Kansikuva

Teemat helpottamaan hostellin valintaa

Haluatko viettää kaupunki- vai maaseutulomaa? Entä onko suunnitelmissasi tutustua matkallasi kulttuuriin tai liikkua luonnossa? Jokainen HI-verkoston hostelli on yksilöllinen ja sen sijainti mahdollistaa matkailijalle erilaiset elämykset. Valintaasi helpottamaan jaottelemme hostellit jatkossa teemoihin. Esittelemme tässä teemat esimerkkeineen, jotta voit tutustua teemoihin ja löytää juuri sinulle sopivan majoituksen matkallesi.

Cityhostelli

Laivahostel Borea on uniikki laivassa Aurajoen rannassa sijaitseva hostelli, jossa on nostalginen tunnelma 60-luvun Ruotsin-risteilyiltä. Merikeskus Forum Marinum sijaitsee vieressä ja Turun satama ja Turun linna ovat kävelymatkan päässä. Keskustan huvituksiin on kaksi kilometriä, jonne pääset kätevästi paikallisbussilla.

Ajankohtaista: Turun filharmonikot tarjoavat mahtavia musiikkielämyksiä syyskuusta alkaen. Konserttikalenteriin pääset tästä

Merihostelli

Hostel Suomenlinna sijaitsee UNESCOn maailmanperintökohde Suomenlinnassa. Helsingin edustalla sijaitseva Suomenlinna on merilinnoitus, jota alettiin rakentaa Ruotsin vallan aikana vuonna 1748. Tunnelmallinen Hostel Suomenlinna toimii saarella 1900-luvun alussa rakennetussa kansakoulurakennuksessa.

Ajankohtaista: Elokuun puolivälissä alkaa leirikoulusesonki sekä Suomenlinnan hoitokunnan järjestämä ”World Heritage Volunteers” -vapaaehtoistyöleiri, jossa hostelli toimii majoituspaikkana ja yhteistyökumppanina.

 

Järvihostelli

Hostel Mannila Punkaharjulla sijaitsee Suomen suurimman järven, Saimaan, rannalla. Hostellista voit vuokrata soutu- tai polkuveneen tai pulahtaa uimaan kirkasvetiseen järveen. Voit osallistua myös kirkkoveneretkille. Juhannuksena rannassa syttyy juhannuskokko.

Ajankohtaista: La 5.9. golftapahtuma Rantakatti Scramble. Pelin jälkeen illalla tunnelman nostattajana JJ-Rock.

 

Kartanohostelli

Savonlinnassa sijaitsevan WillaNutun historiallinen päärakennus on rakennettu vuonna 1904. Luonnonkaunis paikka maaseudun rauhassa ja erämaan kainalossa tarjoaa oivalliset puitteet majoittumiseen sekä kokousten ja tapahtumien järjestämiseen.

Ajankohtaista: Tutustu seudun muihin kartanoihin Saimaan Charmanttien kiertomatkoilla: Kauneimmat kartanot ja puhdas luonto Saimaan järvimaisemissa

 

Luontoretkeilyhostelli

Timitra Hostel on erinomainen yöpymispaikka vieraillessasi Ruunaalla, Kolilla tai Patvinsuon kansallispuistossa. Läheisillä alueilla voit harrastaa muun muassa koskenlaskua, kalastusretkiä, suurpetojen tarkkailua ja valokuvausta. Timitrasta järjestetään ohjattuja melontaretkiä ja vuokrataan merikajakkeja retkikäyttöön. Kevään kynnyksellä kannattaa tiedustella myös opastettuja linturetkiä. Talvella voit hiihtää, käydä Kolin laskettelurinteillä sekä nauttia huskyajelusta.

Ajankohtaista: Retkikartta.fi -palvelusta voit hakea Lieksan seudulta Metsähallituksen metsästys- ja kalastuskohteita. Voit etsiä myös retkeilyyn sopivia kohteita ja palveluita.

 

Lapin hostelli

Elämys- ja majoituspalvelut Lemmenjoen Lumo sijaitsee Lemmenjoen kylän keskustassa, Njurgulahdessa, Lemmenjoen rannassa. Lemmenjoen kansallispuisto, joka on Suomen suurin kansallispuisto, sijaitsee vieressä. Lemmenjoen Lumossa pääset kokemaan Lapin taikaa, valkeat kesäyöt ja puhtaan, hiljaisen luonnon. Pihassa saatat tavata jopa poroja. Lemmenjoen Lumo järjestää vene-ja kalastusretkiä Lemmenjoella sekä opastettuja vaellusretkiä Lemmenjoen kansallispuistossa.

Ajankohtaista: Teatteria Ravadaskönkään maisemissa 21.8.-28.8. Hostellilta myydään majoituksen ja venekuljetuksen sisältäviä paketteja Ravadas-vesiputouksen alueella olevaan teatteriin.

 

Maaseutuhostelli

Hostel Lomakivi sijaitsee toimivan maatilan yhteydessä Kausalassa Radansuun kylässä, joka on osa Iitin kuntaa. Länsi-Kymen Kulttuuritie kulkee aivan hostellin vierestä. Maatilan päärakennus on siirretty nykyiselle paikalleen kylän vanhasta kasakylästä vuonna 1886 isojaon myötä ja on Museoviraston suojelema. Hostel Lomakiven ympäristössä on tarjolla paljon aktiviteetteja, golfkenttä ja kyläkeskus ovat kävelymatkan päässä. Läheisellä järvellä pääset myös uimaan.

Ajankohtaista: Wanhat Wehkeet – tapahtuma Iitissä 5.9. Tapahtumassa nautitaan hyvästä seurasta, kauniista maalaismaisemasta, leppoisasta ilmapiiristä ja ennen kaikkea vanhoista vehkeistä. Vanhoja vehkeitä ovat kulkuneuvot sekä maatalouden koneet ja laitteet, työkalut ja aseet, sekä tekstiilit ja niiden työstövälineet.

 

Designhostelli

Dream Hostel & Hotel on tyylikkäästi sisustettu kansainvälinen designhostelli Tampereen keskustassa. Dream Hostellin raikas ja rento sisustustyyli kulkee punaisena lankana hostellin kaikkiin osiin – jokainen Tampereen nähtävyyksien mukaan nimetty huone johdattaa asujansa lähemmäs kaupungin tunnelmaa. Dream Hostelin yhteydessä toimii myös moderni designhotelli Dream Hotel, jossa on skandinaaviseen tapaan sisustettuja huoneita.

Ajankohtaista: Museo Milavida on avautunut jälleen yleisölle. Tampereen uusimmassa museossa pääset tutustumaan Nottbeckien perheen historiaan sekä jalkinesuunnittelija Salvatore Ferragamon luomuksiin. Tutustu myös alueen muihin nähtävyyksiin: Tallipihaan sekä historialliseen Finlaysonin alueeseen.

 

Liikuntahostelli

Linnasmäki on rauhallinen hostelli luonnonkauniilla ja historiallisella paikalla, nelisen kilometriä Turun keskustasta. Voit kuntoilla hostellin kuntosalilla tai lenkkeillä piha-alueelta lähtevällä kuntopolulla. Hostellissa on vuokrattavana polkupyöriä, jolla voit polkaista kaunista jokivartta pitkin keskustaan tai lähteä vaikka pidemmälle pyörälenkille kauniille Ruissalon saarelle. Alueella on myös retkeilyreitistöjä, ja esimerkiksi ”Suomen sydän” -kulttuurikuntoilureitti kulkee aivan läheltä.

Ajankohtaista: Syyskuussa Turussa on useita juoksutapahtumia: 5.9. entisen huippu-urheilijan Pekka Hyysalon järjestämä juoksutapahtuma FightBack Run, 12.9. Turku City Marathon, 19.9 Ruissalojuoksut, jossa voit juosta joko puolimaratonin mittaisen Ruisrääkin tai kymmenen kilometrin Ruisriikin.

 

Kulttuurihostelli

Vuonna 1903 rakennettu Porvoo Hostel sijaitsee lähellä Porvoon keskustaa ja vanhaa kaupunkia historiallisesti arvokkaassa puurakennuksessa, joka toimi aikoinaan Porvoon ensimmäisenä synnytyslaitoksena. Vanhassa Porvoossa pääsee keskiaikaisen kaupungin tunnelmaan ja siellä on katseltavaa ympäri vuoden. Leppoisa kävelykierros, käynti museossa tai näyttelyssä kuuluu monen Porvoon kävijän ohjelmaan.

Ajankohtaista: Vieraile uusitussa Taidetehtaassa. Tehdasmiljöössä voit syödä hyvin, nauttia konserteista, teatteriesityksistä, taiteesta ja poiketa Kauppakujalle ostoksille.


Artikkelin pääkuva: Elämys- ja majoituspalvelut Lemmenjoen Lumo

Julkaistu 13.8.2015, muokattu 19.1.2021

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *