Kansikuva

Tunnetko näitä Suomen hostellihelmiä?

Hostellireissut tarjoavat unohtumattomia elämyksiä. Matkoilta voi tarttua mukaan hienoja muistoja sekä innostavia kohtaamisia muiden matkailijoiden kanssa. Reissata voi yksin tai porukassa, ja yöpyä voi niin jaetuissa huoneissa kuin yksityishuoneissa. Hostelleissa yöpymällä voi matkalle suunnitella muutakin ohjelmaa, sillä hostellit ovat yleisesti myös edullisempia majoitusvaihtoehtoja.

Suomessa on paljon ainutlaatuisia ja ihastuttavia hostellihelmiä. Kaikissa hostelleissa on jotain omaperäistä ja uniikkia. Alla voit tutustua verkostomme 12 hostellihelmeen. Helmien joukosta löytyy persoonallisia majoitusvaihtoehtoja aina design-hostelleista Suomen Parhaaksi Hostelliksi valittuun hostelliin.

Hostel Suomenlinna, Helsinki

Hostel Suomenlinna sijaitsee saaristoluonnon helmassa, Unescon maailmanperintökohteessa vartin lauttamatkan päässä kaupungin hulinasta. Suomenlinna on historiallinen merilinnoitus sekä suosittu retkikohde. Saarelta löydät useita ravintoloita, museoita ja muita palveluita ympäri vuoden.

Hostellin tilat ovat siistit ja viihtyisät, ja sopivat niin uusia tuttavuuksia etsiville reppumatkailijoille, kuin perheille, pariskunnille ja ystävyksille. Hostel Suomenlinnalle on myönnetty Hostelling Internationalin HI Quality & Sustainability-sertifikaatti sekä  Luonto-Liiton ekosertifikaatti, ja he huolehtivat esimerkillisesti ympäristöstä valinnoillaan ja toimintatavoillaan.

Hostel Suomenlinna, Helsinki

 

Cirkus Hostel Holken, Inkoo

Cirkus Hostel Holkenissa voit nukkua aidossa sirkusvaunussa, joka on aiemmin toiminut Sirkus Finlandian kioskivaununa. Aidossa boheemisti sisustetussa sirkusvaunussa on tilaa neljälle yöpyjälle, mutta yöpyä voi myös aitassa tai hirsituvassa. Inkoossa sijaitseva hostelli tarjoaa majoitusta kesäaikaan.

Kyseessä ei ole pelkkä hostelli, vaan kulttuurikeskus. Cirkus Hostel Holkenin ihastuttava isäntäpari vuokraa kulttuurikeskusta myös juhlia ja muita tilaisuuksia varten. Holkenin emäntä Maria von Cräutlein on kasvibiologian tohtori, luontopedagogi, luonnonyrtti- ja sienineuvoja ja artesaani. Holkenin isäntä Pekka von Cräutlein eli artistina tunnettu prof. Bluffo on monipuolinen estraditaiteilija: muusikko, laulaja, koominen taikuri ja sirkusklovni.

Cirkus Hostel Holken, Inkoo

Time Hostel, Jyväskylä

Suomen Paras Hostelli 2021 Time Hostel on erilainen ja uniikki yöpymispaikka erinomaisella sijainnilla Jyväskylän yläkaupungilla yliopiston vieressä. Hostellin seiniä ja kattoja koristavat tarinalliset seinämaalaukset ovat hostellin sielu. Maalaukset on tehnyt jyväskyläläinen Huonosti maalatut seinät (Iikka Hackman). Käytävän päätyä koristaa muistokuva taiteilijan edesmenneestä hyvästä ystävästä ja aulaa kartta, johon vieraat voivat merkitä kotipaikkansa. Sana ”Time” esiintyy eri lausahduksissa useimmissa maalauksissa.

Hostellissa on yksilöllisesti sisustettuja huoneita 1-4 henkilölle sekä yksi yhteismajoitustila kahdeksalle henkilölle. Myös jokaisessa majoitushuoneessa on seinälle maalattua taidetta.

Time Hostel
Tapion Tupa, Kalajoki

Kalajoen Hiekkasärkillä sijaitseva Tapion Tupa on talonpoikaishenkinen ruokailu-, kokous- ja lomapaikka, ja tarjoaa monipuolista huone-, huoneisto- ja aittamajoitusta yksittäismatkailijoista ryhmille. Hostelli valittiin Suomen Parhaaksi Hostelliksi 2019.

Tapion Tupa on rakennettu vanhoja arvoja kunnioittaen. Pihapiirissä on 15 hirsirakennusta, joista vanhin pikkuaitta on 1700-luvulta. Tapion Tuvalta löytyy lisäksi oma vesipuisto Tapioland sekä ympäri vuoden avoinna oleva caravanalue. Vaihtuvat taidenäyttelyt ovat yrityksen vakiotarjontaa ja Tapion Tupa toimii myös monenlaisten juhlien ja tapahtumien pitopaikkana. Yrityksen toiminta nojaa suomalaisuuteen ja lähiruokaan. Ravintolassa tarjotaan kotitekoista lähiruokaa ja puodissa myydään paikallisia tuotteita ja elintarvikkeita. Rakennukset ja vesipuisto lämpenevät kotimaisella puuhakkeella ja osa sähköstä tuotetaan aurinkopaneeleilla.

Tapion Tupa, Kalajoki

Kartano Hostel, Kokemäki

Kartano Hostel on kodinomainen majoitusvaihtoehto Anttilan Tilalla Kokemäellä, Satakunnassa. Hostel tarjoaa aamiaismajoitusta ympäri vuoden tilan päärakennuksessa. Rakennuksen vanhin osa on rakennettu jo vuonna 1790. Pitkä historia onkin monin paikoin aistittavissa pienistä yksityiskohdista sekä Anttilan Tilan kotimuseosta. Anttilan Tilalta löydät lisäksi Suomen pienimmän limonaditehtaan ja mehuaseman, jossa voi syksyllä puristaa mehuja kesän ihanista omenoista ja marjoista.

Kartano Hostel, Kokemäki

Hostel Tankar Inn, Kokkola

Aitoon ja alkuperäiseen saaristolaiselämään pääsee tutustumaan kesäaikana yöpymällä majakkasaaren vanhassa luotsiasemassa, Hostel Tankar Inn:ssä. Kokkolassa sijaitseva Tankar-saari on monipuolinen matkailukohde, joka tarjoaa kiireettömälle katsojalle unohtumattomia luontokokemuksia ja otteita vanhasta saaristolaiselämästä.

Sujuvat liikenneyhteydet ms Jennyn kannella tuovat oman lisänsä runsaaseen palvelutarjontaan. Saarella voit rentoutua ja nauttia saaristolaispäivän tunnelmasta, maukkaasta ruoasta, kuten Café Tankarin kalakeitosta, ja raikkaista merituulista.

Hostel Tankar Inn

Lemmenjoen Lumo, Lemmenjoki

Saamelaistila Lemmenjoen Lumo sijaitsee kauniin Lemmenjoen rannalla, Njurgulahdessa. Tila sijaitsee Lemmenjoen kansallispuiston vieressä ja hostellilta on helppo lähteä esimerkiksi vaellukselle, kalastamaan tai veneretkelle. Seikkailuja kaipaavat voivat lähteä elämysretkille ja kokeilla vaikkapa kullanhuuhdontaa tai geokätköilyä.

Tilalla voi yöpyä edullisesti majatalossa tai leirintäaluemökeissä. Lemmenjoen Lumon kahvilassa nautitaan lappilaisia herkkuja, kuten poronkäristystä, Lemmenjoelta pyydettyä kalaa sekä tuoreita emännän paistamia munkkeja.

Lemmenjoen Lumo

Hostel Rantakatti, Punkaharju

Miltä kuulostaa melontaretki kimaltelevalla Saimaalla upean suomalaisen luonnon keskellä? Punkaharjulla sijaitseva Hostel Rantakatti sijaitsee Suomen suurimman järven, Saimaan, rannalla. Hostelli tarjoaa paikallista ruokaa, monipuolisia vapaa-ajanpalveluita ja yksityisen rannan.

Hostelli on osa 100 vuotta vanhaa maatilaa ja palveluksessasi on kolme sukupolvea samaa perhettä. Hostel Rantakatista löytyy majoitusta moneen makuun. Valinnanvaraa on aina hostellihuoneista huviloihin asti. Jos matkustat asuntovaunulla tai haluat nukkua teltassa omenapuun alla, onnistuu sekin. Ravintolassa tarjoillaan paikallisia erikoisuuksia, joista voit nauttia retken jälkeen. Asiakkaat voivat käyttää myös hostellin grillialuetta ja ulkona olevaa savustusuunia.

Hostel Rantakantti, Punkaharju

Linnansaaren Ekohostelli, Savonlinna/Oravi

Linnansaaren pääsaarella, Sammakkoniemen leirintäalueella, sijaitseva Ekohostelli on keskellä kauneinta Saimaata. Hostellissa on viisi hirsiaittaa, joissa voi yöpyä kesäkuukausina. Hostellilla ei ole juoksevaa vettä tai sähköä, joten paikka on erinomainen kohde kiirettä ja melua pakoon halajaville.

Linnunlaulusta, aamukasteesta ja kiireettömistä hetkistä kauniissa luonnossa pääsee nauttimaan vaikka juoden aamukahvia aitan portailla. Saaren luontopolut ja polku Linnansaaren torpalle lähtevät aivan aittojen takaa. Kahvilasta voi vuokrata kanootteja, soutuveneitä tai ostaa eväät luontoretkelle. Linnansaareen voi lähteä myös rennolle lammaspaimenlomalle. Lampaiden paimennuksen ohella pääset nauttimaan kansallispuiston kauniista maisemista ja monipuolisista retkeilymahdollisuuksista.

Linnansaaren Ekohostelli

Hostel Visatupa, Sodankylä

Hostel Visatupa on yli 30 vuotta toiminut perheyritys keskellä Lappia, jossa voit kokea lypsykarjatilan arjen ja nauttia upeista maalaismaisemista. Maatilan isäntä kertoo mielellään tilan maitotuotannosta ja halukkaat voivat jopa osallistua maatilan askareisiin. Rentoutusta kaipaavat voivat talvisin nauttia rantasaunan löylyistä ja pulahtaa avantoon revontulien alle. Kesäisin voi virkistäytyä uimalla ja luonnossa samoillen. Visatuvan kodassa onnistuu makkaranpaisto ja lättyjen teko, ja aamulla voi nauttia runsaasta maalaisaamupalasta.

Hostel Visatupa, Sodankylä

Dream Hostel & Hotel, Tampere

Tämä Tampereella sijaitseva design-hostel on saanut huomiota jopa maailmanlaajuisesti. Dream Hostel & Hotel on valittu muun muassa Euroopan kymmenen parhaan luksushostellin joukkoon arvostetun brittijulkaisun The Guardianin listauksessa.

Dream Hostel & Hotel on sisustettu tyylikkäästi; raikas ja rento sisustustyyli kulkee punaisena lankana hostellin kaikkiin osiin. Jokainen Tampereen nähtävyyksien mukaan nimetty huone johdattaa asujansa lähemmäs kaupungin tunnelmaa. Yksityishuone on loistava valinta pariskunnille, perheille ja pienille ryhmille, kun taas yhteismajoitushuone tarjoaa asukeilleen lämminhenkistä kansainvälistä reppureissaajatunnelmaa. Erinomaisen sijaintinsa lisäksi Dream Hostel & Hotel tunnetaan siisteydestään, leppoisasta ilmapiiristään, hyväntuulisesta henkilökunnastaan ja kodikkaasta oleskelutilastaan.

Dream Hostel & Hotel, Tampere

Laivahostel S/S Bore, Turku

Merenkulun historiasta kiinnostuneen kannattaa yöpyä tässä Aurajoen varrella sijaitsevassa Turun helmessä, Laivahostel S/S Boressa. S/S Bore valmistui vuonna 1960 ja ensimmäiset matkansa alus seilasi välillä Turku – Maarianhamina – Tukholma. Näiden vuosien aikana ”Nolla-Bore” lunasti paikkansa turkulaisten sydämissä. S/S Bore on seilannut myös Kristiina Regina -nimellä kansainvälisessä risteilyliikenteessä.

Vuonna 2010 S/S Bore ankkuroitiin Aurajokeen, ja nyt laivassa toimii ympärivuotinen hostelli. Kiehtovan yöpymiskohteen S/S Boresta tekee paitsi aluksen historia myös pysyvä museonäyttely sekä opiskelijavetoinen toiminta. Hostellitoimintaa hoitavat nimittäin Turun ammatti-instituutin opiskelijat. Laivahostel S/S Bore valittiin Suomen Parhaaksi Hostelliksi 2020.

Laivahostel S/S Bore

Julkaistu 2.3.2020, muokattu 31.8.2021

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *