Kansikuva

Lemmikkieläimet hostellien asiakkaina

Suurin osa hostelleistamme toivottaa lemmikkieläimet tervetulleiksi majoittumaan. Mitä lemmikin omistajan olisi hyvä tietää hostellimajoittumisesta ennakkoon, jotta majoittuminen olisi kaikille miellyttävä kokemus?

1. Ensiarvoisen tärkeää on, että ilmoitat jo varausta tehdessäsi, että mukanasi on eläin. Tämä siksi, että hostelleilla saattaa olla vain yksi tai kaksi huonetta eläinasiakkaille ja ne saattavat olla jo varattuna. Muihin huoneisiin ei eläinasiakkaita oteta, jotta ne pysyvät käyttökelpoisina hyvinkin herkille vieraille. Lemmikkiasiakkaat ja heidän isäntänsä majoittuvat vain yksityishuoneissa, ei yhteismajoitustiloissa.

2. Joskus hostelli saattaa kysyä käyttekö ulkona useasti. Tämä tieto auttaa huoneen valinnassa siten, että teidän liikkumisenne ei häiritse  muita asiakkaita.

Hostel Lomakiven hevosia ja poni
Hostel Lomakivessä Iitissä on ponit Söpö, Klarita ja Pamela (kuvassa vasemmalla), hevoset Topi ja Kapteeni (kuva oikealla) sekä Hämppis, Noppis islanninhevonen ja Hessu koira

3. Mukaan matkalle on hyvä ottaa lemmikin omat ruoka-astiat, makuualusta, tassupyyhe ym. tarvikkeet, hostellilla ei välttämättä ole niitä lainattavina.

4. Sisätiloissa liikkuessasi pidä lemmikki hihnassa tai kuljetuskopassa. Lemmikkiä ei mielellään saa jättää yksin huoneeseen, sillä mahdolliset lemmikin aiheuttamat vahingot korvaa aina asiakas.

Lemmikkien majoitushinnat vaihtelevat hostelleissa hyvinkin paljon. Joillain on käytössä vuorokausihinta, joillain hinta peritään per käynti. Nämä selviävät kunkin hostellin kohdalta, kun teet ennakkovarauksen. Hinnat saattavat olla esimerkiksi 5-10€/yö tai 15-35€/viipymä. Osassa hostelleja lemmikkimaksuja ei peritä.

Pieneläinkoti Pihka

Nuorisokeskus Piispalassa Kannonkoskella on pieneläinkoti Pihka, jossa majailee mm. possu ja kanat

Hostellien omat lemmikit

Joissain hostelleissa on myös omia hostellikoiria tai -kissoja sekä myös muita kotieläimiä. On hyvä tietää, että nämä lemmikit eivät kuljeskele asiakkaiden tiloissa, yleensä ne ovat hostellin pihalla tai jopa aidatuilla alueilla. Aina on hyvä kysyä lemmikin omistajalta lupa ennen kuin lähestyy lemmikkiä.

Hostel Iiris Helsingissä on Näkövammaisten liiton hallinnoima hostelli. Samoissa tiloissa liikkuu myös näkövammaisia opaskoirineen. Lemmikit ovat Iirikseen tervetulleita, kunhan niiden omistajat huolehtivat, etteivät ne häiritse mahdollisesti vastaan tulevia opaskoiria. Iiriksessä on lemmikkivieraille lainattavana koiranpetejä, ruokakuppeja ja pyyheliinoja. Hostel Iiris ei peri lemmikeistä erillistä maksua. Heillä on erikseen allergiahuoneita, joiden lähistöllä ei eläimiä majoiteta.

 

Hepuli ja Kuksa

Cirkus Hostel Holkenissa Inkoossa asustelee Hepuli-kissa, Kuksa-koira taasen nuuskii tunturin ilmaa Ylläksen KuerHostelissa

Kuusamossa, Nuoriso- ja luontomatkailukeskus Oivangissa, on nuorisotyössä koiria, labradorinnoutajat Sauli ja Mauno sekä lapinkoira Helmi, joka on vasta pentu ja harjoittelee töitä. Näitä koiria saa taluttaa ja halata, niille voi kertoa tarinoita ja niiden kanssa voi leikkiä. Ryhminä lapset ja nuoret voivat vierailla porotilalla, hevostallilla, koiratarhalla, petoeläinkeskuksessa ja kotieläintarhalla. Oivankiin lemmikkiasiakkaat ovat tervetulleita. Siellä on hyvät ulkoilutusmaastot koirien kanssa lenkkeilyyn, talvella jopa hiihtäen!

 

Nuorisokeskus Oivanki_koirat

Helmi, Sauli ja Mauno ovat Nuorisokeskus Oivangin opetuskoiria, saa halata ja rapsuttaa!

Sodankylässä Hostel Visatuvan oma kissa on itsenäinen maatilan kissa, joka tykkää kyllä rapsuttelusta. Sylissä se ei kovin viihdy, mutta on hurjan hyvä myyrien pyytäjä, niin kuin maatilalla pitääkin olla. Koira saa kulkea pihalla vapaasti ja se tykkää myös ihmisistä ja rapsutuksista. Navetassa on lehmiä ja vasikoita, joihin voi isäntäväen kanssa käydä tutustumassa. Halutessaan saa maistella lämmintä ja  tuoretta maitoa! Visatuvan omat lemmikit eivät mene majoitusrakennuksiin. Visatuvalle asiakkaiden lemmikit ovat tervetulleita. Heille on varattu yksi erillinen huoneisto, joten ennakkoilmoitus lemmikistä on erityisen tärkeä.

 

Hostel Visatupa_kissa_vasikat

Hostel Visatuvan rapsutuksia kaipaava kissa ja vasikat

Kaikkihan pitävät karvakavereista! Vai pitävätkö?

Hostelleissa on tietenkin myös mahdollisuus majoittua siten, ettei tarvitse olla tekemisissä eläinten kanssa. Jos olet erityisen eläinherkkä, se kannattaa mainita huonetta varatessasi, näin sinulle annetaan huone mahdollisimman kaukaa näistä ”lemmikkihuoneista”. Yleensä hostelleissa majoittuu aika vähän eläinasiakkaita – lähinnä joidenkin tapahtumien, kuten koira- ja kissanäyttelyiden, eläinmessujen ja metsästyskauden aikaan.

On hyvä tietää, että kaikissa hostellin huoneissa ei majoiteta eläinasiakkaita, joten sinun on aina mahdollista saada sellainen huone, kunhan vain ilmoitat siitä etukäteen.

Näihin verkostomme hostelleihin lemmikit ovat tervetulleita.

Pääkuva kuvituskuva.

Julkaistu 26.5.2021

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *