Germany Spain France Italy Japan

Majoitu maalaismaisemissa Maaseutuhostelleissa

Maalla sijaitsevat hostellit ovat oivallisia levähdyspaikkoja rauhallisessa maalaismaisemassa matkasi varrella. Idyllisissä ja yksilöllisissä maaseutuhostelleissa voit viipyä pidempäänkin ja nauttia kiireettömästä ilmapiiristä ja ympäröivän maaseudun tarjoamista aktiviteettimahdollisuuksista. Aloita maaseutumatkasi osoitteesta www.hostellit.fi!

Eurajoki

Maaseutuhostellit-EkohostelliEurajoen kristillisen opiston tiloissa toimiva EKO Hostel sijaitsee rauhallisella maaseudulla. Opiston läheisyydestä löydät paljon mahdollisuuksia urheiluun ja ulkoiluun. Hostellissa on viihtyisät majoitustilat 80 henkilölle. Hostelli sopii erinomaisesti myös kokouksien, perhejuhlien sekä kurssien pitopaikaksi.

Vieraile: Vuojoen kartano, Irjanteen kirkonmäki museoineen, Eurajoen kirkko, TVO:n ydinvoimala ja Olkiluodon vierailukeskus, Vanha Rauma 18 km

 

 

 

Iitti/Kausala

Maaseutuhostellit-LomakiviHostel Lomakivi sijaitsee toimivan maatilan yhteydessä Radansuun kylässä, joka on osa Iitin kuntaa. Maatilan päärakennus on vuodelta 1886 ja se on Museoviraston suojelema. Hostellissa pääset majoittumaan hirsitalossa, josta voit varata itsellesi huoneen tai vaikka koko talon. Lomakiven ympäristössä on tarjolla paljon aktiviteetteja. Golfkenttä ja kyläkeskus ovat kävelymatkan päässä ja pääset myös uimaan, kalastamaan tai pyöräilemään.

Vieraile: Repoveden kansallispuisto, ruukkikylä Verla, Tykkimäen huvipuisto Kouvolassa.

 

 

 

Joutsa/Pappinen

Maaseutu-Vaihelan_TilaMaaseutuhostelli Vaihelan tila sijaitsee Pappisen kylässä, 16 km Joutsan kyläkeskuksesta. Maatilan ympäröimät metsät/metsäautotiet sopivat patikointiin, pyöräilyyn sekä sienien ja marjojen keräämiseen. Läheisillä järvillä voit soudella tai kalastaa hostellin veneillä.

Vieraile: Leivonmäen kansallispuisto, Taidelaitos Haihatus, Joutsan Seudun Ratakeskus

 

 

 

Kaustinen

Maaseutu-Koskelan_LomataloKaustisella sijaitsevassa Koskelan Lomatalossa tutustut aitoon keski-pohjalaiseen maalaistalon elämään. Koskelan Lomatalossa majoitut kodinomaisessa ympäristössä. Kaustisella on pitkät perinteet hevosurheilussa ja pitäjän ravikeskuksessa pääset jännittämään raveja 20 päivänä vuodessa.

Vieraile: Kemoran moottorirata, Nikulan ravikeskus, Kaustinen-sali, Kansantaiteen keskus

 

 

 

Kalajoki

Maaseutuhostellit-Tapion_TupaTalonpoikaishenkinen Tapion Tupa sijaitsee upeilla Kalajoen Hiekkasärkillä tarjoten viihtyisää ja monipuolista majoitusta perinteisessä ympäristössä. Alueella on myös vesipuisto Tapioland, jossa etenkin perheen juniorit viettävät riemukkaan päivän. Tapion Tuvalla sinulle tarjotaan reilusti pohjalaista kotitekoista lähiruokaa. Myymälästä voit hankkia kotiin viemisiksi paikallisten tuottajien tekemiä matkamuistoja, käsitöitä ja elintarvikkeita.

Vieraile: Hiekkasärkät, Plassi – Kalajoen vanha kaupunki, Havulan Kartano, Tyngän Mylly

 

Lemmenjoki

Maaseutuhostellit-Lemmenjoen_LumoKesällä avoinna oleva saamelaistila Elämys- ja majoituspalvelut Lemmenjoen Lumo sijaitsee kauniin Lemmenjoen rannalla, Lemmenjoen kylässä, Njurgulahdessa. Vieressä on Suomen suurin kansallispuisto, Lemmenjoen kansallispuisto. Hostellilta lähdet helposti vaikkapa vaellukselle, kalastamaan tai veneretkelle. Lemmenjoen Lumossa voit osallistua myös opastetuille elämysretkille kansallispuistossa.

Vieraile: Ravadas-vesiputous, Lemmenjoen kulta-alue, Kaapin Jounin vanha porotila.

 

 

Punkaharju

Maaseutu-Ita_karjalan_kansanopistoItä-Karjalan Kansanopisto sijaitsee Saimaan rannalla Punkaharjulla, Vaahersalon saaressa luonnonkauniissa Valoniemessä. Voit myös vuokrata Saimaan rannalla olevaa rantasaunaa ja takkahuonetta ja käyttää alueella olevaa grillauspaikkaa. Ympäröivä luonto tarjoaa sinulle hyvät mahdollisuudet liikuntaan ja samoiluun.

 

 

 

 

 

Maaseutu-Hostel_MannilaHostel Mannila sijaitsee myös Vaahersalon saaren harjumaisemissa Saimaan rannalla. Kodinomainen Hostel Mannila on osa 100 vuotta vanhaa maatilaa ja palveluksessasi on kolme sukupolvea samaa perhettä. Voit vuokrata hostellista soutu- tai polkuveneen tai pulahtaa uimaan kirkasvetiseen järveen.

Vieraile: Lusto – Suomen Metsämuseo, Hepokatin kotieläinpiha, Punkaharjun puulajipuisto.

 

 

Savonlinna

Maaseutu-WillaNuttuMaaseudulla, erämaan kainalossa sijaitseva Kartanohostel WillaNuttu on rauhallinen paikka majoittumiseen sekä kokousten ja tapahtumien järjestämiseen noin 20 km:n päässä Savonlinnasta. Pihalla on tilaa lasten leikeille ja pihapiirissä käytettävissäsi on jalkapallo- ja beach volley -kentät, luontopolku rasteineen, monitoimikenttä sekä näkötorni.

Vieraile: Linnasaaren kansallispuisto 10 km, Kerimäen puukirkko 28 km, Olavinlinna 22 km, Lusto – Suomen Metsämuseo 34 km.

 

 

Sodankylä

Visatupa on toimiva maatila Napapiirin pohjoispuolella puhdasvetisen järven rannalla Sodankylän Raudanjoella. Visatuvalla voit tutustua maatilan toimintaan ja maidon tuotantoon. Lappilaista ympäristöä voit ihailla pyöräillen, kalastellen ja soudellen kahdella joella. Syksyllä voit marjastaa ja ihastella ympäröivää ruskaa. Luoston laskettelukeskus ja Lampivaaran Ametistikaivos sijaitsevat noin 40 km:n etäisyydellä.

 

 

 

 

Toholampi/Sykäräinen

Maaseutuhostellit-HirvikoskiHirvikosken Retkeilyhotelli sijaitsee Keski-Pohjanmaalla luonnonkauniin Lestijoen rannalla, Toholammin Sykäräisten kylässä. Toholammin maalaismaisemaan kuuluvat olennaisesti niityillä laiduntavat lehmälaumat ja peltoaukeaa halkova Lestijoki laavuineen ja koskineen. Retkeilyhotellin viihtyisät majoitushuoneet, isot sisätilat ja laajat piha-alueet tarjoavat hyvät puitteet lomailuun ja erilaisten tilaisuuksien järjestämiseen.

Vieraile: Häkkilän kotiseutumuseo, Pajamäen perinnekeskus, Toholammin kirkko

 

 

 

Artikkelin pääkuvassa Vaihelan Tila Joutsan Pappisissa

Artikkelia muokattu 06/2017

Ei kommentteja vielä

Jätä kommentti