Kansikuva

Leppoisaa lomailua Järvihostelleissa

Haaveiletko rentouttavasta kesälomasta suomalaisessa järvimaisemassa? Tai etsitkö kenties matkallesi luonnonläheistä majoitusta veden ääreltä läheltä kaupungin palveluita ja kulttuurielämyksiä? Monet viihtyisistä hostelleistamme sijaitsevat järven rannalla ja tarjoavat idylliset puitteet lomailuun tai majoittumiseen. Useissa hostelleissa on oma rantasauna sekä uintimahdollisuus. Lisäksi monet hostellit lainaavat tai vuokraavat erilaisiin aktiviteetteihin sopivia välineitä, kuten onkia, soutuveneitä ja kanootteja.

Tutustu järvimaisemissa sijaitseviin hostelleihin:

Imatra

Jarvihostellit-ukonlinnaHostel Ukonlinna sijaitsee Imatralla luonnonläheisellä paikalla Saimaan rannalla. Paikallisen urheiluseuran omistama hostelli sijaitsee suojellussa puurakennuksessa seitsemän kilometrin päässä Imatran keskustasta. Hostel Ukonlinnan upea hiekkaranta ja rantasaunat houkuttelevat kesäloman viettäjiä. Ukonlinnan rannan tanssilavalla järjestetään kesäisin myös lavatansseja.

 

 

 

Iitti/Kausala

Hostel-Lomakivi_KuusitupaHostel Lomakivi sijaitsee toimivan maatilan yhteydessä Radansuun kylässä, joka on osa Iitin kuntaa. Uimaan pääset puolen kilometrin päässä sijaitsevalla Urajärven yleisellä hiekkarannalla, joka soveltuu hyvin myös perheen pienimmille uimareille. Rannalla on tarjolla myös erilaisia aktiviteetteja kuten beach-volley ja jousiammuntarata, retkeilijät voivat levähtää rannan lähellä sijaitsevilla laavuilla. Läheisellä Kymijokeen kuuluvalla Kirkkojärvellä voit halutessasi kokeilla kirkkovenesoutua. Voit myös vuokrata veneen tai kanootin ja soudella tai meloa järvillä.

 

 

 Joutsa

Jarvihostellit-vaihelaVaihelan Tilalla Joutsan Pappisissa voit kalastaa kolmella lähijärvellä tai ihan vaan soudella ilta-auringossa. Uimarannat ja kalavedet veneineen ovat noin kilometrin säteellä pihapiiristä. Pappistenlahden rannalla voit myös nauttia pehmoisista savusaunan löylyistä. Saunamökit sopivat myös pienten ryhmien illanviettopaikaksi ja kesäisin voit myös yöpyä mökeillä.

 

 

 

Kannonkoski

NK Piispala vuokrattava rantasauna

Kivijärven rannalla sijaitseva Nuorisokeskus Piispala tarjoaa vesiaktiviteetteja uimisesta ja vesileikeistä veneilyyn ja melontaan. Kuvassa on vuokrattavissa oleva rantasauna. Nuorisokeskusten tapaan alueella on paljon muitakin aktiviteetteja, liikunta- ja harrastetiloja sekä kokoustiloja.

 

 

Kontiolahti / Romppala

Herajärven retkeilykeskusHerajärven retkeilykeskus / Kiviniemen luontotila on retkeilijän unelmakohde upeissa Kolin maisemissa. Keskuksesta voit vuokrata kanootteja, maastopyöriä, veneitä, sup-lautoja, telttoja ym. retkeilyvarusteita. Keskus sijaitsee Herajärven kierroksen risteyskohdassa, joten vaellusreittejä on valittavana aina 60 km asti. Yöpyä voit aitassa tai kesällä myös vanhassa riihessä. Ateriat voit valmistaa itse tai valmiita aterioita voi tilata etukäteen

 

 

 

 

Kuusamo

Jarvihostellit-OivankiNuoriso- ja luontomatkailukeskus Oivanki sijaitsee kalaisan Elijärven rannalla, Kuusamon keskustan ja Rukan puolivälissä. Oivangin runsaat omat aktiviteetit ovat kaikkien majoittujien käytössä. Sulan maan aikaan vesillä toteutettavia ohjelmia ovat muun muassa kalastus, koskenlasku ja melonta. Voit myös kalastaa ja meloa tai soudella omatoimisesti, ja tietenkin myös uida hostellin uimarannalla.

 

Lemmenjoki

Lemmenjoen Lumo

Lemmenjoen Lumo ei sijaitse järven lähellä, mutta veden äärellä kuitenkin. Lemmenjoella voit harrastaa kalastusta, veneilyä, melontaa ja uintia. Rantasaunasta on mukava pulahtaa raikkaaseen jokeen. Majoittua voit joko mökeissä tai huoneissa. Jos liikut matkailuvaunulla, voit varata pihalta matkaparkin. Kahvilassa valmistetaan lappilaista ruokaa ja leivotaan lähes joka päivä. Aamiaista saat ennakkoon tilaamalla.

 

 

 

 

Pello

Melontaa Majatalo OravanpesässäMajatalo Oravanpesä on luonnonläheinen hostelli Rovaniemen ja Pellon välissä Lampsijärven kylässä. Rantasauna sekä hiekkapohjainen ja lapsiystävällinen uimaranta ovat vain 150 metrin päässä pihasta, Raanujärven rannalla. Vuokrattavissa on myös kanootteja ja veneitä ja tarvittaessa niitä voidaan kuljettaa myös muille lähivesistöille.

Punkaharju

Jarvihostellit-Ita_Karjalan_kansanopistoItä-Karjalan Kansanopisto sijaitsee Saimaan rannalla Punkaharjulla, Vaahersalon saaressa luonnonkauniissa Valoniemessä ja toimii kesäisin kesähostellina. Voit vuokrata Saimaan rannalla olevaa rantasaunaa ja takkahuonetta ja käyttää alueella olevaa grillauspaikkaa.

 

 

 

 

Jarvihostellit-Mannila

Hostel Rantakatti sijaitsee niin ikään Vaahersalon saaren harjumaisemissa Saimaan rannalla. Käytössäsi on takkatupa, grilli, laavut, patiot, rantasaunat, palju ja kapulalossi. Voit vuokrata hostellista soutu- tai polkuveneen ja lipua Saimaan laineilla tai pulahtaa uimaan kirkasvetiseen järveen. Yöpyessäsi hostellissa voit myös osallistua kirkkoveneretkille. Juhannuksena rannassa syttyy juhannuskokko.

 

Puumala

Hostelli Rantapappila näkymä saunalle

Hostelli Rantapappila sijaitsee vilkkaassa ja kauniissa kesäkunnassa, Puumalassa. Vaikka sijainti on keskustassa, myös Saimaa on aivan vieressä. Pieni hostelli majoittaa maksimissaan 15 henkeä viihtyisissä 1-4 hengen huoneissa. Hostellirakennuksessa on sähkösauna, mutta sinun on mahdollista saunoa myös puulämmitteisessä saunassa, josta on vain pieni kipaisu uimarannalle. Kaikki paikkakunnan palvelut ja tapahtumat ovat kävelyetäisyydellä.

 

 

 

 

Raasepori

Jarvihostellit-KisakeskusUrheiluopisto Kisakeskus on luonnonläheinen, monipuolinen liikuntakeskus Kullaanjärven rannalla Pohjan alueella tarjoten myös monipuolista majoitusta. Kisakeskuksessa voit harrastaa vaikkapa frisbeegolfia, petankkia, erilaisia pelejä, sauvakävellä, käydä kuntosalilla tai potkupyöräillä. Kullaanjärvellä voit meloa, kalastaa ja uida, rannassa on myös hyppyteline kesäisiä riemuja varten.

 

Rautalampi

Rantamaja-Korholan KartanoKorholan Kartano sijaitsee kaksi kilometriä Rautalammin keskustasta luoteeseen, Liimattalansalmen rannalla. Korholassa voit ihastella suomalaista kartanomiljöötä vehreine luonnonkauniine pihapiireineen ja rantapaviljonkeineen. Liimattalansalmen rannalla on myös uimaranta, grillikota ja kaksiosainen sauna kylpytynnyreineen. Kartanon rannasta on hyvä veneyhteys perinteikkääseen Rautalammin vesireittiin.

 

 

 

Savonlinna/Linnansaari

Jarvihostellit-LinnansaariLinnansaaren ekohostelli toimii kesäisin hirsiaitoissa Sammakkoniemen leirintäalueella Linnansaaren kansallispuiston pääsaarella. Linnansaaren kansallispuisto keskellä Saimaaseen kuuluvaa Haukivettä on satoine saarineen ja suurine selkineen vesiretkeilijän paratiisi. Saarelle pääset kanootilla, venetaksilla tai reittiveneellä SaimaaHoliday Oravista ja Hotel & Spa Resort Järvisydämestä Rantasalmelta.

 

 

 

Sodankylä/Raudanjoki

Jarvihostellit-VisatupaHostel Visatupa on toimiva maatila Napapiirin pohjoispuolella puhdasvetisen järven rannalla. Voit rentoutua rantasaunassa ja pulahtaa välillä laiturilta järveen. Kesällä voit kalastella ja soudella järvellä tai läheisillä joilla.

 

 

 

 

Virrat

NK Marttinen sup-lautailijat

Nuorisokeskus Marttinen sijaitsee saarella, joten järvi ympäröi koko aluetta. Virtain keskusta on noin 4 km etäisyydellä. Tarjolla ovat makeat unet Marttisen hirsihuvilahuoneistoissa tai Marttisen hotellihuoneissa. Molemmat sijaitsevat järven rannassa. Marttinen, aivan kuten muutkin nuorisokeskukset, tarjoaa vierailleen monipuolisia harrastusmahdollisuuksia. Vuokrattavina on sup-lautoja, veneitä, kajakkeja ja polkupyöriä.

 

 

 

Artikkelin pääkuvassa on Hostel Rantakatin ranta

Julkaistu 7.6.2016, muokattu 18.6.2021

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *