostel & Cafe

Pori

Hostel River on kodikas hyvän mielen majatalo Porin keskustassa Kokemäenjoen varrella. Hostellirakennus on Museoviraston suojelema vanha toimistotalo, jossa voi yöpyä viihtyisissä 1-4 hengen huoneissa. Hostellissa on mukavia yhteistiloja ja asiakaskeittiössä asiakkaille on tarjolla maksutta tarvikkeet kahvin ja teen keittämiseen. Hostel River sijaitsee Karjarannassa, lähellä Kirjurinluotoa. Teatteriin on matkaa vain 800 metriä.

Porin tapahtumat >>

Hostel River, Pori
Hostel River

Tampere

Dream Hostel & Hotel on tyylikkäästi sisustettu design-hostelli Tampereen keskustassa. Sijainti kävelymatkan päässä linja-auto- ja rautatieasemalta ja aivan Tampere talon naapurissa on mitä parhain. Raikas ja rento sisustustyyli kulkee punaisena lankana hostellin kaikkiin osiin. Jokainen Tampereen nähtävyyksien mukaan nimetty huone johdattaa asujansa lähemmäs kaupungin tunnelmaa. Dream Hostelissa voit yöpyä yksityishuoneessa tai useamman henkilön yhteismajoitushuoneessa. Hotellin puolella on tarjolla yksityishuoneita omalla kylpyhuoneella.

Tampereen tapahtumat >>

Dream Hostel&Hotel, Tampere
Dream Hostel&Hotel

Turku

Hostel Linnasmäki sijaitsee Turun kristillisen opiston yhteydessä rauhallisella, luonnonkauniilla ja historiallisella paikalla. Hostellista on hyvät joukkoliikenneyhteydet keskustaan, jonne on matkaa vain nelisen kilometriä. Perheiden suosimassa Linnasmäessä voit yöpyä kahden hengen huoneissa ja keittiöllisissä perhehuoneissa. Kaikissa huoneissa on oma wc ja suihku. Asiakkaille on sopimuksesta tarjolla myös maksuton sauna ja uima-allas.

Hostel Linnasmäki, Turku
Hostel Linnasmäki

Laivahostel S/S Bore on uniikki museolaivassa sijaitseva hostelli, jossa on nostalginen tunnelma 60-luvun Ruotsin-risteilyiltä. Alun perin höyrylaivaksi rakennettu ”Nolla-Bore” on nykyään pysyvästi ankkuroituna Aurajoessa Merikeskus Forum Marinumin edessä, Turun sataman ja Turun linnan välittömässä läheisyydessä. Borella voit yöpyä 1-4 hengen hyteissä, joissa useimmissa on oma suihku ja wc. Majoituksen hintaan sisältyy myös aamusauna. Kiehtovan yöpymiskohteen S/S Boresta tekee paitsi aluksen historia myös pysyvä museonäyttely sekä toimiminen oppimisympäristönä Turun ammatti-instituutin opiskelijoille.

Laivahostel S/S Bore, Turku
Laivahostel S/S Bore

Turun tapahtumat >>

 

Täältä löydät kaikki kaupunkihostellit

 

Artikkelin pääkuva: Visit Turku/Vesa Aaltonen

Julkaistu 4.11.2019

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *