Kansikuva

Joululomalla hostelliin

Tiesitkö, että hostelleissa voit viettää joulua, mutta hostelliin voit mennä myös joulua pakoon!

Monet haluavat viettää joulua perinteisesti kotona, mutta yhä useammat kaipaavat jouluihin uudenlaista sisältöä lähtemällä pois kotoa.
Joskus matkustamme joulun viettoon sukulaisten tai ystävien luo, mutta haluamme silti viettää yömme omassa rauhassa. Jotkut saattavat puolestaan haluta unohtaa koko joulun ja toiset lomailevat mieluummin vasta välipäivinä. Näihin kaikkiin toiveisiin löytyy apu hostelleista.

Tässä artikkelissa kerromme liikunnallisesta joulunvietosta Lapissa Kiilopäällä, rauhaisasta joulusta Paltamossa Kainuun Opistossa ja Toholammilla Maaseutuhotelli Hirvikoskella sekä perhejoulusta Kannonkoskella Piispalassa. Raaseporin Kisiksessä voit viettää omatoimijoulua ja ottaa uutta vuotta vastaan rakettivapaasti.

Osa verkostomme hostelleista palvelee joulun pyhinä ilman jouluista ohjelmaa, mutta tarjoten mukavan ja rauhallisen majapaikan yöpymiseen. Näistäkin hostelleista saat vinkkejä tästä jutusta.

1. Kiilopään joulunaika

Hostel Ahopäässä Saariselällä voit viettää takuuvarmasti talvisen ja lumisen joulun. Kaamos tuo joulun valot erityisen hienosti esiin. Kun majoitut Hostel Ahopäässä, jouluohjelman retket ovat avoimia ja maksuttomia, jos ohjelmassa ei toisin mainita. Ruokailut ja saunat saat lisämaksusta. Opastettujen retkien lisäksi Kiilopäällä on loistavat mahdollisuudet omatoimisiin tunturiretkiin. Vuokraamossa on hyvä valikoima murtomaahiihtosuksia, tunturisuksia, liukulumikenkiä, lumikenkiä ja läskipyöriä. Kiilopäältä pääset hiihtämään Saariselän laduille ja tunturikeskuksen ympäristössä on myös noin 30 kilometriä hoidettua talvipyöräreittiä.
Kiilopään jouluohjelma alkaa jo 21.12.2020 ja päättyy uudenvuodenpäivänä 1.1.2021. Voit osallistua ohjelmaan oman aikataulusi mukaan.

Kiilopäällä voi joulun aikaan törmätä tonttuihin ja poroihin

2. ”Taas annoit joulun tulla, Oi vapahtajani” rauhaisat joulut Kainuun Opistolla ja Maaseutuhotelli Hirvikoskella

Kainuun Opistolla Paltamon Mieslahdessa järjestetään täysihoitojoulu. Joulun vietto aloitetaan jo aatonaattona 23.12.2020 ja se päättyy Tapaninpäivänä 26.12.2020. Jouluisen ohjelman lisäksi saat mukavia uusia tuttavuuksia ja ihanaa jouluruokaa. Joulun täysihoitohinta on 340 €/henkilö/2 hengen huone ja 390 €/1 hengen huone. Lisätietoa ja ilmoittautumiset Kainuun Opistolle p. 0400 731 305 tai 0442990826 tai [email protected].

Maaseutuhotelli Hirvikoskella Toholammilla vietetään perinteistä jouluista joulua jo 29. kerran. Ohjelmassa ovat mm. tiernapojat, joululaulut, kuusenkoristelut, joulusaunat, aaton hartaus, aattoillan joulujuhla ruokailuineen, joulukirkko ja tapanintanssit. Hirvikosken joulu kestää koko viikon 21.12.-27.12.2020. Viikon hinta on 430 € /henkilö/2 hengen huoneessa, yhden hengen huoneessa hinta on 470€. Hintaan sisältyy aamiainen, lounas, päiväkahvi, päivällinen ja iltapala sekä jouluinen ohjelma.

Yhteisiä tiloja Kainuun Opistolla

3. Nuorisokeskus Piispalan joulu

Kannonkoskella Nuorisokeskus Piispalassa joulua juhlitaan 23.12-27.12.2020. Piispalan Jouluohjelma kuuluu majoittumisen hintaan. Joulu Piispalassa sopii erityisen hyvin lapsiperheille, sillä ohjelmassa on mm. askartelua, joulurauhan julistus Pieneläikoti Pihkassa, erilaisiin liikuntalajeihin tutustumista ja huippuna koko perheen jouluolympialaiset. Joulu Piispalassa tarjoaa mahdollisuuden yhdessä tekemiseen ja kiireettömään olemiseen. Piispalan keittiön valmistamat joulun herkkuruoat ja oman leipomon tuoreet leipomukset maistuvat taatusti jokaiselle. Joulupaketti (4 vrk) 23.–27.12.2020, aikuiset 390 €/hlö, lapset 4-18v. 160 €/hlö, alle 4-v. maksutta.

Nuorisokeskus Piispala talvisessa asussaan.

4. Uusi vuosi vastaan rakettivapaasti Kisiksessä

Raaseporin Kisakeskuksessa voit viettää omatoimista joulua, mutta voit toki ostaa yksittäisiä aterioita halutessasi. Joulun pyhinä 24.-27.12.2020 on saatavilla aamiainen, lounas, päivällinen ja iltapala. Alueella on hyvät mahdollisuudet harrastaa omatoimisesti liikuntaa, kuten ulkoilua, hiihtoa tai kuntosalia.

Uutena vuotena voit majoittua Kisiksessä omatoimisesti (ravintola ei ole auki) ja viettää rakettivapaan uuden vuoden. Koska ilotulitteita ei saa ampua, Kisikseen voit mennä rauhoittumaan vaikka koiran kanssa ilman pauketta.

Kisakeskuksesta on upeat maisemat järvelle.

5. Joulu omatoimisesti tai joulua pakoon? Molemmat onnistuvat näissä verkostomme hostelleissa

Helsingissä Hostel Suomenlinna on avoinna vuoden jokaisena päivänä. Hostellissa on vieraille tarjolla glögiä ja pipareita koko joulukuun. Hostelli on viritetty joulun tunnelmaan jouluvaloin ja kuusikin on kannettu saliin. Aamiaisen voit varata ennakkotilauksesta ja kaikki Suomenlinnan tapahtumat löydät täältä.

Helsingissä Myö Hostel on avoinna ympäri vuorokauden myös joulupäivien aikana omatoimimatkailijoille. Majoituksen voit varata kätevästi hostellin nettisivuilta tai sähköpostitse ([email protected]). Hostellin yhteiset tilat ovat toistaiseksi suljettuina.

Jyväskylässä Time Hostel on avoinna joulun aikaan joka päivä omatoimimatkailijoille. Time Hostel & Apartments tarjoaa edullista ja uniikkia hostellimajoitusta keskellä kaupunkia. Yli neljän vuorokauden majoituksissa kannattaa olla yhteydessä suoraan hostellin asiakaspalveluun ([email protected]) ja kysyä tarjousta. Jyväskylässä on runsaasti joulunajan ohjelmaa, kuten Joulukylä, Toivolan Joulupiha, Joulumyyjäiset, käsityötorit, joulukonsertit ja jouluiset näyttelyt.

Time Hostelin itsepalvelukeittiössä on mukava kahvitella. Kuvaaja Aki Kolehmainen

Kalajoella Tapion Tupa on omatoimisille asiakkaille avoinna myös joulunpyhät, ilman ateria- ja kahvilapalveluita. Perinteinen jouluateria noutopöydästä tarjotaan sunnuntaisin 6.12 ja 13.12, koronavarauksella.

Kuusamossa Nuoriso- ja luontomatkailukeskus Oivanki on avoinna normaalisti. Sauna lämpiää joka ilta ja avanto pidetään auki. Käytössäsi on valaistut hiihtoladut ja Rukan tapahtumat ovat 15 minuutin ajomatkan päässä. Hostellissa saat aterioita joustavasti ennakkoon tilaamalla.

Mikkelissä Hotelli ja hostelli Marja palvelee normaalisti omatoimimatkaajia myös joulun aikaan.

Hotelli ja hostelli Marja on ollut alunperin tsaarinaikainen kasarmi

Porissa Hostel River on avoinna joka päivä, ja aamiaistarjotin on saatavilla.

Taivalkoskella Vaara Sport on suljettuna joulun pyhät, mutta avoinna ennen pyhiä ja taas heti pyhien jälkeen. Aamiainen on saatavana kaikkina avoinnaolopäivinä. Lounasta ja päivällistä saa tilauksesta, jos tilaajia on vähintään neljä henkilöä. Vaara Sport kannustaa vieraita harrastamaan monipuolista ulkoilmaliikuntaa. Tarvittavia välineitä pyritään järjestämään kaikille halukkaille.

Virroilla Nuorisokeskus Marttinen on avoinna normaalisti koko joulun ajan ja tarjoaa myös aamiaista. Marttisissa voit kävellä luontopolkua ja tulistella nuotiopaikoilla, varata monitoimisalin ja liikuntavälineitä sekä harrastaa boulderointia.

Nuorisokeskus Marttisen vastaanotto / kahvila /kioski

Ylläksellä Kuerkievari KuerHostel on avoinna koko joulun ajan normaalisti. Aamiainen sisältyy majoitukseen, puoli- ja täysihoitoa saa aina ennakkotilauksella. Ylläksellä on upeat mahdollisuudet omatoimisiin aktiviteetteihin mm. hiihtoon, lasketteluun,  lumikenkäilyyn, issikkavaellukseen ja moottorikelkkailuun tai husky- ja porotilavierailuihin. Hostellista voit vuokrata lumikenkiä, joilla voit huiputtaa vaikka Kuertunturin. Kuerkievarin uutuus, pakohuone Arctic Secrets, on avoinna myös jouluna.

Äänekoskella Hostelli Hirvaskangas palvelee normaalisti koko joulukuun.

Kuerkievarin Arctic Secrets pakohuonepeli on avoinna myös jouluna

Seuraavat verkostomme hostellit ovat ilmoittaneet olevansa suljettuna joulun aikaan:
Joensuu, Finnhostel Joensuu on suljettu joulun pyhät
Joensuu, Partiotalo – Scouts´ Hostel on suljettu 20.12.2020 – 3.1.2021
Porvoo, Porvoo Hostel on suljettu 19.12.2020 – 4.1.2021
Tampere, Dream Hostel & Hotel on suljettu joulun pyhät
Turku, Laivahostel S/S Bore on suljettu 21.-28.12.2020

Artikkelin pääkuva Visit Finland, kuvaaja Kimmo Syväri

Julkaistu 24.11.2020

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *