Kansikuva

Monipuolista ja yksilöllistä majoitusta hostelleissa

Kutsumme hostelliverkostostoa nimellä ”verkosto” ihan tietystä syystä. Sana ”verkosto” kuvastaa parhaiten sitä, että jokainen hostelli, jota markkinoimme on erilainen, yksilöllinen ja uniikki. Kun olet majoittunut yhdessä, niin olet nähnyt vasta sen yhden. Muihinkin hostelleihin kannattaa tutustua!

Hostellit sijaitsevat hyvin erilaisissa paikoissa

Hostellit ovat ainutlaatuisia ja yksilöllisiä monesta näkökulmasta katsottuna. Ensinnäkin ne sijaitsevat hyvin erilaisissa paikoissa: yksi on kaukana taajamasta lähellä kansallispuistoa ja toinen taas keskellä kaupungin vilinää ja tapahtumia.

Esimerkki kansallispuistoa lähellä olevasta hostellista on Herajärven retkeilykeskus Kontiolahden Romppalassa. Yöpymispaikka on Kolin kansallispuiston maisemissa kahden retkeilyreitin varrella, sekä Herajärven kierroksen että UKK-reitin. Majoitustilat ovat aitoissa ja riihessä, suihkutilat sijaitsevat pihasaunassa ja käytössä on uudet biovessat. Kunnostettu kivinavetta pihapiirissä tarjoaa mahdollisuuden oleskeluun ja ruuanlaittoon. Ennakkotilauksesta voit nauttia valmiista aterioista ja aamiaisesta. Ennakkoon tilaamalla voit myös vuokrata retkeilyvälineitä, mm. maastopyöriä, kanootteja ja kajakkeja. Ja jos sinulla on hostellikortti, saat retkeilyvälineistä 10 %:n alennuksen.

Esimerkki kaupunkihostellista on Helsingin Katajanokalla sijaitseva Eurohostel. Hostellilta on lyhyt ratikka- tai kävelymatka keskustaan, jossa ovat kaikki Helsingin palvelut ja tapahtumat. Helsingissä on kymmeniä museoita ja gallerioita, erilaisia musiikkitapahtumia riittää useampia lähes joka päivälle ja kaupunkiluontoon pääset tutustumaan omatoimisesti tai opastuksen kanssa. Eurohostelissa voit majoittua 1-3 hengen huoneessa, yhteiskäytössä olevat wc- ja suihkutilat ovat erikseen naisille ja miehille. Lisäksi yöpyjät saavat nauttia aamusaunan löylyistä maksutta!

Herajärven retkeilyksekus ja Eurohostel

Herajärven retkeilykeskus ja Eurohostel

Hostellit ovat tyyliltään ja tunnelmaltaan erilaisia

Hostellit ovat tyyleiltään erilaisia. On viihtyisiä ja kodinomaisia hostelleja ja on myös viihtyisiä, mutta tyyliltään moderneja design-hostelleja. Yksi kodinomaisista verkoston hostelleista on Kaustisella sijaitseva Koskelan Lomatalo. Lomatalossa vieraat majoittuvat kotoisasti maalaismiljöössä. Samalla voi tutustua aitoon maalaistalon elämään ja maatilan töihin, sillä tilalla asuu isäntäväen lisäksi hevosia, kanoja ja kaneja. Majoituksen lisäksi on mahdollisuus olla osana maatilan päivittäistä toimintaa. Koskelan Lomatalon pihapiirissä sijaitsee viehättävä saunarakennus, Savukoskela. Savusaunan lisäksi rakennuksessa on tilava puulämmitteinen sauna sekä viihtyisä takkatupa keittiöineen.

Jyväskylän keskustassa sijaitseva Time Hostel on hyvä esimerkki modernista design-hostellista. Hostelli on sisustettu hyvällä maulla ja huoneiden viihtyvyyteen ja mukaviin sänkyihin on panostettu. Mutta parasta hostellissa ovat kuitenkin seinillä ja katoissa olevat maalaukset. Niiden kaikkien teemana on aika – time. Siitä hostelli on saanut nimensäkin. Maalaukset on tehnyt jyväskyläläinen Ilkka Hackman (Huonosti maalatut seinät).

Koskelan Lomatalon hevonen ja kanit sekä Time Hostelin huone.

Hostellit mahdollistavat aktiivisen tai leppoisan lomanvieton

Verkostossamme on hostelleja, joissa vieraillessa on lähestulkoon pakko harrastaa jotain liikuntaa, sillä niiden tarjoamat palvelut ja mahdollisuudet ovat niin mahtavia. Toisissa paikoissa taas laiskottelu ja rauhasta nauttiminen on itsestäänselvyys.

Aktiivisuuteen houkutteleva hostelli on esimerkiksi Urheiluopisto Kisakeskus (Kisis) Raaseporissa. Kisiksessä voit harrastaa monia lajeja omatoimisesti, kuten esimerkiksi frisbeegolfia, mailapelejä ja pihapelejä. Sieltä voit myös vuokrata soutuveneitä ja kajakkeja. Kisis sijaitsee upeassa maastossa järven rannalla, joten luonnossa liikkuminen, lenkkeily ja pyöräily on luontevaa. Voit ottaa haltuun jonkin uuden taidon, esimerkiksi valokuvasuunnistuksen, johon voit lainata Kisiksestä ohjeet ja välineet. Jos haluat ohjattua liikuntaa, niin sekin onnistuu. Ennakkoon tilaamalla on mahdollisuus saada ohjausta kymmeniin eri lajeihin.

Leppoisampaa lomaa hakevalle sopii hyvin Joutsan Pappisissa sijaitseva Vaihelan Tila. Päivää voit viettää rauhallisesti luonnossa liikkuen, pyöräillen tai kalastellen. Lähistöllä on jopa kolme järveä, joissa voit kokeilla kalaonnea tai käydä muuten vain soutelemassa. Veneet ovat vieraiden vapaassa käytössä. Syksyllä lähimetsät tarjoavat marjoja ja sieniä. Majoitustilassa on puulämmitteinen sauna, jonka vieraat saavat halutessaan lämmittää.

Kisis ja Vaihelan tila

Melojat Urheiluopisto Kisakeskuksessa ja Vaihelan Tilan rauhaa.

Voit valita joko yksityishuoneen tai vuodepaikan yhteismajoituksesta

Hostelleissa voit majoittua omaan yksityishuoneeseen tai voit varata vuodepaikan huoneesta, jonka jaat ennestään tuntemattoman matkaajan kanssa. Usein käy niin, että huonekaveri ei ole enää lähtiessään tuntematon!

Yksityishuoneita on kaikissa verkostomme kohteissa. Yhteismajoitustiloja on useassa hostellissa, yksi esimerkki niistä on Helsingissä Vallilan kaupunginosassa sijaitseva CheapSleep Helsinki. CheapSleepin suurimmissa huoneissa on vuodepaikkoja 26. Tämä takaa majoitukselle edullisen hinnan. Vuoteet on sijoitettu huoneeseen siten, että jokainen majoittuja saa mahdollisimman paljon yksityisyyttä. Hostellissa on hyvät tilat myös oleskeluun ja ruoan laittoon. Vieraiden käytössä on erilaisia pelikoneita ja myyntiautomaatteja. CheapSleep on tunnettu rennosta kansainvälisestä tunnelmasta.

CheapSleep Helsinki

Cheap Sleepin 26 vuodepaikan majoitushuone ja oleskelutila.

Hostellien omistuspohja vaihtelee yksityisyrittäjistä järjestöihin ja kaupunkeihin

Verkostomme hostellit ovat hyvin erilaisten tahojen omistuksessa. Hostelleja ylläpitävät pienyrittäjät, perheet, erilaiset yhdistykset ja esimerkiksi urheiluseurat ja partiolaiset. Imatralla Hostel Ukonlinnaa ylläpitää ”Tainionkosken Tähti” niminen urheiluseura.  Joensuussa paikalliset vapaaehtoiset partiolaiset ylläpitävät Partiotalo – Scouts´ Hostel -hostellia. Partiotalo on avoinna kesäkaudella, mutta ryhmille myös talvella ennakkovarauksesta. Majoittuminen Partiotalossa on hyvin edullista. Vieraiden käytössä on itsepalvelukeittiö, avarat yhteistilat ja ulkogrilli. Joensuun keskustasta on hostelliin noin kaksi kilometriä.

Partiotalo-Scouts Hostel

Partiotalo – Scouts´ Hostel

Hostelliverkostossa on neljä nuorisokeskusta (Piispala, Anjala, Oivanki ja Marttinen) ja neljä opistoa: Itä-Karjalan kansanopisto, ISLO Hostel, Kainuun Opisto ja Urheiluopisto Kisakeskus. Majoittumalla hostellissa asiakas tukee samalla hostellin taustalla olevan seuran tai muun yhteisön toimintaa.

Hostel Tankar Inn Kokkolan ulkosaaristossa on kaupungin ylläpitämä hostelli ja Turussa ammatti-instituutti ylläpitää Laivahostel S/S Borea.

Verkostossamme on useita perheiden ylläpitämiä hostelleja. Yksi niistä on Hostel Visatupa Sodankylän Raudanjoella. Hostelli on ollut verkostossa vuodesta 1987 lähtien. Visatuvan perustivat Vilho ja Milka Sammalkangas lypsykarjatilan yhteyteen. Nykyisin hostelliyrittäjänä toimii Vilhon ja Milkan poika Janne Sammalkangas perheineen. Visatupa sijaitsee puhdasvetisen järven rannalla. Vieraat voivat nauttia saunan löylyistä ja pulahtaa järveen. Maitotilalla on myös mahdollisuus tutustua maidontuotantoon ja lehmiin! Syksyisin luonto kutsuu marjastamaan ja sienestämään. Majoitus on kolmessa eri rakennuksessa, joissa on kaikissa käytössä keittiö. Jos et halua itse kokata, voit istua valmiiseen pöytään nauttimaan lappilaisia perinteitä noudattaen valmistetuista maukkaista aterioista.

Hostel Visatupa

Hostel Visatupa

 

Julkaistu 3.6.2022

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *