Kansikuva

Etsitkö persoonallista majoitusta matkallesi? Tutustu näihin hostellihelmiin!

Kaikissa hostelleissa on jotain omaleimaista ja uniikkia. Tässä voit tutustua joukkoon ainutlaatuisia hostellihelmiä, jotka ovat avoinna vuoden ympäri. Helmien joukosta löytyy persoonallisia majoitusvaihtoehtoja aina design-hostelleista Suomen Parhaaksi Hostelliksi valittuihin hostelleihin.

Hostel Suomenlinna, Helsinki

Hostel Suomenlinna sijaitsee Unescon maailmanperintökohteessa Suomenlinnassa vartin lauttamatkan päässä kaupungin hulinasta. Tunnelmallinen hostelli toimii 1900-luvun alussa rakennetussa kansakoulurakennuksessa ja kaikki saaren museot, ravintolat ja kauppa ovat kävelymatkan päässä hostellista. Hostel Suomenlinna on pieni ja kodikas hostelli, jossa on 1-3 hengen yksityishuoneita, yhteismajoitus- sekä perhehuoneita. Hostel Suomenlinnalle on myönnetty Hostelling Internationalin HI Quality & Sustainability-sertifikaatti sekä Luonto-Liiton ekosertifikaatti, ja hostelli huolehti esimerkillisesti ympäristöstä valinnoillaan ja toimintatavoillaan.

Hostel Suomenlinna

Time Hostel, Jyväskylä

Suomen Paras Hostelli 2021 Time Hostel on erilainen ja uniikki yöpymispaikka erinomaisella sijainnilla Jyväskylän yläkaupungilla yliopiston vieressä. Hostellin seiniä ja kattoja koristavat tarinalliset seinämaalaukset ovat hostellin sielu. Maalaukset on tehnyt jyväskyläläinen Iikka Hackman (Huonosti maalatut seinät). Sana ”Time” esiintyy eri lausahduksissa useimmissa maalauksissa. Hostellissa on yksilöllisesti sisustettuja huoneita 1-4 henkilölle sekä yksi yhteismajoitustila kahdeksalle henkilölle. Myös jokaisessa majoitushuoneessa on seinälle maalattua taidetta.

Time Hostel

Tapion Tupa, Kalajoki

Kalajoen Hiekkasärkillä sijaitseva Tapion Tupa on talonpoikaishenkinen ruokailu-, kokous- ja lomapaikka, ja tarjoaa monipuolista huone-, huoneisto- ja aittamajoitusta yksittäismatkailijoista ryhmille. Hostelli valittiin Suomen Parhaaksi Hostelliksi 2019.

Tapion Tupa on rakennettu vanhoja arvoja kunnioittaen. Pihapiirissä on 15 hirsirakennusta, joista vanhin pikkuaitta on 1700-luvulta. Vaihtuvat taidenäyttelyt ovat yrityksen vakiotarjontaa ja Tapion Tupa toimii myös monenlaisten juhlien ja tapahtumien pitopaikkana. Ravintolassa tarjotaan kotitekoista lähiruokaa ja puodissa myydään paikallisia tuotteita ja elintarvikkeita. Rakennukset ja vesipuisto lämpenevät kotimaisella puuhakkeella ja osa sähköstä tuotetaan aurinkopaneeleilla.

Tapion Tupa

Kartano Hostel, Kokemäki

Kartano Hostel on kodinomainen majoitusvaihtoehto Anttilan Tilalla Kokemäellä, Satakunnassa. Hostel tarjoaa aamiaismajoitusta ympäri vuoden tilan päärakennuksessa. Rakennuksen vanhin osa on rakennettu jo vuonna 1790. Pitkä historia onkin monin paikoin aistittavissa pienistä yksityiskohdista sekä Anttilan Tilan kotimuseosta. Anttilan Tilalta löydät lisäksi Suomen pienimmän limonaditehtaan ja tilamyymälän, jossa voit tehdä ostoksia vapusta jouluun. Huonekoot vaihtelevat 1-2 hengen huoneista aina 7 hengen huoneeseen.

Kartano Hostel

Hostel Rantakatti, Punkaharju

Punkaharjulla sijaitseva Hostel Rantakatti sijaitsee Suomen suurimman järven, Saimaan, rannalla. Hostelli tarjoaa paikallista ruokaa, monipuolisia vapaa-ajanpalveluita ja yksityisen rannan. Hostelli on osa 100 vuotta vanhaa maatilaa ja palveluksessasi on kolme sukupolvea samaa perhettä. Hostel Rantakatista löytyy majoitusta moneen makuun. Valinnanvaraa on aina hostellihuoneista huviloihin asti. Talvisin pääset pihapiiristä hiihtoladulle, kesällä voit kulkea samassa maastossa pitkin retkipolkuja. Asiakkaat voivat käyttää myös hostellin grillialuetta ja ulkona olevaa savustusuunia.

Rantakatti

Hostel Visatupa, Sodankylä

Hostel Visatupa on yli 30 vuotta toiminut perheyritys keskellä Lappia, jossa voit kokea lypsykarjatilan arjen ja nauttia upeista maalaismaisemista. Maatilan isäntä kertoo mielellään tilan maitotuotannosta ja halukkaat voivat jopa osallistua maatilan askareisiin. Rentoutusta kaipaavat voivat nauttia rantasaunan löylyistä ja uinnista ja talvisin voi pulahtaa avantoon revontulien alle. Visatuvan kodassa onnistuu makkaranpaisto ja lättyjen teko, ja aamulla voi nauttia runsaasta maalaisaamupalasta. Visatuvalla voi majoittua kodikkaissa ja siisteissä 2-4 hengen huoneissa tai 4-6 hengen huoneistoissa.

Visatupa

Dream Hostel & Hotel, Tampere

Tämä Tampereella sijaitseva design-hostel on saanut huomiota jopa maailmanlaajuisesti. Dream Hostel & Hotel on valittu muun muassa Euroopan kymmenen parhaan luksushostellin joukkoon arvostetun brittijulkaisun The Guardianin listauksessa.

Dream Hostelin raikas ja rento sisustustyyli kulkee punaisena lankana hostellin kaikkiin osiin. Jokainen huone on nimetty Tampereen nähtävyyksien mukaan. Dream Hotellissa sisustus puolestaan on luonnonläheinen ja skandinaavisen tyylikäs. Dream Hostel & Hotellille on myös myönnetty Hostelling Internationalin HI Quality & Sustainability-sertifikaatti.

Laivahostel S/S Bore, Turku

Merenkulun historiasta kiinnostuneen kannattaa yöpyä tässä Aurajoen varrella sijaitsevassa Turun helmessä, Laivahostel S/S Boressa. S/S Bore valmistui vuonna 1960 ja ensimmäiset matkansa alus seilasi välillä Turku – Maarianhamina – Tukholma. S/S Bore on seilannut myös Kristiina Regina -nimellä kansainvälisessä risteilyliikenteessä.

Vuonna 2010 S/S Bore ankkuroitiin Aurajokeen, ja nyt laivassa toimii ympärivuotinen hostelli. Kiehtovan yöpymiskohteen S/S Boresta tekee paitsi aluksen historia myös pysyvä museonäyttely sekä opiskelijavetoinen toiminta. Hostellitoimintaa hoitavat nimittäin Turun ammatti-instituutin opiskelijat. Laivahostellissa hytit ovat 1-4 hengelle ja useimmissa niistä on oma suihku ja wc. Laivahostel S/S Bore valittiin Suomen Parhaaksi Hostelliksi 2020.

Bore

 

Tutustu myös teemaan Persoonalliset hostellit >>

Julkaistu 26.11.2021

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *