Kansikuva

Vietä aktiiviloma Luontoretkeilyhostellissa

Mielitkö luontolomalle? Luontoretkeilyhostelliemme luonnonläheinen sijainti mahdollistaa monipuolisten ulkoiluaktiviteettien harrastamisen. Osassa hostelleista voit myös osallistua ohjatuille retkille. Tutustu Luontoretkeilyhostelli -teemaan kuuluviin kohteisiimme ja vietä seuraava aktiivilomasi hostellissa.

Iitti/Kausala

Hostel Lomakivessä koet suomalaisen maaseudun kauneuden ja rauhan. Hostelli sijaitsee toimivan maatilan yhteydessä Radansuun kylässä, joka on osa Iitin kuntaa. Hostel Lomakiven ympäristössä pääset uimaan ja kalastamaan. Hostellilta voit vuokrata polkupyöriä ja tutustua lähiympäristöön pyöräillen. Hostel Lomakiveltä on lyhyt matka Repoveden kansallispuistoon, jossa voit retkeillä jylhissä kalliomaisemissa.

 

 

 

 

Imatra
Hostel Ukonlinna sijaitsee luonnonläheisellä paikalla Saimaan rannalla Etelä-Karjalassa. Paikallisen urheiluseuran omistama hostelli sijaitsee suojellussa puurakennuksessa seitsemän kilometrin päässä Imatran keskustasta. Valaistut hiihtoladut, hiekkaranta ja rantasaunat sijaitsevat Hostel Ukonlinnan välittömässä läheisyydessä.

 

 

 

 

 

Joensuu
Kesähostelli Partiotalon retkeilymaja tarjoaa majoitusta Pielisjoen suulla, rauhallisella asuinalueella lähellä Joensuun keskustaa. Paikan päältä voit vuokrata polkupyöriä. Pyöräillen pääsee muun muassa Joensuun luontokohteisiin kuten puulajipuistoon, Noljakanmäen Natura-alueelle ja Höytiäisen kanavan suiston luonnonsuojelualueelle.

 

 

 

Joutsa
Vaihelan tila tarjoaa kotoisaa hostellimajoitusta kauniin luonnon ympäröimänä. Maatilan ympäröimät metsät ovat oivia patikointiin, pyöräilyyn sekä sienien ja marjojen poimintaan. Läheiset järvet ovat täydellisiä kalastamiseen ja voit lainata hostellin veneitä. Leivonmäen kansallispuisto sijaitsee noin 13 kilometrin päässä tarjoten sinulle upeita mahdollisuuksia vaelteluun hyvin merkityillä reiteillä.

 

 

 

 

Kalajoki
Talonpoikaishenkinen Tapion Tupa sijaitsee upeilla Kalajoen Hiekkasärkillä. Voit osallistua hostellin järjestämille ohjatuille retkille luontoon ja laavuille, joissa tarjotaan maittava ruokailu tai kahvitus luonnon helmassa. Hiekkasärkillä on ympärivuotiset reitistöt talvella hiihtoon ja kesällä sauvakävelyyn, retkeilyyn ja pyöräilyyn.

 

 

 

 

Kaustinen
Koskelan lomatalossa Kaustisissa majoitut ympäri vuoden valloittavassa maalaismiljöössä. Hostelli tarjoaa mahdollisuuden tutustua aitoon maalaistalon elämään ja maatilan töihin. Ympärillä on puhdas luonto, jossa voit omatoimisesti retkeillä. Läheinen suoalue mahdollistaa lintujen bongailun ja vajaan kilometrin päässä sijaitsevalla Perhonjoella voit kalastaa.

 

 

 

 

Kemijärvi
Hostel Kemijärvi sijaitsee kauniin, erämaisen Pöyliöjärven rannalla kymmenen minuutin kävelymatkan päässä Kemijärven keskustasta. Hostellilta sinulla on hyvät mahdollisuudet taimenen ja lohen kalastukseen ja voit vuokrata veneitä ja polkuveneitä. Marjastus, sienestys ja metsästysmahdollisuudet aivan lähistöllä.
Talvella voit pilkkiä, hiihtää sekä lumikenkäillä. Alueelta pääset suoraan myös useille eripituisille vaellusreiteille.

 

 

 

Kokkola
Pääset tutustumaan aitoon ja alkuperäiseen saaristolaiselämään yöpymällä kesällä Tankarin saarella Majatalo Tankar Innissä. Tankarin saari kuuluu Luodon saariston Natura-2000 alueeseen. Saaren maantieteellinen sijainti ulkosaaristossa antaa sen luonnolle erityisen leimansa ja tarjoaa nähtävää niin eläinkunnasta kuin kasvikunnastakin. Tankarin saarella toimii lintuasema ja saarella pesii nelisenkymmentä lintulajia. Tankarin saarta kiertää suunniteltu ja maastoon merkitty 1,5 km pitkä luontopolku, jonka varrella olevista tauluista voi tutustua saaren luonnon elämään.

 

 

Kuusamo
luontoretkeilyhostellitNuoriso- ja luontomatkailukeskus Oivanki sijaitsee kalaisan Elijärven rannalla, Kuusamon keskustan ja Rukan puolivälissä. Oivanki tarjoaa ympäri vuoden pohjoisen luonnon keskellä turvalliset ja viihtyisät puitteet sekä palvelut erilaisille ryhmille ja yksittäisille matkailijoille, nimestään huolimatta myös aikuisille. Pihasta pääset kesäisin marjaisille vaellusreiteille ja talvisin kunnostetuille hiihtoladuille. Oivangin runsaat omat aktiviteetit ovat kaikkien majoittujien käytössä.

 

 

 

Lappeenranta

Finnhostel Lappeenranta on viihtyisä ympärivuotinen hostelli Saimaan rannalla, lähellä Lappeenrannan keskustaa. Finnhostellissa majoitut tilavissa huoneissa, joissa kaikissa on oma kylpyhuone. Huhtiniemen kesähostelli on samassa pihapiirissä Finnhostel Lappeenrannan kanssa, luonnonläheisellä Huhtiniemen leirintäalueella olevassa idyllisessä vanhassa punaisessa puutalossa. Hostellissa on tilavat yhteismajoitushuoneet ja käytössäsi on leirintäalueen huoltorakennukset, keittokatos ja grillipaikat. Alueella on uimaranta, saunoja ja loistavat ulkoilumahdollisuudet. Kesällä voit vuokrata polkupyöriä ja veneitä. Läheisessä Huhtiniemen hiihto- ja urheilukeskuksessa voit talvella hiihtää ja lasketella.

Lemmenjoki
Kesällä avoinna oleva saamelaistila Elämys- ja majoituspalvelut Lemmenjoen Lumo sijaitsee kauniin Lemmenjoen rannalla, Lemmenjoen kylän keskustassa, Njurgulahdessa. Vieressä on Suomen suurin kansallispuisto, Lemmenjoen kansallispuisto. Hostellilta lähdet helposti vaikkapa vaellukselle, kalastamaan tai veneretkelle. Lemmenjoen Lumossa voit osallistua myös opastetuille elämysretkille kansallispuistossa.

 

 

 

 

Lieksa
Jarvihostellit-timitraTimitra Hostel on erinomainen yöpymispaikka vieraillessasi Ruunaalla, Kolilla tai Patvinsuon kansallispuistossa. Läheisillä alueilla voit harrastaa muun muassa koskenlaskua, kalastusretkiä, suurpetojen tarkkailua ja valokuvausta. Timitrasta järjestetään ohjattuja melontaretkiä ja vuokrataan merikajakkeja retkikäyttöön. Kevään kynnyksellä sinun kannattaa tiedustella myös opastettuja linturetkiä. Talvella voit hiihtää, käydä Kolin laskettelurinteillä sekä nauttia huskyajelusta.

 

 

 

 

Porvoo
Viihtyisä Porvoo Hostel sijaitsee lähellä keskustaa, palveluja ja kaikkia nähtävyyksiä. Hostellin vierestä pääset valaistuille kuntoradoille. Porvoossa on useita luontopolkuja ja esimerkiksi Sikosaaren luontopolku on merkitty ja helppokulkuinen. Talvella voit lasketella ja hiihtää Kokonniemen hiihtokeskuksessa.

 

 

 

 

 

Saariselkä

 

Lapin-hostellit-PAAKUVAHostel Ahopää sijaitsee Urho Kekkosen kansallispuiston juurella Inarin kunnan eteläosassa Kiilopäällä. Hostellilta voit osallistua ohjattuun hiihtämiseen, lumikenkäilyyn ja patikointiretkille. Sesonkiaikaan voit osallistua majoitushintaan sisältyviin Kiilopään oman viikko-ohjelman retkiin. Noin 190 kilometriä pitkät hiihto- ja patikointireitit alkavat pihamaalta ja tarjoavat oivan mahdollisuuden kokea Lappia.

 

 

 

 

Savonlinna/Linnansaari
Kesällä avoinna oleva Linnansaaren ekohostelli sijaitsee Linnansaaren kansallispuiston pääsaarella keskellä Saimaaseen kuuluvaa Haukivettä. Linnansaaren kansallispuisto satoine saarineen ja suurine selkineen on vesiretkeilijän paratiisi. Täällä koet aidon luonnon läheisyyden ja luontopoluille pääset aivan aittojen vierestä. Saarelle pääset kanootilla, venetaksilla tai reittiveneellä SaimaaHoliday Oravista ja SaimaaHoliday Rantasalmelta. Saaressa ei ole sähköä, vesivessoja tai muita nykyajan mukavuuksia.

 

 

 

Sodankylä/Raudanjoki
minna-jokinen-visatupa-rantaVisatupa on toimiva maatila Napapiirin pohjoispuolella puhdasvetisen järven rannalla.
Voit pulahtaa rantasaunasta järveen, kesällä laiturilta ja talvella avannosta. Visatuvan ympäristössä on talvisin murtomaahiihtolatuja, ja voit myös ajella moottorikelkalla tai potkukelkalla. Luoston laskettelukeskus sijaitsee 44 km etäisyydellä. Kesällä voit ottaa allesi polkupyörän ja tutustua lappilaiseen ympäristöön, kalastella ja soudella kahdella joella. Syksyllä voit marjastaa ja ihailla ympäröivää ruskaa.

 

 

 

Sodankylä/Vuotso
Vuotson Majan uusitut tilat tarjoavat matkailijoille erilaisia majoitusvaihtoehtoja. Luontoon pääset heti hostellin pihasta. Lähellä on luonnossa liikkujalle lenkkipolut, patikointimahdollisuudet, hoidetut hiihtoladut, metsästysmaat, kalavedet ja joet sekä marja- ja sienipaikat. Hostellin lähiympäristössä sijaitsevat myös Sompion luonnonpuisto sekä UKK kansallispuiston opastuskeskus.

 

 

 

Toholampi/Sykäräinen
Hirvikosken Retkeilyhotelli sijaitsee läntisessä Suomessa Keski-Pohjanmaalla, Toholammin kunnassa, Sykäräisen kylässä luonnontilaisen Lestijoen varrella. Retkeilyhotellin sijainti Lestijoen yläjuoksulla tarjoaa sinulle edullisen etappipaikan tutustuessasi koski-, erä-, ja suoalueisiin.

 

 

 

 

 

Turku
Linnasmäessä yövyt rauhallisessa hostellissa luonnonkauniilla paikalla, vain nelisen kilometriä keskustasta. Hostellista voit vuokrata polkupyörän, jolla polkaiset vaikka pidemmälle pyörälenkille kauniille Ruissalon saarelle. Läheisestä Aurajokikeskuksesta voit vuokrata kanootin tai ostaa kalastusluvan. Aurajaoen kalastuspaikat sijaitsevat vain muutaman kilometrin päässä. Lisäksi alueella on retkeilyreitistöjä, ja esimerkiksi ”Suomen sydän” -kulttuurikuntoilureitti kulkee aivan läheltä.

 

 

Julkaistu 11.2.2016, muokattu 19.1.2021

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *