Kansikuva

Majoitu maalaismaisemissa Maaseutuhostelleissa

Maaseutuhostellit ovat oivallisia levähdyspaikkoja rauhallisessa maalaismaisemassa. Idyllisissä ja yksilöllisissä maaseutuhostelleissa voit viipyä pidempäänkin ja nauttia kiireettömästä ilmapiiristä ja ympäröivän maaseudun tarjoamista aktiviteettimahdollisuuksista. Monissa maaseudulla sijaitsevissa hostelleissa pääset tutustumaan maaseudun toimintaan ja tutustumaan maatilan lemmikkeihin.

Iitti/Kausala

Maaseutuhostellit-LomakiviHostel Lomakivi sijaitsee toimivan maatilan yhteydessä Radansuun kylässä, joka on osa Iitin kuntaa. Maatilan päärakennus on vuodelta 1886 ja se on Museoviraston suojelema. Hostellissa pääset majoittumaan hirsitalossa, josta voit varata itsellesi huoneen tai vaikka koko talon. Lomakiven ympäristössä on tarjolla paljon aktiviteetteja. Golfkenttä ja kyläkeskus ovat kävelymatkan päässä ja pääset myös uimaan, kalastamaan tai pyöräilemään.

Vieraile: Repoveden kansallispuisto, ruukkikylä Verla, Tykkimäen huvipuisto Kouvolassa.

 

 

Inkoo

Cirkus Hostel Holken

Kesäisin avoinna oleva Cirkus Hostel Holken Inkoon Tähtelän kylässä saattaa yllättää! Hostelli on osa Kulttuurikeskus Holkenia ja siellä järjestetään sirkusaiheisia koulutuksia ja tapahtumia sekä musiikkitilaisuuksia. Aterioita saat etukäteen tilaamalla. Majoittua voit pihapiirin rakennuksissa, joista yksi on aito sirkusvaunu. Pihapiirissä on vuokrattavissa palju ja sauna.

 

 

Joutsa/Pappinen

Maaseutu-Vaihelan_TilaMaaseutuhostelli Vaihelan tila sijaitsee Pappisen kylässä, 16 km Joutsan kyläkeskuksesta. Maatilan ympäröimät metsät/metsäautotiet sopivat patikointiin, pyöräilyyn sekä sienien ja marjojen keräämiseen. Läheisillä järvillä voit soudella tai kalastaa hostellin veneillä. Majoitusrakennuksessa on 1-4 hengen huoneita, kodikas takkatupa, hyvin varusteltu asiakaskeittiö ja asiakkaiden vapaasti lämmitettävä puulämmitteinen sauna.

Vieraile: Leivonmäen kansallispuisto, Taidelaitos Haihatus, Joutsan Seudun Moottorirata

 

 

Jämsä/Längelmäki

Majatalo Villanen huone

Majatalo Villanen sijaitsee Längelmäellä upean Isojärven kansallispuiston vieressä. Majatalo tarjoaa hyvät puitteet niin rauhallista yöunta kaipaaville kuin aktiivisesta luonnossa liikkumisesta nauttiville tai lähiympäristön kulttuuritarjontaa hakeville. Majatalosta voit vuokrata välineitä omatoimiseen liikkumiseen: soutuvene, retkikanootti, kajakki, retkisukset, sukset, lumikengät ja polkupyöriä.

Vieraile: Mäntän taidekaupunki, Isojärven kansallispuisto

 

Kaustinen

Maaseutu-Koskelan_LomataloKaustisella sijaitsevassa Koskelan Lomatalossa tutustut aitoon keski-pohjalaiseen maalaistalon elämään. Koskelan Lomatalossa majoitut kodinomaisessa ympäristössä. Kaustisella on pitkät perinteet hevosurheilussa ja pitäjän ravikeskuksessa pääset jännittämään raveja 20 päivänä vuodessa. Tilalla asuu isäntäväen lisäksi hevosia, kanoja ja kaneja.

Vieraile: Kemoran moottorirata, Nikulan ravikeskus, Kaustinen-sali, Kansantaiteen keskus

 

 

Kalajoki

Maaseutuhostellit-Tapion_TupaTalonpoikaishenkinen Tapion Tupa sijaitsee upeilla Kalajoen Hiekkasärkillä tarjoten viihtyisää ja monipuolista majoitusta perinteisessä ympäristössä. Alueella on myös vesipuisto Tapioland, jossa etenkin perheen juniorit viettävät riemukkaan päivän. Tapion Tuvalla sinulle tarjotaan reilusti pohjalaista kotitekoista lähiruokaa. Myymälästä voit hankkia kotiin viemisiksi paikallisten tuottajien tekemiä matkamuistoja, käsitöitä ja elintarvikkeita.

Vieraile: Hiekkasärkät, Plassi – Kalajoen vanha kaupunki, Havulan Kartano

 

Kouvola

Anjalan kartanoNuorisokeskus Anjala sijaitsee Kouvolassa, Anjalan kylässä Ankkapurhan kulttuuripuiston alueella. Kulttuuripuisto tarjoaa mielenkiintoisen kattauksen historiaa ja kulttuuria. Kesällä alueella sijaitseva Anjalan kartano on avoinna yleisölle. Kartanossa järjestetään myös taidenäyttelyjä ja puistokonsertteja. Makasiinikahvila palvelee niin ikään kesällä ja myös Makasiinikahvilassa järjestetään taidenäyttelyjä. Nuorisokeskus Anjalassa yövytään viihtyisissä neljän huoneen huoneistoissa, joista voi varata 3-hengen huoneita.

 

Lemmenjoki

Maaseutuhostellit-Lemmenjoen_LumoKesällä avoinna oleva saamelaistila Lemmenjoen Lumo sijaitsee kauniin Lemmenjoen rannalla, Lemmenjoen kylässä, Njurgulahdessa. Vieressä on Suomen suurin kansallispuisto, Lemmenjoen kansallispuisto. Hostellilta lähdet helposti vaikkapa vaellukselle, kalastamaan tai veneretkelle. Lemmenjoen Lumossa voit osallistua myös opastetuille elämysretkille kansallispuistossa.

Vieraile: Ravadas-vesiputous, Lemmenjoen kulta-alue, Kaapin Jounin vanha porotila.

 

Nurmes

Pihlajapuu villiruusu-huone

Majatalo Pihlajapuussa on yksilöllisesti sisustetut majoitushuoneet, viihtyisä olohuone ja oleskelutiloja. Majatalossa voi järjestää erilaisia juhlia ja tapahtumia. Liikunnallisiin tapahtumiin soveltuu pihapiirissä oleva liikuntasali. Alueella on vuokrattavissa savusauna ja puulämmitteinen sauna.

Vieraile: Bomban talo Nurmeksessa 

 

 

Paltamo

Kainuun OpistoKainuun Opisto on kaikille avoin ja monien mahdollisuuksien kansanopisto, joka sijaitsee kainuulaisen luonnon ja kulttuurin keskellä Paltamon Mieslahdessa. Kesäaikana käytettävissäsi on grillauspaikka ja laaja piha-alue kauniin kylämaiseman ympäröimänä. Oma ranta-alue sijaitsee 2 km päässä. Talviaikana on mahdollisuus pulkkamäkeen, lumikenkäilyyn sekä murtomaahiihtoon. Hostellihuoneet ovat 2-3 henkilölle.

Vieraile: Ukkohalla 60 km

 

Pello

Majatalo OravanpesäMajatalo Oravanpesä on luonnonläheinen ja rauhallinen hostelli Rovaniemen ja Pellon välissä Lampsijärven kylässä. Lähiluonnossa on runsaasti harrastusmahdollisuuksia. Järvi tarjoaa mahdollisuuden kalastukseen ja melontaan. Alueelle on rakennettu frisbeegolf-rata ja luontopolut kutsuvat patikoimaan. Hostellissa on voit yöpyä 1-7 hengen huoneissa.

 

Punkaharju

Maaseutu-Ita_karjalan_kansanopistoItä-Karjalan Kansanopisto sijaitsee Saimaan rannalla Punkaharjulla, Vaahersalon saaressa luonnonkauniissa Valoniemessä. Voit myös vuokrata Saimaan rannalla olevaa rantasaunaa ja takkahuonetta ja käyttää alueella olevaa grillauspaikkaa. Ympäröivä luonto tarjoaa sinulle hyvät mahdollisuudet liikuntaan ja samoiluun.

Vieraile: Lusto – Suomen metsämuseo

 

 

 

Maaseutu-Hostel_MannilaHostel Rantakatti sijaitsee myös Vaahersalon saaren harjumaisemissa Saimaan rannalla. Kodinomainen Hostel Rantakatti on osa 100 vuotta vanhaa maatilaa ja palveluksessasi on kolme sukupolvea samaa perhettä. Voit vuokrata hostellista soutu- tai polkuveneen tai pulahtaa uimaan kirkasvetiseen järveen. Tilalla järjestetään perhejuhlia, tapahtumia, kokouksia ja erilaisia leirejä.

Vieraile: Lusto – Suomen Metsämuseo, Hepokatin kotieläinpiha, Punkaharjun puulajipuisto.

 

 

Savonlinna

Maaseutu-WillaNuttuMaaseudulla, erämaan kainalossa sijaitseva Kartanohostel AnnaCatharina on rauhallinen paikka majoittumiseen sekä perhejuhlien, tapahtumien ja kokousten järjestämiseen noin 20 km:n päässä Savonlinnasta. Pihalla on tilaa lasten leikeille ja pihapiirissä käytettävissäsi on jalkapallo- ja beach volley -kentät, luontopolku rasteineen, monitoimikenttä sekä näkötorni. Aktiivisen päivän jälkeen on mukava viettää ilta saunoen ja kodalla turisten.

Vieraile: Linnasaaren kansallispuisto 18 km, Kerimäen puukirkko 28 km, Olavinlinna 22 km, Lusto – Suomen Metsämuseo 34 km.

 

Sodankylä

Hostel Visatupa on toimiva maatila Napapiirin pohjoispuolella puhdasvetisen järven rannalla Sodankylän Raudanjoella. Visatuvalla voit tutustua maatilan toimintaan ja maidon tuotantoon. Lappilaista ympäristöä voit ihailla pyöräillen, kalastellen ja soudellen kahdella joella. Syksyllä voit marjastaa ja ihastella ympäröivää ruskaa. Luoston laskettelukeskus ja Lampivaaran Ametistikaivos sijaitsevat noin 40 km:n etäisyydellä.

Vieraile: Luosto 46 km

 

 

 

Toholampi/Sykäräinen

Maaseutuhostellit-HirvikoskiMaaseutuhotelli Hirvikoski sijaitsee Keski-Pohjanmaalla luonnonkauniin Lestijoen rannalla, Toholammin Sykäräisen kylässä. Toholammin maalaismaisemaan kuuluvat olennaisesti niityillä laiduntavat lehmälaumat ja peltoaukeaa halkova Lestijoki laavuineen ja koskineen. Maaseutuhotellin viihtyisät majoitushuoneet, isot sisätilat ja laajat piha-alueet tarjoavat hyvät puitteet lomailuun ja erilaisten tilaisuuksien järjestämiseen.

Vieraile: Häkkilän kotiseutumuseo, Pajamäen perinnekeskus, Toholammin kirkko

 

 

Virrat

Nuorisokeskus MarttinenNuorisokeskus Marttinen sijaitsee saarella, Virtain Herrasessa. Ympärillä on järviä, Herraskosken kanava ja Herraskoski. Virtain keskustaan on matkaa noin neljä kilometriä. Voit tutustua kauniiseen ympäröivään luontoon vuokraamalla sähköfatbiken tai sähkömaastopyörän. Niitä on saatavilla läpi vuoden. Kesällä valikoimiin tulee lisäksi SUP-lautoja, kanootteja ja kajakkeja. Voit harrastaa myös patikointia ja kalastusta. Voit yöpyä nuorisohotellin huoneissa tai hirsihuvilahuoneistoissa. Molemmat sijaitsevat järven rannassa.

Vieraile: Ähtärin Eläinpuisto 50 km, Tuurin kyläkauppa 46 km

 

Artikkelin pääkuvassa Vaihelan Tila Joutsan Pappisissa. 

Julkaistu 25.7.2016, muokattu 2.7.2021

2 thoughts on “Majoitu maalaismaisemissa Maaseutuhostelleissa

  1. Olen jo vuosia odottanut, että Ahvenanmaalla voisi majoittua hostelliin, mutta sellaista ei vaan ole. Paras sijainti olisi sopivan pyöräilymatkan päässä Maarianhaminasta. Se voisi olla esim. koulu tai joku muu oppilaitos, missä ei kesällä ole toimintaa. Tänä kesänä matkailu Ahvenanmaalle on kasvanut, ja majoituspaikat ovat olleet täynnä. Kauneimmat maisemat ovat Kökariin vievän tien varrella.
    Myös Rauma ja sen ympäristö ovat hyviä kohteita. Jos vaan olisi hostelli, niin varaisin heti huoneen.

    Terveisiä sateisesta Turusta !

    1. Hei Marjut! Tosiaan on harmi juttu, ettei verkostossamme ole hostellia Ahvenanmaalla. Toivottavasti saamme myös sieltä ja Raumasta majoitusliikkeitä mukaan toimintaamme.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *