Kansikuva

Kulttuurimatkailija viihtyy Kulttuurihostelleissa

Houkuttaako sinua kulttuurimatka kotimaassa? Hostelleista ja niiden lähettyviltä löydät runsaan kulttuuritarjonnan, kuten taidenäyttelyitä, teattereita ja museoita. Olitpa liikkeellä yksin tai ryhmän kanssa tutustu Kulttuurihostelleihimme ja varaa majoituksesi osoitteessa www.hostellit.fi

Helsinki

Helsingin kulttuuritarjonta on vaikuttava. Kokemista, näkemistä ja erilaisia tapahtumia on tarjolla runsaasti vuoden ympäri. Matkallasi majoitut mukavasti Eurohostelissa, joka on yksi Pohjoismaiden suurimmista ympäri vuoden avoinna olevista hostelleista. Hostelli sijaitsee Helsingin Katajanokan historiallisten nähtävyyksien kuten Uspenskin katedraalin ja Helsingin Tuomiokirkon naapurissa, vain kävelymatkan päässä keskustasta.

Eurohostel Vastaanotto
Eurohostelin vastaanotto.

Suomenlinnassa, UNESCOn maailmanperintökohteessa, voit majoittua Hostel Suomenlinnassa. Tunnelmallinen hostelli toimii 1900-luvun alussa rakennetussa kansakoulurakennuksessa lauttarannan läheisyydessä. Hostellille pääset 15 minuutissa Helsingin keskustasta. Suomenlinnan museot, ravintolat ja kauppa ovat kävelymatkan päässä hostellilta.

Ryhmat-suomenlinna-ulkoa
Hostel Suomenlinna sijaitsee vanhassa kansakoulurakennuksessa.


Ajankohtaista: Valokarnevaalit Linnanmäellä 8.-22.10, Liikkeellä marraskuussa -nykytanssifestivaali 28.10. – 5.11, Lakritsi- ja salmiakkifestivaalit 29.- 30.10, Maailmanmusiikin festivaali Etnosoi! 3.- 16.11, Baltic Circle teatterifestivaali 15.- 20.11
.

Iitti/Kausala

Hostel Lomakivi sijaitsee toimivan maatilan yhteydessä Iitin kuntaan kuuluvassa Radansuun kylässä. Maatilan päärakennus on vuodelta 1886 ja se on Museoviraston suojelema. Lomakivi sijaitsee myös Länsi-Kymen Kulttuuritien varrella, joka johtaa Loviisasta Elimäen kautta Kymijoen yläjuoksun järvialueelle Iittiin. Hostel Lomakiveltä on lyhyt matka Repoveden kansallispuistoon ja ruukkikylä Verlaan, joka on UNESCOn maailmanperintökohde.

Kulttuurihostellit-Lomakivi
Hostel Lomakivi


Ajankohtaista:  Vuoden 2016 Elämysiittiläinen Maakansa Brothers yhtyeen koko perheen  konsertti Ravilinnassa 22.10.

Joensuu

Joensuu tarjoaa kulttuurin ystäville runsaasti tapahtumia, nähtävyyksiä ja kokemuksia. Tutustumisen arvoisia kohteita ovat esimerkiksi kulttuuri- ja matkailukeskus Carelicum, entisaikojen tunnelmaa henkivä Taitokortteli ja perhospuutarha Botania. Majoittua voit ympäri vuoden auki olevassa huoneistohostelli Finnhostel Joensuussajoka sijaitsee vehreässä ympäristössä Joensuun keskustassa. Rautatieasemalta voit kävellä kahden kilometrin matkan pitkin kaunista Pielisjoen rantaa tai voit saapua hostellille paikallisbussilla Joensuun kauppatorilta.

Ryhmat-finnhostel-joensuu
Finnhostel Joensuu

 

Kesähostelli Partiotalon retkeilymaja sijaitsee myös Joensuun keskustan läheisyydessä: rautatieasemalta on hostellille matkaa parisen kilometriä ja Kauppatorilta pääsee kävellen 20 minuutissa. Partiotalon retkeilymaja tarjoaa majoitusta 1-4 hengen huoneissa.

Kulttuurihostellit-Partiotalo
Partiotalon retkeilymaja

Ajankohtaista: Itäsuomalaisten taidegraafikoiden yhteisnäyttely ”Sivulla 12” Joensuun taidemuseo Onnissa 5.10 ja 19.10, ”Exlibriksiä suomalaisille” 10.9.–13.11. Pohjois-Karjalan museossa

Kalajoki

Vanhoja arvoja kunnioittaen rakennettu Tapion Tupa tarjoaa talonpoikaishenkistä majoitusta Kalajoen Hiekkasärkillä ympäri vuoden. Pihapiirissä on taidokkaasti veistettyjä puuveistoksia ja sisällä on kuukausittain vaihtuva tasokas taidenäyttely. Tapion Tuvalta löytyy myös lähialueen tuottajien käsityötuotteita, lahjatavaraa ja matkamuistoja. Hiekkasärkillä on paljon tapahtumia ympäri vuoden. Talvella muun muassa kisaillaan jään- ja lumenveistotaidoista ja syksyllä vietetään Venetsialaisia.

Kulttuurihostellit-TapionTupa
Tapion Tupa

Ajankohtaista: Ylivieskan alueen kuvantekijöiden näyttely ”luopumista”  Tapion Tuvalla 26.8-25.11, Pauhamat Kalajoen paikalliskulttuurin Yö 14.-15.10.

Kaustinen

Kaustisen kunta on tunnettu musiikkitapahtumistaan. Heinäkuussa järjestettävä kansainvälinen Kaustinen Folk Music Festival kokoaa yhteen kansanmusiikin harrastajia ympäri maailmaa. Kaustisella on myös pitkät perinteet raviurheilun saralla, joten hevosten ja raviurheilun ystäville Kaustinen on tutustumisen arvoinen. Kaustisilla majoitut valloittavassa maalaismiljöössä kodinomaisessa  Koskelan Lomatalossa.

Kulttuurihostellit-Koskelan_lomatila
Koskelan Lomatalo

Ajankohtaista: Kaustisen 20. Taiteen päivä 28.10, Kyläillen-kyläiltamat Nikulan talolla 11.11.

Lieksa

Timitra Hostel on viihtyisä designhostelli Lieksan keskustan lähettyvillä Lieksanjoen rannalla. Aikoinaan Rajavartiolaitoksen valtakunnallisena koulutuskeskuksena toiminut funkkistyylinen rakennus sijaitsee kahden kilometrin päässä Lieksan rautatie- ja linja-autoasemista. Timitrassa voit tutustua raja-alueen sotahistoriasta kertovaan Rukajärvikeskukseen ja vaihtuviin näyttelyihin. Tutustumisen arvoisia kohteita Lieksassa ovat myös Eva Ryynäsen puuveistokset Paaterissa ja Pielisen museon historialliset rakennukset. Lieksan Vaskiviikko tarjoaa musiikin ystäville korkeatasoista vaskimusiikkia ja viihteellisiä konsertteja. Pielinen Soi -kamarimusiikkifestivaali on laajentunut ympärivuotiseksi tapahtumaksi.

Kulttuurihostellit-Timitra
Rukajärvikeskus sijaitsee Timitrassa.

 

Ajankohtaista: Täkänänäyttely Taitokeskuksessa 29.8.-30.11, Suvi Komsan ja Tuuli Meriläisen näyttely Galleria Varasjessa 1.9.–31.10.

Porvoo

Porvoo Hostel toimii yli sata vuotta vanhassa rakennuksessa, joka oli kaupungin ensimmäinen synnytyslaitos. Talo rakennettiin Porvoon suurnaiseksi tituleeratun kätilön Alva Forsiuksen toimesta, jonka 150-vuotispäiviä Porvoo juhlii tänä vuonna. Porvoo Hostel sijaitsee lähellä kaupungin nähtävyyksiä ja kulttuurielämyksiä, vanhaan kaupunkiin on matkaa noin kilometri.

Kulttuurihostellit-PorvooHostel
Porvoo Hostel

Ajankohtaista: Klassikot sarjan Sinfoniakonsertti 27.10, Taidehallilla Sari Vuorenpään ja Saija Baerin näyttelyt 7.-30.10.

Rautalampi

Rautalampi on perinteinen kulttuuripitäjä, jossa on asunut ja asuu edelleen useita säveltäjiä, runoilijoita, kuvataiteilijoita ja kirjailijoita. Voit majoittua Korholan Kartanossa ja tutustua samalla kartanon pysyvään taidenäyttelyyn. Korholan Kartano sijaitsee kaksi kilometriä Rautalammin keskustasta, Liimattalansalmen rannalla. Ympärillä on perinteinen suomalainen kartanomiljöö vehreine luonnonkauniine pihapiireineen ja rantapaviljonkeineen.

Kulttuurihostellit-Korhola
Korholan Kartano

Ajankohtaista: Cantilena-kuoron 15-vuotisjuhlakonsertti 30.10.

Savonlinna

Savonlinnan Oopperajuhlat on maailmankuulu kulttuuritapahtuma, ja Oopperajuhlien näyttämö Olavinlinna on ainutlaatuinen historiallinen nähtävyys. Savonlinna tarjoaa kulttuurinystäville paljon muutakin elävää musiikkia, taidetta, teatteria ja historiaa. Oopperakaudella edullista huoneistomajoitusta tarjoaa Kesähotelli Malakias. Hostelli sijaitsee noin 2,5 km Savonlinnan keskustasta, keskussairaalan ja jäähallin lähettyvillä.

Kulttuurihostellit-Malakias
Malakiaksen oleskelutila

 

Kesähotelli Vuorilinna sijaitsee kauniilla Kasinonsaarella tarjoten myös huoneistomajoitusta. Kaikki kaupungin palvelut ja nähtävyydet ovat kävelymatkan päässä. Kävelysiltaa pitkin pääset näppärästi pääkatu Olavinkadulle ja Kauppatorille.

Kulttuurihostellit-Vuorilinna(2)
Vuorilinnasta pääsee kävelysiltaa pitkin keskustaan.

 

Turku

Vuoden 2011 Euroopan kulttuuripääkaupunki tarjoaa tapahtumia ja nähtävää runsaasti vuodenaikaan katsomatta. Voit kokea kulttuuria myös majoittuessasi Laivahostel BoreaanHostelli nimittäin sijaitsee museolaiva Boressa, jossa on nostalginen tunnelma 60-luvun Ruotsin-risteilyiltä. Laivan komentosillalla oleva Bore-laivan historiaa esittelevä museonäyttely  on myös tutustumisen arvoinen. Ennen höyrylaivana palvellut hostelli on nykyään ankkuroitu pysyvästi Aurajoen rantaan. Merikeskus Forum Marinum sijaitsee laivan vieressä ja Turun linna on kävelymatkan päässä. Turun keskustan tarjontaan on 2,5 kilometriä.

Kulttuurihostellit-Laivahostel_Borea
Laivahostel Borea.

Ajankohtaista: Näyttely: Helene Schjerfbeck Turun taidemuseossa 27.9.2016 – 29.1.2017, Turun Silakkamarkkinat 20-23.10, Vuoden Luontokuva 2016 -festivaali 22.10.

 

Artikkelin pääkuva: Aleksi Koskinen/Visit Finland

Julkaistu 28.9.2016, muokattu 18.1.2021

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *